GIRL HAIR

Hoe maak je een mooie donut knot

18 november 2016

SNEL, MOOI EN MAKKELIJK: DE DONUT KNOT

Oké, ik denk of weet eigenlijk wel zeker dat dit het favoriete kapsel van Seina is. Als ik ’s morgens aan haar vraag “wat wil je met je haar” zegt ze al heel snel “een donut knot”. Ergens snap ik haar ook wel, heerlijk toch om al je haar uit je gezicht te hebben? Nu ik al redelijk vaak bij haar deze knot heb ingedaan, heb ik verschillende manieren gevonden hoe je gemakkelijk de donut in kan doen. Als je al een staart kan maken bij je dochter, dan kan je de donut zeker gebruiken, ze zijn in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar.

Wat heb je nodig?

 • Een borstel
 • Elastiek 2x
 • Schuifspeldjes
 • Hair donut

Methode 1

Je maakt eerst een strakke staart waar de knot moet komen, dan haal je de staart door de donut heen en die leg je op het hoofd, je verdeelt het haar gelijkmatig over de donut heen, (het helpt als je dochter een klein beetje naar beneden kijkt). Daar doe je weer een elastiekje omheen en het overige haar kam je naar een kant en draai je om de donut heen. Vervolgens zet je het vast met schuifspeldjes. Op deze manier krijg je een wat strakkere knot.

Methode 2

Je maakt weer een strakke staart waar de knot moet komen, dan borstel je de staart omhoog en draai je het uiteinde van de staart een keer om de donut. Daarna vouw je steeds de donut een soort van binnenstebuiten en tegelijkertijd verdeel je het haar over de donut heen. Als je de donut steeds omslaat kom je steeds dichter bij het hoofd. Deze zal wat losser zitten maar dat maakt het juist net weer even wat nonchalanter en minder netjes.

Methode 3

Deze methode zie je terug op de foto’s en in het filmpje. Ik ben begonnen met een staart. Omdat Seina best lang haar heeft, heb ik de staart door de donut heen gedaan, de donut tegen het hoofd gelegd en vervolgens steeds haar staart er doorheen gedraaid en verdeeld over de donut. Je kan het eventueel daarna nog wat losser trekken voor een speelser effect.

Finishing touch

Dan natuurlijk nog de eye catcher, want dat maakt het kapsel gewoon helemaal af. Dit keer heb ik voor een strik gekozen. Het is niet zomaar een strik, deze is van imitatie leer. Dat geeft een wat stoerdere look, het is gemakkelijk aan te brengen in het haar. Ik heb de strik een beetje aan de zijkant gedaan maar aan de achterkant net onder de knot staat het ook super mooi. Deze strik is verkrijgbaar bij Nosah

-X- Denise

Samen met Seina maak ik de vlogs die je via ons Youtube kanaal (vergeet je niet te abonneren) kunt zien. Wil je al mijn blog en hairtutorials eens rustig teruglezen? Klik dan even hier: Hair tutorials Shopaholiek.

 

20161116_132141 donut knot 20161116_132155

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Tutorial: hoe maak je een strik van je eigen haar? | Shopaholiek 29 december 2016 at 08:43

  […] Hoe maak je een mooie donut knot […]

 • Reply Vier kapsels met een bandana tutorial | Shopaholiek 1 juni 2017 at 10:39

  […] Hoe maak je een mooie donut knot […]

 • Leave a Reply