Anouk PERSONAL

Kinderkleding verkopen of bewaren voor de volgende?

26 mei 2017
bewaren

KLEDING VAN ZUS OP ZUS

De een vindt het reuze handig, de ander vindt het niks en is bang dat kledingstukken t.z.t. al helemaal uit de mode zijn. Waar ik het over heb? Het bewaren van kleding van je oudste kind voor een jonger broertje of zusje.

Bewaren of verkopen?

Ik heb zelf een zoon en twee dochters. De gedragen kleding van zoonlief bewaar ik niet voor de meiden, of het moet een echt unisex item zijn, zoals bijvoorbeeld de tijgerbroek van Popupshop, maar verder is dat eigenlijk vrijwel nooit voorgekomen.

De kleding van Benthe daarentegen bewaar ik allemaal voor Norah. Of ze dat ook echt allemaal gaat dragen? Vast niet. Maar weg doen of verkopen kan ik 9 van de 10 keer gewoon niet, dus dan maar bewaren. Want aan sommige kledingstukken kleven herinneringen en hoe leuk is het dan als kleine Norah dat verjaardagssetje van Benthe ook nog eens aan heeft. Ook mooi meegenomen is dat kleding van een aantal seizoenen terug soms juist net weer even anders is, niet iedereen loopt ermee. Wanneer je het combineert met items uit nieuwe collecties, heb je een hartstikke origineel mix & match setje. Ik heb het natuurlijk wel over kleding die mooi is gebleven, kapotte kleding of kleding met vlekken, behoeft geen twijfel en verdwijnt gewoon in de vuilnisbak.

De niet meer passende kleding van Benthe bewaar ik in plastic afsluitbare bakken en wanneer ik denk dat Norah weer een maatje verder is of er een nieuw seizoen voor de deur staat, open ik een bak. Het voelt als shoppen in mijn eigen huis, soms ben ik zelfs vergeten wat ik allemaal had. Zo kwam ik een tijdje terug dit heerlijke jurkje van Bengh tegen. Ik shopte hem toentertijd voor Benthe, maar heel veel heeft zij hem niet aan gehad. Voor haar pak ik toch eerder de wat sportieve items uit de kast. Norah daarentegen is meer een girly meisje, ik ben gek op lieflijke jurkjes bij haar rode krullen. We hebben inmiddels al weer veel plezier van dit heerlijke jurkje. Ik ben dus heel blij dat ik hem heb bewaard.

Hoe doen jullie dat? Verkopen jullie alles of draagt de jongste (of middelste) kleding van de oudste? Naar foto’s zijn we altijd benieuwd!

Mocht je nou geen jonger broertje of zusje in huis hebben en de niet meer passende kleding willen verkopen, heeft Annemarie hier een aantal tips voor je.

Meer foto’s van Anouk op Instagram. Andere blogs van Anouk lees je hier.

bewaren

bewaren

bewaren

bewaren

Ook geweldig met dit retro bikerjasje van Bengh toch?

bewaren

bewaren

Ook Ninni Vi blijft geweldig van zus op zus!

Facebook Comments
Anouk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply