PERSONAL TIPS

Opgeruimd staat netjes

23 april 2016
OPGERUIMD

Opruimen… de mensen die mij een beetje kennen denken dat ik daar heel goed in ben, mijn huis ziet er tegenwoordig vrij netjes uit namelijk. De mensen die mij echt goed kennen weten wel beter, ik ben/was eigenlijk een echte sloddervos. Maar sinds mijn kinderaantal zich meer en meer heeft uitgebreid ben ik een stuk netter geworden en heb daar zelfs lol in gekregen. Wat mij erg heeft geholpen is het boek ‘Opgeruimd’ van Zamarra Oomes-Kok, zij staat bekend als een echte ‘opruimgoeroe’ en geeft diverse tips over hoe je het beste en het meest effectief kunt organizen. In haar boek ‘speedcleaning’ geeft zij zelfs tips hoe je het huishouden kunt combineren met een body-workout. Ik zeg win-win ;-).

Een andere ‘opruimgoeroe’ waar ik kort geleden door een vriendin op werd gewezen is de Japanse Marie Kondo. Zij is helemaal hip and happening als het om organizen gaat. Ze schreef onder andere de boeken ‘Opgeruimd’ en ‘Spark Joy’. Haar KonMari-methode om op te ruimen is in korte tijd een wereldwijde hype geworden. Het komt er in het kort op neer dat je alles weg doet waar je niet blij van wordt. Je bedankt je spullen voor wat ze voor je betekend hebben en gooit ze daarna weg of maakt er iemand anders blij mee. Marie Kondo houdt er wel bijzondere ideeën op na; zo vindt zij dat je kleding een ziel heeft, dat je er tegen moet praten en dat de truien onderop de stapel maar zielig zijn. Sokken mogen niet tot bolletjes worden gevouwen, maar moeten rechtop in een la staan (ehhmmm hoe doe ik dat?!)

Hmm... zo dus hoort het dus niet ;-)

Hmm… zo dus hoort het dus niet 😉

Tips voor een overzichtelijke opgeruimde kledingkast:

  • Zorg voor evenwicht tussen je beschikbare opbergruimte en het aantal spullen dat je hebt. Als je weinig kastruimte hebt, kun je er voor kiezen je zomer- en winterkleding te scheiden. Zelf doe ik dat niet want hier wordt de zomerkleding ook regelmatig in de winter gedragen met bijvoorbeeld een vestje eroverheen.
    Wat ik laatst bij iemand zag is een kledingrek(je) in de kamer, ook een leuke manier om meer plek voor je kleding te creëren.
  • Geef alles een vaste plek, dit maakt het overzichtelijk en je kunt het weer makkelijk terug vinden. Ik zelf vind het fijn om alles per kledingstuk te sorteren; de vestjes bij de vestjes en de leggings bij de leggings, maar anderen sorteren hun kleding op merk. Het is maar net wat je zelf het handigst vindt. Onze Shopaholiek-Annemarie sorteert het naast op soort, zelfs ook nog op kleurverloop, dat is natuurlijk helemaal prachtig!
De vestjes bij de vestjes

De vestjes bij de vestjes

  • Hou het bij. Ruim de stapels opgevouwen was gelijk op de juiste plek op in de kast en laat het niet ergens slingeren.
  • Gebruik dezelfde kledinghaakjes, zo hangt alle kleding op dezelfde hoogte en is het mooi één geheel.
  • Gebruik opbergbakken, manden en/of dozen, hier kun je veel in kwijt, het ziet er leuk en gelijk ook netjes uit
Opbergmandjes, super handig!

Opbergmandjes, super handig!

Boeken van deze auteurs aanschaffen?

Als jullie zelf goede opruimtips hebben, laat het ons weten!


Facebook Comments
Anouk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply