Anouk PERSONAL TIPS

Netflix tips voor moeders

12 juli 2018
netflix

De zomervakantie is bezig of gaat bijna beginnen en dat betekent.. zes weken de kinderen om je heen! Heerlijk natuurlijk en hartstikke gezellig, al kunnen we ze soms ook best achter het behang plakken, nietwaar? Na een drukke kinderdag is niets fijner dan op de bank voor de tv of met je ipad in een hoekje kruipen om een heerlijke Netflix serie te gaan bingewatchen. Wij van Shopaholiek hebben allemaal onze favorieten en delen deze tips graag met jullie! Zonder te spoilen natuurlijk… 😉 En natuurlijk horen we ook heel erg graag jullie Netflix-toppers!

Orange is the new Black

Toen ik in 2013 voor het eerst in aanraking kwam met Netflix was dit de eerste serie die ik keek. Inmiddels is de serie toe aan het zesde seizoen (vanaf 27 juli te zien!) en ben ik nog steeds fan.

Het verhaal: Piper Chapman gaat de vrouwengevangenis in omdat zij in een ver verleden betrokken was bij een drugsdeal voor/met haar ex-geliefde Alex. In deze gevangenis (Litchfield) zitten uiteenlopende types gevangenen en ook de bewakers hebben een prominente rol in de serie. Ik zal verder niet spoilen, maar geloof me, deze serie is zeer verslavend, alles zit erin, van spanning, tot romantiek. Je moet overigens niet vies zijn van vloeken en schelden ;-).

Chesapeake Shores

Heb je zin in een luchtige serie, kies dan voor Chesapeake Shores. De serie is geproduceerd voor Hallmark Channel (van de kaarten ;-)) en heeft vooral een romantische ondertoon. Het verhaal heeft weinig om het lijf, maar het is gewoon heerlijk ontspannen en het verstand op nul. Er zijn nu twee seizoenen, het derde seizoen verschijnt naar verluid aanstaande augustus.

Het verhaal: Abby O’Brien keert, na jaren met man en dochters in New York te hebben gewoond, gescheiden terug naar haar geboorteplaats Chesapeake Shores. Daar komt zij onder andere weer oog in oog te staan met haar jeugdliefde Trace, die zij vroeger plotseling heeft verlaten. Heerlijke feelgood serie met knappe mensen :-).

New Girl

Mijn nieuwste verslaving! Inmiddels ben ik door alle zes de seizoenen die op Netflix staan heen en ben ik weer gewoon opnieuw begonnen. Het zesde seizoen staat er nog niet zo heel lang op, dus ik vrees dat we nog een tijdje moeten wachten op seizoen zeven, dat ook gelijk the final season is.

Het verhaal: Jessica Day (Jess) is een basisschool lerares die nieuwe woonruimte zoekt nadat ze haar vriend heeft betrapt met een ander. Ze trekt in bij Nick, Schmidt en Coach, drie vrijgezelle jongens die in het begin erg moeten wennen aan de wat naïeve geeky Jess, maar waar al snel een bijzondere vriendschap ontstaat. In de eerste plaats een komedie (Schmidt is werkelijk hilarisch!), maar spanning en zeker romantiek zijn ook van de partij.

Suits

Om de advocatenserie Suits kun je eigenlijk niet meer heen nu een van de hoofdrolspeelsters (Meghan Markle speelt Rachel Zane) getrouwd is met Prins Harry. Maar ook zonder dat feit is Suits een van de meest geweldige series op Netflix! Het zesde seizoen verschijnt op 13 juli op Netflix in Nederland.

Het verhaal: Mike Ross is een fraudeur die zich door een sollicitatiegesprek bij een advocatenkantoor heen bluft en vervolgens zelfs wordt aangenomen als sidekick van Harvey Specter, een topadvocaat van advocatenkantoor Pearson Hardman. Samen lossen zij diverse zaken op, maar het geheim van Mike speelt op de achtergrond altijd mee. Eén van de beste series op Netflix, je blijft kijken!

Breaking Bad

Eerlijk is eerlijk, ik ben na seizoen 1 afgehaakt… niet omdat ik niet inzie dat het een goede serie is (manlief heeft hem echt gebingewatcht), maar omdat het gewoon niks voor mij is. Maar de andere Shopaholieks vonden hem wel te gek, dus misschien dat ik toch maar weer eens opnieuw ga beginnen.

Het verhaal: Walter White, een doodgewone scheikundeleraar wordt ziek en gaat Crystal Meth maken en dealen om in zijn ziektekosten te voorzien en zijn familie financieel gewaarborgd achter te laten. Met alle gevolgen van dien..

La Casa de Papel

Dé favoriet van Shopaholiek Jolanda! Deze spannende Spaanse serie is een van de best bekeken Netflix series van dit moment en omvat twee seizoenen. Seizoen 3 zal vanaf 29 september op Netflix verschijnen.

Het verhaal: La Casa de Papel gaat over een groep criminelen die de Koninklijke munt in Spanje gaat overvallen. Het is echter niet zomaar een overval, maar een perfect uitgedacht plan! Ze gaan niet alleen geld stelen, maar eigen geld maken met de drukpersen in het gebouw. Hiervoor hebben ze veel tijd nodig. Deze tijd moeten ze winnen door de overheid om de tuin te leiden. Het brein achter deze operatie is een geheimzinnige man, genaamd ‘de professor’.  Zowel de kant van de politie als van de overvallers wordt belicht, waardoor je de spanning van beide kanten ervaart. Met daarbij nog een vleugje romantiek en humor, maakt het een fantastische serie!

13 Reasons Why

Het tweede seizoen van deze wat zwaardere serie is kortgeleden toegevoegd aan de Netflix programmering en ook schijnt er een derde seizoen van te komen. De releasedatum daarvan is nog niet bekend.

Het verhaal: 13 Reasons Why draait om Hannah Baker die door zelfmoord om het leven is gekomen. Ze had dertien redenen om zichzelf van het leven te beroven, die ze uiteenzette op dertien nagelaten cassettebandjes.

Friends

All time favorite wat mij betreft. Netflix heb ik hier zelf eigenlijk niet eens voor nodig, want als die hard fan heb ik de complete dvd box liggen :-). Friends heeft 10 seizoenen die allemaal op Netflix te zien zijn. Uren tv-plezier gegarandeerd dus, mocht je de serie nog nooit gezien hebben.

Het verhaal: Friends is een Amerikaanse sitcom die draait om de levens van de zes vrienden Monica, Rachel, Phoebe, Chandler, Joey en Ross. Zes verschillende types, ultranette Monica, verwende Rachel, maffe Phoebe, naïeve player Joey, grappenmaker Chandler en de meer serieuze Ross. Een serie die je gewoon gezien moet hebben en veel invloed heeft gehad in de nineties en zeroes!

Jane the Virgin

Zelf zit ik nog in seizoen 1, want ik ben recent pas begonnen met deze comedyserie, maar ik vind het nu al helemaal leuk! Er staan in totaal 3 seizoenen op Netflix, een vierde is onderweg en wordt op Netflix verwacht in de eerste helft van 2019.

Het verhaal: Jane is nog maagd maar raakt door een medische fout toch zwanger. Dit zet haar hele leven op zijn kop.

The Blacklist

Het is al even terug dat ik hem heb gezien, maar inmiddels staan er 4 seizoenen van deze misdaadserie op Netflix en is het wachten op het vijfde seizoen. Dat seizoen is in Nederland overigens al wel op tv uitgezonden, dus wellicht heb je hem ‘stiekem’ al gezien.

Het verhaal: De serie draait om Elizabeth Keen (Liz) en Raymond Reddington (Red). Liz is profiler bij de FBI en Red een van Amerika’s meest gezochte criminelen. Na 20 jaar in het crimenele wereldje te hebben gezeten heeft hij een lijst (een blacklist) opgesteld van criminelen die voor de instanties onvindbaar zijn maar die Red wél weet op te sporen. Hij helpt Liz als informant in ruil voor bescherming en lijkt ook veel over haar te weten…

Homeland

Als ik het er met vriendinnen over heb, kennen we het allemaal, het Homeland-dilemma. Na elk seizoen denk je, ik ben er nu wel echt klaar mee.. maar toch kijk je weer verder (of niet ;-)). Inmiddels is aangekondigd dat seizoen 8 het laatste seizoen zal worden. Er zijn tot nu toe zes seizoenen te zien op Netflix, het zevende verschijnt naar alle waarschijnlijkheid begin 2019 op Netflix.

Het verhaal: Carrie Mathison is een CIA agente en is ervan overtuigd dat een recent vrijgelaten krijgsgevangene in werkelijkheid werkt voor Al Qaida en een aanslag wil plegen in Amerika. Carrie is zelf een zeer complexe vrouw, wat ook de nodige spanning in het verhaal met zich mee brengt.

Laten jullie ons ook jullie favoriete Netflix series weten? We zijn benieuwd!

Headerfoto: shutterstock


Facebook Comments


Anouk

Anouk

Lieve volgers, ik ben Anouk (36), woon in een prachtig stadje in het midden van het land samen met mijn man en onze kinderen Thije, Benthe en Norah. Ik ben gek op kindermode en fotografie en heb een veelzijdige smaak, van girly en stoer tot sportief en classy. Dit deel ik graag met de volgers van Shopaholiek.
Volg ons ook op Instagram via @anouk_klaassen
Anouk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply