Marieke PERSONAL TIPS

Ontspannen als Superpower!

9 februari 2021

Terwijl ik deze blog aan het schrijven ben roepen beide kids om beurten ; Mam , kun je helpen…mammmm ik snap het niet. Thuiswerken met kids, en ontspannen als Superpower!

Op tijd ontspannen is echt nodig in deze bizarre tijd! Persoonlijk ben ik een druk en hectisch leven absoluut gewend, maar dit zo thuis, met 2 kinderen die onderwijs nodig hebben, wat volledig op mij neerkomt, met mijn ongeduldige eigenschappen op dit gebied, is echt een hele andere tak van sport!  Alleen al de andere, in mijn ogen onlogische, manier van leren welke onze kinderen moeten toepassen vind ik lastig te begrijpen. En dan de afwijzende blikken van de kids wanneer je voor juf speelt….want mama doet het nooit zo goed of leuk als de echte juf! Nee kids, dat begrijp ik…ik ben ook geen juf …ik heb andere kwaliteiten.

Voor de kids valt het ook niet mee, zij worden compleet uit hun ritme gehaald. Wij hebben hier geen recht op noodopvang en de sporten van beide kids vallen ook weg. Ze missen hun vriendjes en vriendinnetjes, de kindjes uit de klas en de juffen. Al met al is de sfeer hier niet altijd even gezellig tegenwoordig, en ik was daarom echt op zoek naar hoe ik dit het beste kan ondersteunen, zowel voor mij zelf als voor onze kids. Want mijn gemoed reflecteert op de kids en andersom, de bekende vicieuze cirkel….die moesten we doorbreken.

Ontspanning verandert alles! Het maakt ons vriendelijker, sneller, gefocust, gezonder en slimmer. Hoe helder zou de wereld zijn als we allemaal iets vaker een momentje ontspannen? Steeds op zoek naar kleine geluksmomentjes…weer even frisse moed. Geur is daarbij heel erg van belang, geuren prikkelen de zintuigen. Feel Good, Smell Good and Be Happy!! Daarom maken wij hier in huis gebruik van een Geurwolkje!

Etherische oliën en de kracht van de natuur !

Ik denk dat een ieder van jullie de afgelopen periode artikelen is tegenkomen over de grote rol van luchtvochtigheid in huis is tegen de strijd van het Coronavirus.  Zeker nu we met ons allen veel binnen zijn is het dus echt van belang dit regelmatig te checken en waar nodig aan te vullen. Geurwolkje is een luchtbevochtiger en geurverspreider in een. Het zuivert ook nog eens de lucht! Door etherische olie met het water te mengen, bevochtig je niet alleen de kamer, maar verspreid je ook een aangename geur. Dit voorkomt alle eerder genoemde ongemakken. Naast dat de Aroma Diffuser bevorderlijk is voor jouw gezondheid, is deze ook goed voor je kamerplanten.

Wij hebben inmiddels een aardige collectie etherische oliën voor in de diffuser, en ik pas deze vaak aan aan de tijd waarin we leven. Op dit moment vernevelen wij thuis de geur Morning Daisy. De combinatie van lemongrass, rozemarijn en cajeput versterkt je wilskracht en motiveert je om iets te ondernemen. Een goed begin van een mooie dag! Het geeft ons een optimistisch gevoel en zorgt ervoor dat we elke dag met het juiste been uit bed stappen. Rozemarijn werkt opwekkend, en helpt je wanneer je je moe voelt of een beetje in de put zit. Lemongrass brengt ons optimisme en verfrissing. Cajeput helpt te focussen op positiviteit, het heeft een prettige werking wanneer je je onrustig of opgejaagd voelt.

Dus start je dag eens met het verdampen van Morning Daisy! Deze geur is als een lichte zomerochtend onder een helderblauwe lucht en zet ontspanning in als jouw Superkracht!

Liefs Marieke

Lijkt het je leuk om mij en mijn gezin te volgen op Instagram? Je vind ons hier !

 

thumbnail_IMG_20210208_114558

thumbnail_IMG_20210208_114702

thumbnail_IMG_20210208_131059

Ondersteun jouw ontspanningsmoment met een heerlijke kruidenthee

Facebook Comments Box
Marieke
Laatste berichten van Marieke (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply