Anouk

Welk type shopper ben jij?

10 augustus 2016
Welk type shopper ben jij-

Met de herfst- en wintercollecties die zo langzaamaan de winkels binnendruppelen, vormt zich in mijn hoofd alweer een wishlist van items die ik echt moet hebben. Dit klinkt heel netjes en weloverwogen, een wishlist. De werkelijkheid is meestal anders, ik zie ineens overal dingen die ik perse wil en die mijn kinderen vast ook heel leuk zullen staan, dat ik als een kip zonder kop  insla voor zover het budget dat toelaat.

Volgens mij zijn er twee soorten shoppers:

  1. De weloverwogen shopper; dit type shopper is mijn ideaalbeeld, zo zou ik graag willen zijn. Een wishlist maken en je daar dan ook aan houden. Je niet gek laten maken door foto’s op Facebookgroepjes, zogenaamde musthaves en later natuurlijk ook nog: de sale.
  2. De kip zonder kop shopper; dat ben ik overduidelijk, niet perse iets om trots op te zijn, het resulteert dan ook regelmatig in miskopen (die ik dan weer probeer te verkopen via Facebook en/of Marktplaats). Ik neem me van te voren voor om alleen dat te kopen wat ze echt nodig hebben en waar ik direct verliefd op ben. Maar dan komt er weer een leuk item voorbij op een Facebook showgroepje… heb ik dat nodig nee? Maar het zal mijn dochter vast ook heel leuk staan! En nu in de sale helemaal mooi meegenomen denk ik dan en dus ga ik weer overstag.

Het mooiste zou natuurlijk zijn wanneer alle merken en winkels hun collecties een aantal weken voor het uitbrengen al compleet laten zien op hun website. Zo kun je vergelijken en een echte wishlist maken van wat je wel en niet wilt hebben en waarvan. En dat is dus waar het misgaat bij mij. Ik ben bang om mis te grijpen, dus ben een uitstekend ‘slachtoffer’ voor de gektes van bepaalde merken.

Komend seizoen neem ik me echt voor om beter na te denken en meer overwogen te kopen. En dat gaat me vast lukken. Anders lees ik gewoon deze blog nog een keertje na 😉 En hebben jullie deze blog van Annemarie al gelezen? Voor mij ook wel een eyeopener, misschien moet ik dat maar eens gaan proberen…

Hoe zit bij jullie? Zijn jullie hier wel beter in dan ik of laten jullie je ook gek maken? Reageer onder het Facebookbericht van deze blog!


Facebook Comments


Anouk

Anouk

Lieve volgers, ik ben Anouk (36), woon in een prachtig stadje in het midden van het land samen met mijn man en onze kinderen Thije, Benthe en Norah. Ik ben gek op kindermode en fotografie en heb een veelzijdige smaak, van girly en stoer tot sportief en classy. Dit deel ik graag met de volgers van Shopaholiek.
Volg ons ook op Instagram via @anouk_klaassen
Anouk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply