Hanneke SPEELGOED TIPS

Super speelgoed TIP: Foam Clay

12 maart 2018

FOAM CLAY: IDEAAL VOOR EEN REGENACHTIGE DAG

Bij Shopaholiek zijn jullie natuurlijk gewend dat we jullie op de hoogte houden van de laatste trends en collecties op het gebied van kindermode. Toch vinden we het af en toe ook leuk om iets heel anders te laten zien. Aukje kreeg namelijk iets heel leuks voor haar verjaardag: Foam Clay, oftewel foam klei… een échte aanrader!

Ik moet eerlijk bekennen.. ik sta nooit zo te juichen als mijn kinderen willen kleien. Het geeft gewoon troep, of erger, het gaat in je kleding zitten en als het uitdroogt krijg je het daar echt niet meer goed uit. Verder kruimelt het waardoor je kleine deeltjes nog regelmatig terug vindt, bijvoorbeeld in je meubels. Natuurlijk vinden de kinderen het leuk dus dan ga ik er maar weer naast zitten om het goed in de gaten te houden. Eigenlijk bleef de klei hier dus vooral in de kast liggen, tot Aukje afgelopen weekend foam klei voor haar verjaardag kreeg.

Foam klei is zelfhardend boetseermateriaal waar kleine, witte balletjes aan zijn toegevoegd. Je kunt er verschillende materialen mee bekleden, zoals gipsbeeldjes maar ook een houten pennenbakje bijvoorbeeld. Uiteraard kun je er ook gewoon losse figuurtjes mee maken. Het plakt niet aan je handen en nog beter.. ook niet aan je kleding! Aukje kreeg er een gipsen vogelhuisje en een houten pennenbakje welke ze helemaal naar eigen ontwerp kon opleuken. De foam klei blijft daar dus wél goed aan plakken. Na een paar dagen is de klei echt helemaal goed uitgehard. Kijk maar eens naar de leuke dingen die Aukje heeft gemaakt. Wat denk je, is het ook wat voor jouw kind(eren)?

FACTS:

  • Foam Klei is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. Van pastel tot neon!
  • Er zijn pakketten verkrijgbaar maar de bakjes zijn ook los te koop.
  • De foam klei heeft een leuke prijs. Een los bakje kost rond de €1,50 en daar kun je behoorlijk veel mee.
  • TIP: Een leuk paaspakket met figuurtjes om op te vrolijken vind je hier.

SHOPPEN: Je koopt foam klei in de meeste speelgoedwinkels of bijvoorbeeld hier online.

Volg je mij al? Op instagram plaats ik regelmatig foto’s. Ik zou het leuk vinden als je mij daar komt volgen: @Hanneke

Wil je meer blogs van mij lezen, kijk dan hier.

foam clay

Dit was een saai spaarpotje maar Aukje toverde het om tot deze vrolijke creatie!

foam clay

Dit leuke spiegeltje is nu nóg leuker en uniek!

foam clayfoam clayfoam clayfoam clayfoam clay

Facebook Comments
Hanneke Farber
Laatste berichten van Hanneke Farber (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply