Jolanda SPEELGOED TIPS

ZTRINGZ de nieuwe rage!

16 juli 2018
0 header

Creatief met een touwtje!

Ineens was het er op school…  het regenboogtouw! Ik herkende het direct uit mijn eigen jeugd, alleen wij speelden met een elastiek. Het doel is echter hetzelfde: het maken van leuke figuren zoals het ‘visnet’ hierboven. Toen twee meisjes uit de klas een touwtje bij zich hadden, wilde dochter Bente (net 7 jaar) er ook één. Het leek me een leuk speeltje voor de vakantie dus hup naar de winkel!

Wij zijn toevallig direct de goede winkel binnen gelopen want ik zag al prijzen voorbij komen tot €12,95 toe. Wij betaalden slechts €2,99! Gewoon bij Intertoys en ook nog eens het mooi gekleurde regenboogtouw van Ztringz. Het hoeft natuurlijk niet persé dit merk te zijn. Heb je zelf een geschikt touw in huis, dan kun je er natuurlijk ook makkelijk één maken. Met onze nieuwe aanwinst liepen we een lunchroom binnen. We maakten voorzichtig de verpakking open want aan de binnenzijde van het karton staan al 3 figuren stap-voor-stap uitgelegd. Alvorens ons broodje werd geserveerd was Bente al aan het oefenen op de ‘kop en schotel’. Een oudere dame die ons bezig zag, kwam naar ons toe en vertelde dat zij dat vroeger op school ook zoveel gedaan had. Ze wilde het graag nog eens proberen. Vol bewondering keek Bente naar de figuren die de dame zo’n 60 jaar geleden geleerd had en nu nog foutloos aan ons showde!

Eenmaal thuis kwam direct de iPad tevoorschijn. Er zijn namelijk heel veel filmpjes beschikbaar (in het Nederlands) waarin je heel duidelijk kunt zien hoe je een figuur maakt. Na een paar keer kijken en meedoen, kon Bente het zelf ook. En steeds sneller. Ze verzint ook zelf allerlei figuren nu ze de basis onder de knie heeft. Dat is ook het leuke aan het touw, je kunt zoveel figuren maken als je fantasie toe laat. Bekende figuren zijn de kop en schotel, Jacobs Ladder, parachute en de Eiffeltoren. Voor dit laatste figuur heb je zelfs je tanden nodig!

Dochterlief is blij met haar touwtje. Ze speelt er overal mee en neemt het overal mee naar toe. Je kunt het alleen spelen of met vriendjes/vriendinnetjes. Het is vast maar een aantal maanden interessant (tot er de volgende rage opduikt) maar de komende vakantieweken komt het goed van pas!

Outfit Bente: Ninni Vi

Meer blogs lezen van Jolanda, klik dan hier. Jolanda volgen op instagram, klik dan hier.

 

 

Ztringz regenboogtouw

Ztringz regenboogtouw

De basis voor diverse figuren

Ztringz regenboogtouw

De kop en schotel!

Ztringz regenboogtouw

 

Ztringz regenboogtouw

 

Ztringz regenboogtouw

De parachute!


Facebook Comments
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply