PERSONAL TIPS

Kinderfeestjes, altijd weer een uitdaging

26 mei 2016

Kinderfeestjes

Het eerste kinderfeestje wat ik organiseerde was voor mijn zoon. Hij werd toen 5. Bij ons thuis is de regel dat je zoveel kindjes mag uitnodigen als de leeftijd die je bereikt. Dus 5 jaar, 5 kindjes. (we moeten nog even kijken tot welke leeftijd we deze regel erin houden ;-)) Zo gezegd, zo gedaan. De uitnodigingen werden uitgedeeld en het feest kon beginnen. We hadden er zin in!
Uiteraard deed ik dit eerste feestje bij ons thuis, want naar een of andere binnenspeeltuin gaan vond ik maar suf en afgezaagd. Nee, ik zou dit wel even regelen, hoe moeilijk kon het zijn, 4 jongens en 2 meisjes een middagje bezighouden? Voor wat extra handen en gezelligheid riep ik de hulp in van mijn – eveneens hoogzwangere – vriendin.

Het werd een junglefeestje, mijn zoon is tenslotte gek op dieren en alles wat daarmee te maken heeft. We zouden apennootjes gooien, t-shirts verven met een leeuwenkop, ezeltje prik in junglestijl en nog meer van dit soort gezellige bezigheden. Ik maakte een tijdsplanning en er kon niets misgaan dacht ik optimistisch en voldaan… Maar hoe anders bleek de werkelijkheid… waar de twee meisjes heel lief en rustig t-shirts zaten te verven, waren de jongens daar binnen 2 minuten he-le-maal klaar mee en wilde buiten voetballen, rennen en vooral niets doen wat in mijn prachtige planning paste.
Binnen de kortste tijd waren we klaar met alle activiteiten waar ik toch echt wat meer minuten voor had gepland en toen zijn ze maar lekker buiten gaan spelen. Gelukkig heeft mijn zoon heeft een geweldige verjaardag gehad en zijn vriendjes volgens mij ook. Maar een (jongens)verjaardag thuis? Ik begin er voorlopig niet meer aan!

Het jaar daarop brachten we een bezoek aan de hier alom bekende ‘Boer Leo’ , waar de kinderen kunnen spelen, koeien melken, dieren aaien etc. En afgelopen februari vierde hij zijn 7e verjaardag in Ouwehands Dierenpark, waar hij een kus van de zeeleeuw kreeg, dus dat dierenthema blijft toch terugkomen.

En wat deed ik toen mijn dochter dit jaar 5 werd en haar eerste feestje mocht vieren?… Wij gingen heerlijk naar de binnenspeeltuin, niets sufs en afgezaagds aan!

Hieronder vind je een aantal leuke tips voor kinderfeestjes door het hele land. Heb je zelf nog tips, geef het door, dan vullen we de blog aan.

 • Maak van je verjaardag een echt modefeestje en show je outfit als een modelletje. Dit kan onder andere bij Shoeby, deze winkel heeft vestigingen door heel Nederland. Meer info: Shoeby
 • Mijn zoon was laatst op het popsterfeestje van zijn buurmeisje. Ze studeerden een liedje en een dansje in, dat aan het einde van het feestje werd opgevoerd, hartstikke leuk! Dit werd georganiseerd in ons plaatselijke theater. Veel theaters in Nederland bieden zulke themafeestjes aan, gewoon even bellen.
 • Bezoek een theatervoorstelling of een leuke film. Veel theaters en bioscopen hebben arrangementen, waar een patatje of pannenkoek na afloop bij inbegrepen is. Zoek een theater in jouw buurt en informeer naar de mogelijkheden.
 • Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het good old binnenspeelparadijs doet het – voornamelijk bij winterfeestjes – altijd goed. Vaak kun je er ook een thema aan hangen als piraat, prinses, ridder of noem maar op. Kids kunnen zich lekker uitleven en er is voor iedereen wat wils.
 • Een spannend kinderfeestje geef je bijvoorbeeld bij Spyctive . Dit is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 7. Je kiest voor een missie die je thuis of op een zelf gekozen locatie kunt laten plaatsvinden.
 • Een beautyfeestje is een echte aanrader voor een meidenfeest, regel dit via een beautysalon in de buurt of doe het thuis, denk aan maskertjes, proefjes, opmaken, haren mooi doen en natuurlijk aan het einde een foto van het resultaat. Kijk maar eens hier.
 • Zwemmen vinden de meeste kinderen ook geweldig. Vroeger gingen wij discozwemmen en ik zag dat het zwembad in onze buurt dit nog steeds aanbiedt. Ik zou dit zelf wel pas aandurven wanneer alle kinderen al geruime tijd hun zwemdiploma’s hebben.
 • Is je zoon of dochter een echte voetbalfanaat, denk dan eens aan een heus stadionfeestje met een rondleiding bij zijn of haar favoriete voetbalclub. De meeste voetbalclubs in Nederland bieden zoiets aan, bijvoorbeeld FC Utrecht.
 • Voor stoere jongens en meiden is een echt survivalfeest natuurlijk super. Vlotten bouwen, klimmen, bootcampen doe je onder andere bij Buitensport Zwolle
 • Bowlen, je zult er versteld van staan hoe goed jonge kinderen dit al kunnen. In de meeste grotere plaatsen is wel een bowlingbaan te vinden.
 • Midgetgolf, voor een verjaardag met mooi weer ideaal! En tegenwoordig kan dit ook binnen in een decor van blacklights. Het zogenaamd ‘Glow in de dark golf’. Lijkt mij hartstikke leuk! Meer informatie: Glowgolf.
 • Paardenmeisjes en -jongens genieten volop op een paardrij-feestje. Bel gewoon eens naar een manege in de buurt, er zijn vaak genoeg mogelijkheden.
  Ook kun je thuis natuurlijk een paardenfeestje houden, laat elk kind bijvoorbeeld een eigen stalletje knutselen voor een speelgoedpaard.
 • In Midden Nederland zit Kidslodge, daar kunnen diverse kinderfeestjes worden georganiseerd. Van boogschieten tot BMX-crossen en van een discofeestje tot een beautypartijtje. In jouw buurt is vast ook zoiets te vinden!

Facebook Comments Box
Anouk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply