BOY GIRL TIPS

Tien tips voor een prachtige zomergarderobe

9 januari 2016

ZO SHOP JE DE PERFECTE INHOUD VOOR IN DE KAST

Langzaam maar zeker komt de nieuwe zomercollectie online en in de winkels. Ik heb zelf nog niets geshopt, maar er lonken zeker al items naar me. Ben jij al wel overstag gegaan?

Vandaag geef ik jullie tien tips hoe je een perfecte zomergarderobe bij elkaar shopt en voorkomt dat kleding ongebruikt in de kast blijft liggen.

  1.  De eerste en gelijk de beste tip is het aanmaken van een Pinterest pagina. Pinterest is een website die zelf heel veel beeldmateriaal bevat. Op je persoonlijke pagina kun je naar wens prikborden aanmaken met een bepaald thema. Deze kun je vullen met foto’s die je aanspreken. Je kunt ook een pinknop installeren, dan kun je ook buiten Pinterest om foto’s prikken op je prikbord. Alle leuke kleding die je ziet prik je vast op je prikbord. Op deze manier krijg je een goed overzicht van al je wensen en zie je makkelijk wat daarvan bij elkaar past en wat eigenlijk nergens bij past. Wat ik ook heel handig vind, is dat je makkelijk de webshop terug kan vinden waar je een item gezien had. Wij hebben onze eigen Shopaholiek Pinterest pagina, met veel inspiratie. En laat ik hem nu net beheren, dus ook de prikborden van Thijs en Linde kun je op deze pagina vinden.
  2. Koop nooit één enkel stuk omdat je het zo mooi of gaaf vindt. Als je niets hebt om er bij te dragen blijft het waarschijnlijk toch in de kast liggen. Dus kijk voordat je iets aanschaft in de kast of je een leuke combi kunt maken. Lukt dat niet, shop er dan wat leuke items bij.
  3. Koop kleding in de juiste maat. Natuurlijk zijn kinderen in de groei en is het daarom fijn om iets groeiruimte te hebben. Aan de andere kant vind je kleding vaak het mooiste op het moment dat je het koopt. Zonde toch als het dan pas een jaar later echt past. De kledingmaten drukken centimeters uit, dus maat 110 is voor kinderen rond de 110 centimeter. Is je kind erg slank dan zit een maatje kleiner soms nog mooier. Voor een voller kind kan een maatje groter uitkomst bieden.
  4. In de zomer dragen ze bij mij eigenlijk bijna altijd korte mouwen. Daarom koop ik niet bij elk setje een bijpassend vestje of jasje. Ik ga dan voor een exemplaar wat bij meerdere setjes past. Zo heb ik voor Linde al een gaaf gouden jasje van Nono (zei ik nou net dat ik nog niets had geshopt, gek hoe snel ik dat soort dingen vergeet). Kan overal bij en geeft toch wat warmte in het frisse voorjaar of op koele zomerochtenden. Dragen jouw kinderen zomers vaker een vestje dan hebben de budgetwinkels zeker exemplaren die precies passen bij de populaire merken (en ik geloof nooit dat dat toeval is ? ).
  5. Vergeet de schoenen ook niet. Een super mooi zomersetje met afgetrapte schoenen of schoenen in een donkere winterse kleur vind ik echt zonde van je mooie set. Ik koop voor de kinderen altijd één paar (oké meestal meer) goede schoenen. Je kunt de schoenencollectie aanvullen met wat leuke exemplaren van winkels als Zara, Mango en H&M. Ik zag bij de H&M al weer leuke zomerschoenen online.
  6. Naast schoenen kunnen ook accessoires een look naar een hoger niveau tillen. Net als de jasjes en vestjes gaan de accessoires hier thuis wel snel af, dus ik houd me in. Maar een leuk hoedje, gave cap en wat hippe haarbandjes heb ik toch wel liggen voor de kids. Favoriete adresjes van mij zijn Lola’sLe Big en Nosah.
  7. Koop leggings in de juiste kleur. Vaak zijn de leggings van de merken best prijzig en ooooh, wat vallen de meiden er snel een gat in. Wil je daarom niet voor een merk legging gaan, neem dan het setje mee de stad in en doe een rondje  HemaH&M en Shoeby. Hou de verschillende kleurtjes die je tegenkomt bij de set en je ziet van zelf welke legging het mooiste bij de outfit past.
  8. Een outfit wordt spannender door meerdere laagjes. Bij zowel meisjes als jongens is een (spijker)gilet bijvoorbeeld erg leuk. Maar ook een bloesje over of onder een shirt geeft een leuk accent aan een outfit.
  9. Kleding moet ook praktisch zijn. Het moet lekker zitten, tegen een stootje kunnen, niet te vlekgevoelig zijn. En mooi lace jurkje of gaaf blazertje mag natuurlijk in de kast hangen, maar niet te veel van dit soort items, na de verjaardag of bruiloft blijven ze waarschijnlijk liggen.
  10. Vergeet tot slot de basics niet. Linde draagt niet heel vaak broeken, maar minimaal twee spijkerbroekjes heeft ze altijd wel liggen. Thijs heeft er uiteraard veel meer. Ik ben zelf gek op de spijkerbroeken van Indian Blue JeansRetour en Tumble ’n Dry. Een jeansshortje voor je dochter en een korte spijkerbroek voor je zoon zijn ook goede items voor in de kast omdat ze zo makkelijk combineren.

Ik ben zelf wel heel benieuwd naar jullie tips? Laten jullie het weten onder dit bericht.

In de header staan vier items die alle vier mooie basics zijn en samen ook een leuke set vormen:

Nono jasje

Retour shirt

Flared jeans Retour

Giga sneakers 50% korting

 

Facebook Comments
Annemarie
Laatste berichten van Annemarie (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply