Angelique PERSONAL

Tienerterreur – het is gelukkig maar een fase

9 februari 2021

Adem in, adem uit….Tel tot tien. Het gaat over. Echt

Als je denk dat de peuterpuberteit lastig is…. Think again: wacht maar tot je schatjes de tienerleeftijd bereiken. Dat is pas overleven, slikken en weer doorgaan. En dat dan weer ieder dag opnieuw.

De reden voor dit blog vandaag was een heerlijke actie van mijn puberdochter: Vorige week heb ik wat kleding gekocht, online natuurlijk, want winkelen zit er op het moment even niet in. Heerlijk kan ik dan uren scrollen om iets te zoeken wat ik eigenlijk niet nodig heb maar toch heel goed kan gebruiken. Snap je? Anyway. Ik had een lekkere coltrui van Kocca gekocht en zo’n lekkere outfit voor thuis van 10 Days. Helemaal blij mee.  Mijn dochter heeft inmiddels dezelfde maat en je raadt het vast al of je voelt hem al aankomen…. Toen ik dus vanmorgen mijn kast indook om mijn nieuwe coltrui te pakken greep ik mis. Verdorie. Dan ga je natuurlijk eerst nog staan te zoeken en beetje nadenken. Heb ik dat truitje dan misschien ergens anders neer gelegd? Je gaat gewoon aan jezelf twijfelen. Maar nee hoor. Nergens te vinden. En ineens had ik een voorgevoel.  Het zal toch niet? Ze zal dat nieuwe truitje waar het kaartje nog aan hangt toch niet gewoon uit mijn kast gevist hebben en hebben “geleend” van me?  Nadat ik haar een appje had gestuurd kwam het verlossende antwoord. “Ja mam, die heb ik. O…. sorry, vergeten te zeggen. Wil je hem terug? Ooo….. ik heb hem bij die en die laten liggen want daar heb ik geslapen afgelopen weekend.” Bloeddruk standje heel hoog. Dat snap je wel toch? En dan op Instagram zien dat vriendin die en die met mijn nieuwe truitje aan een leuke foto post. Grrrrr…. je zal je wat toch? Adem in, adem uit. Tel tot tien…. Lukt me niet altijd hoor 🙂

Niet bij iedereen is het natuurlijk een warzone, maar een lolletje is het volgens mij nergens. Ik heb even de 10 grootste ergenissen op een rijtje gezet:

1. Allememachtig….wat zijn ze lui…. uitslapen tot een uur of 12/1 is echt heel normaal. En stinken in dat kamertje.

2. Alles wat wij, grote mensen, zeggen is bij voorbaat irritant…. of dom… of slaat nergens op… of je krijg “the face”…. Je weet wel… zo van: doe ff normaal, wat weet jij er nou van?.

3. Die slaapkamers…. bergen wasgoed, glazen, borden, etensresten en rotzooi. Dagelijkse portie irritatie die zich letterlijk en figuurlijk alleen maar opstapelt.

4. Eten. De hele dag eten, stouwen, nassen of hoe je het ook wilt noemen. En dan het liefst iets waar je niks voor hoeft te doen. Dus nee… geen boterhammen smeren of eten maken. Nee.. gewoon iets wat je zo kunt pakken: Chips, koeken… dat soort spul. En o ja… op de afschriften van de bank zie ik alleen nog Mac Donalds, Verhage of andere fastfoodketens. Het is hier thuis echt serieus niet aan te slepen!

5. Alles zijn ze kwijt…. en alles van mij raken ze ook kwijt. Of ze “lenen” het, zodat ik het vervolgens kan zoeken.

6. School…. dat is bijzaak. Toch? Waar maak ik me nou druk om? Toch het laatste waar je je druk om moet maken. Kom op zeg.

7. Nachtbraken: ze gaan later naar bed dan wij. Van enige qualitly-time tussen paps en mams is weinig over.

8. Keiharde muziek draaien. Of nog erger: keiharde muziek draaien en dan oortjes in zodat ik nog steeds alles hoor, maar zij mij totaal kunnen negeren.

9. Ze nemen de hele bank in beslag, want ze zijn lang en ze moeten natuurlijk altijd liggen, want ze zijn namelijk in de groei en daar schijnen ze moe van te worden. Mij ergens mee helpen? “Hoezo moet ik dat doen??” hoor ik dan…

10. Ze willen niet meer kroelen. Clipje van Ali B. jaren terug gezien? Tranen met tuiten… het is echt zo. En dat mis ik dan toch best. Gelukkig heb ik ook nog kleintjes. Maar ergens in mijn achterhoofd weet ik dat die tienerterreur nog een keer komt.

Maar het gaat over… Het is een fase!

* dit alles moet worden gelezen met een korreltje zout. Mijn twee pubers komen er wel, ze hebben namelijk ook heel erg veel leuke eigenschappen en uiteraard hou ik hartstikke veel van ze. Maar soms…..

X Angelique

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply