Geen categorie

Bamboo Boy en Billie Jean

23 februari 2016
bamboo boy billie jean

De namen van de twins; Bamboo Boy en Billie Jean

 

Heel erg vaak krijgen wij de vraag waar onze namen van de twins vandaan komen. Meestal krijgen we eerst de vraag; “een tweeling? Jongen en een meisje?” Daarna volgt; “Hoe heten ze!?” Bamboo en Billie. HOE? Ja u hoorde het goed, Bamboo en Billie. We wisten natuurlijk toen we deze namen kozen dat we die verschillende reacties konden verwachten.

Billie is een naam die al wat vaker voor komt, maar Bamboo daarentegen niet. De naam Billie hadden wij al een aantal jaar in onze gedachten, “als we ooit een kindje mogen krijgen noemen we hem of haar Billie” Toen we hoorde dat we een tweeling kregen en ook nog een jongen en een meisje, vond ik de naam Billie voor een meisje toch net iets leuker dan voor een jongen. Dus moesten we er nog een naam bij verzinnen wat best een lastige taak bleek. Omdat ik erg actief ben op social media, volgde ik al een aantal fashion bloggers en kleding merken. Ik stuitte op een super knap en fashionable mannetje genaamd Bamboo, ik liet hem zien aan mijn vriend en hij was meteen verkocht aan de naam Bamboo. Zelf moest ik erg wennen aan de naam, maar aan de andere kant kreeg ik de naam maar niet uit mijn hoofd.

We gingen de namen een klein beetje peilen bij mijn ouders en beste vrienden om te kijken hoe die zouden reageren. Wat ons betreft mochten hun de namen al wel weten. Ik vergeet nooit de opmerking van m’n vader meer. “Bamboo? Ik noem hem gewoon Rob als die bij mij is hoor” (mijn vader heet zelf Rob). Oeps dat was niet het antwoord waar wij op hoopte. Gelukkig kwam hij enkele dagen later naar ons toe om te vertellen dat hij de namen in zijn wachtwoord op zijn computer had verwerkt want hij had zijn wachtwoord moeten veranderen. Mijn vader was dus helemaal aan de namen gewend en vond het perfect bij ons passen. Onze beste vrienden reageerde meteen heel cool, ik sprak mijn twijfels uit waarop 1 vriend zei “als jij hem niet Bamboo noemt dan noem ik onze zoon Bamboo” Dat was natuurlijk ook niet de bedoeling.

Tot aan het moment dat hij op mijn borst lag heb ik getwijfeld. Maar toen ik naar hem keek klopte het gewoon. Het is een echte stoere jongen, waar zo’n naam gewoon heel mooi bij past. Mijn vriend was vanaf het eerste moment al verkocht aan de naam Bamboo. Hij is zelf half Surinaams dus onze kinderen zijn 1/4e Surinaams. Bamboo had bij de geboorte al mooie volle lippen en een plat neusje dus de naam paste perfect bij hem.

Hun volledige namen zijn Bamboo Boy en Billie Jean. De reden dat wij 2 namen hebben gekozen zijn eigenlijk  meerdere redenen. Ikzelf vind de naam Boy erg mooi en omdat ik erg twijfelde aan de naam wilde ik graag een tweede naam hebben, want mocht hij ooit gepest worden kan hij zichzelf nog altijd Boy noemen ;-). Billie Jean vinden wij gewoon super stoer staan en ja het idee komt van het nummer van Michael Jackson. Uiteindelijk past de naam Billie Jean ook perfect bij haar, ze een stoer en pittig meisje, niet alleen om te zien maar ook qua karakter. Wat ook een leuk detail is, is dat mijn vriend op dezelfde dag als Michael Jackson jarig is. Het heeft ook zijn praktische reden, ze zijn een tweeling en hebben dus dezelfde geboortedatum maar ook beide dezelfde voorletter, lastig met de post etc en nu dus niet meer 😉 Mijn vriend zelf is namelijk ook een tweeling (j/m) met dezelfde voorletter en liep daar vroeger tegenaan vandaar dat wij 2 namen hebben gekozen. Uiteindelijk staat het gewoon super gaaf zo, Bamboo Boy en Billie Jean.

(Bamboo spreek je overigens uit als Bemboe)

Bamboo Boy Billie Jean

Bamboo Boy Billie Jean

Bamboo Boy Billie Jean

Bamboo Boy Billie Jean

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply