Angelique PERSONAL

Eindejaarspakket: wat zijn de trends

13 november 2019
shutterstock_344851946

Iedereen vindt het leuk om rond de feestdagen een kerstpakket te krijgen toch? De meeste werkgevers doen dat gelukkig nog steeds. En eerlijk: vaak zit er enorm veel rommel in*, maar wie weet heb jij wel een baas die het snapt. En anders moet je hem of haar er misschien even op wijzen dat het belastingtechnisch prima kan. Gemiddeld word er tussen de 40 en 60 euro uitgegeven door de werkgever.

Wat zijn de trends op het gebied van kerstpakketten?

De meeste mensen vinden het nog steeds erg leuk om een pakket vol etenswaren en de daarbij behorende hardware te ontvangen. Zoals een compleet fonduepakket met fonduepan of iets dergelijks. Niks zo leuk als thuis de doos openmaken en checken wat er in  zit. Blijft een feestje, ondanks dat de helft van het pakket na een jaar nog in de voorraadkast staat en je een week later nog van die houtwol in huis vindt – je weet wel: dat spul waar ze die doos mee opvullen. Maakt niet uit. Het idee is gewoon leuk! De verwachting is dat er in de leuke cadeaupakketten dit jaar een airfryer of een soundbox zit. De kadobonnen zijn een beetje “uit. En eigenlijk ook helemaal niet zo leuk toch? We willen graag het idee krijgen dat onze baas aan ons gedacht heeft en zo’n bon is en blijft onpersoonlijk en helemaal niet leuk om uit te pakken. We gaan dus gelukkig weer terug naar het oude vertrouwde pakket.

Zelf word ik altijd heel erg blij van een wijnpakket. Ik kan echt genieten van een goed glas wijn. Vaak zitten die wijn cadeaus in een houten kist met een bijbehorend glas wijn – hopelijk niet met het logo van het bedrijf erin gegraveerd, die glazen gaan gelijk de schuur in bij mij (sorry) -. Het doet me altijd een beetje aan vroeger denken. Mijn vader kreeg ontzettend veel van die pakketen rond de feestdagen en die stonden dan allemaal onder de kerstboom. Dat beeld is voor mij echt kenmerkend rond de feestdagen.

Ook een trend is duurzaamheid. Vooral overheidsinstanties zoals ministeries bestellen een compleet recyclebaar pakket. Die zijn echter wel wat minder leuk, vind ik. Beetje suf. Al zullen er veel mensen zijn die dit initiatief steunen.

Spelletjes blijven ook altijd leuk om te krijgen. Al is de kans groot dat je het gekregen spelletje al in de kast hebt liggen. Sommige spellen brengen constant nieuwe varianten uit zodat je altijd het “nieuwste” spel krijgt.

Waar komt de traditie van een kerstpakket nou vandaan?

De traditie van het geven van kerstpakketten gebeurde overigens al in de negentiende eeuw. Boerenknechten die tijdens de kerstdagen moesten werken, kregen daarvoor als bedankje een mand met lekkers mee naar huis. Andere ambachten namen dit over en steeds vaker kwamen er kleine cadeautjes bij. Uiteindelijk is dit dus gegroeid tot het eindejaarsgeschenk. Die wat mij betreft altijd mag blijven. Het maakt kerstmis net wat leuker vind je niet?

Wat zou jij het liefst krijgen als kerstpakket?

Headerpic: shutterstock

* check Marktplaats. De meeste mensen zetten hun geschenken direct op Marktplaats.


Facebook Comments
Laatste berichten van Angelique (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply