Angelique PERSONAL

Voetbaltuin of een veranda in de tuin?

21 december 2020

Podverdorie: ik wil ook zo’n man die Nicolette van Dam heeft. Heb je gezien wat hij gedaan heeft?  Als verrassing heeft hij voor zijn lieftallige vrouw een compleet winterwonderland in de achtertuin gemaakt. Compleet met skilift, tentje voor de gluhwein, nepsneeuw, heel veel lichtjes en van alles en nog wat. Niet normaal. Check ook echt even of je het filmpje nog terug kunt zien, want het is zeer de moeite waard :). Nicolette stapte geblinddoekt de tuin in en toen ze haar blinddoek af deed wist ze uiteraard niet wat ze zag! Ik ook niet, want zoiets heb je nog nooit gezien. Fantastisch! Doe mij zo’n man.Maar dat zei ik al. Het moge duidelijk zijn dat de mijne andere kwaliteiten heeft. In ieder geval geen winter wonderland in mijn achtertuin bouwen. Maar…. misschien krijg ik hem wel zo gek om dit voorjaar een prachtige veranda te bouwen. Daar kan dan volgend jaar ook een kerstboom in en met wat verlichting is het dan ook snel een feestje. Uiteraard vergeet ik de gluhwein ook niet. Je moet toch iets om het een beetje warm te krijgen buiten in de winter.

Wij hebben een heel stuk van de tuin omgetoverd in een soort voetbalkooi. Yep… ik heb een voetbalminded gezin. Werk, hobby, het loopt hier allemaal door elkaar en er wordt geen wedstrijd op tv overgeslagen. Vreselijk! Aan mij niet besteed. Evenals dat grote voetbalveld hier in de tuin. Een doorn in mijn oog. Ik word gek van het geluid van dat getrap tegen die bal, het liefst zo hard mogelijk. Je wilt ook niet weten hoeveel planten ze al aan gort hebben geschoten. Het stuk ligt ook leuk aan het water, dus je snapt dat ik hele andere plannen heb met stukje natuur in mijn tuin. Ik zie me al liggen samen met mijn vriendinnen: heerlijk aan het water op van die lekkere verstelbare tuinstoelen, genietend van een wijntje in het zonnetje. Helaas denkt de rest van mijn gezin er anders over. Net als alle andere kinderen uit de straat, want die willen zelf ook allemaal zo’n veldje in hun tuin – ze zitten dus altijd hier -.  We hebben een compromis gesloten want ik snap dat het voor de kinderen fantastisch is _ mits de hond de tuin niet heeft gebruikt voor zijn grote boodschap -. Nog 1 jaar mag dat stuk nog gebruikt worden door de kids. Ik heb beloofd dat ik er niet meer over ga zeuren  en daarna mag ik eindelijk mijn veranda!  Ik weet al precies wat ik wil. Wij hebben een Zeeland een stacaravan waar we ook een prachtige veranda aangebouwd hebben. Deze is in Ibiza-style. Ook leuk, maar thuis gaat het anders worden. Ik heb al een soort loungeset tuin in mijn hoofd. Je hebt tegenwoordig van die banken die eruit zien alsof ze uit de woonkamer komen. Zo mooi. Ik wil proberen er echt een plekje van te maken waar je lekker kunt zitten met een lekker haardje en goede verlichting.  Het allermooiste zou zijn als de kinderen dan eens lekker ergens anders gaan spelen :),

Nee hoor geintje: want eigenlijk gaan we die veranda ook een beetje voor de kids maken. Die gaan puberen en hoe leuk is het als ze met hun vriendjes een beetje lekker kunnen chillen. Ik heb liever niet dat ze op straat gaan hangen en om altijd al die jeugd hier binnen te hebben lijkt me ook niet alles. En ik denk dat zij andersom ook hele andere gesprekken voeren als wij niet zitten te luistervinken. Dus dit zou dan een prima plek zijn. Kan ik ze ook mooi een beetje in de gaten houden.

Ik denk dus dat we aan veranda veel meer hebben dan aan zo’n voetbalveldje maar ik hou mijn mond nog een jaartje. Want stiekem geniet ik ook echt wel van die kinderen die zo’n lol hebben en echt lekker de ruimte hebben om een balletje te trappen – of een bloemetje te trappen -. Er komt een tijd dat ze veel meer uithuizig zijn en dan verlangen we vast weer terug naar deze tijd.  Nou ja…. ik weet het niet 🙂 Dat gaan we nog meemaken.

Hoe ziet jullie tuin eruit? Is die ingericht zodat de kinderen er veel plezier van hebben? Of is jullie tuin een oase van rust waar jullie lekker rustig in een prachtige veranda heerlijk je ochtendkoffie drinken? (klink ik nu heel jaloers?)

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply