PERSONAL

Beachwagon Lite! Oftewel…Bolderkar 2.0

19 juni 2018

Jongens en auto’s! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt, dat mannen van speelgoed houden dat met voortbewegen te maken heeft. Het is voor mannetjes namelijk belangrijk grote afstanden af te kunnen leggen, op zoek naar vrouwtjes of prooi. Om maar even met termen uit het dierenrijk te spreken.

Dit heb ik natuurlijk niet zelf verzonnen! Dit las ik in mijn handleiding voor moeders met zoons.

Wie regelmatig foto’s van mij voorbij ziet komen op mijn Instagram feed, weet vast dat ik vaak op het strand kom. En hoe je het went of keert, je gaat altijd met zoveel spullen van huis, dat de wandelwagen er regelmatig van achterover klapt, met kind en al! Dan sta je daar als ouders over te kibbelen met elkaar, terwijl je kind moord en brand schreeuwt. Maar geen van beiden heeft het benul om eerst even die wagen overeind te takelen, omdat je allebei niet de schuld op je wilt nemen. Want wie zijn idee was het om die wagen zo zwaar te beladen? Het lag uiteindelijk aan de wandelwagen, hebben we als gulden middenweg gekozen.

Ik weet niet meer waar ik het voorbij zag komen, maar ik zag de oplossing! Een bolderkar voor op het strand. Een lite versie, die makkelijk inklapbaar is, heel licht stuurt en met gemak door het zand rijdt. Ik ging zoeken op internet en kwam op de site van deze Beachwagon lite. Zoals je op de foto’s kunt zien, kun je er ook een huif opzetten. Dit is ideaal met harde wind. Je kunt dan toch over het strand lopen, zonder dat je kind meteen zijn kar uitwaait.

Twee dagen later ging de deurbel. Er werd een enorme doos bezorgd. Dat was dus mooi optijd voor ‘vaderdag’ had ik bedacht. Ze willen toch zo graag met voortbewegend speelgoed spelen? Bovendien heb ik natuurlijk ook heel veel plezier van deze wagen, want ik ga tenslotte het meeste naar het strand.

Binnen 12 handelingen zat de wagen in elkaar. Letterlijk 10 seconden werk. Benja, mijn zoontje, was zo enthousiast, dat hij naast ons aan tafel tijdens de lunch, in de bolderkar heeft zitten spelen. Met huif, zonder huif, met muskieten net eroverheen en zelfs nog even met de regenhoes. Zodra het weekend was, hebben we de wagen meegenomen naar het strand, om flink te testen. Ik had het gevoel dat iedereen naar ons keek! En ieder kindje dat voorbij liep zei “kijk eens wat een mooie kar”.

Eenmaal op de terugweg naar de auto kwam Benja een ‘vrouwtje’ tegen dat tevens als gewilde ‘prooi’ even een ritje in de bolderkar mocht maken. 😉 Het was zijn vriendinnetje Toetie (= Zoë) met wie hij wel vaker op het strand speelt.

De Beachwagon Lite is er in 5 verschillende kleuren en shop je hier  en ben jij binnenkort ook in het bezit van deze mooie kar, laat het mij dan even weten. Heb je trouwens enig idee wat de draagkracht is van deze kar? Doe eens een gokje!

Beachwagon Lite

Nou, daar zijn we dan! Op het strand.

Beachwagon Lite

Inmiddels heb ik in een handomdraai de kar voorzien van de huif. Met twee vensters aan de zijkanten en een voor en achterkant die open kunnen, is er nog voldoende zicht.

Beachwagon Lite

Samen de kar trekken is natuurlijk hartstikke leuk! maar nog interessanter is, dat hij zo licht stuurt, dat Benja het ook alleen kan.

Beachwagon Lite

Zie hier. Zonder moeite trekt hij zelf de kar. Wat een gaaf ding he!

LRG_DSC03329

Wie gaat er mee de zee in? Uiteraard dekken we de boel eerst af met de afdekhoes. Op deze manier blijft alles schoon, droog en hopelijk iets minder diefstal gevoelig.

 

Beachwagon Lite

Zie je nu de zwarte binnenhoes? Deze is echt ideaal! Zo bescherm je de bekleding van de wagen. De kinderen kunnen zonder er bij na te hoeven denken in en uit de kar klimmen met vieze schoenen of zandvoeten. Na afloop schud je de hoes uit en berg je deze weer op in het meegeleverde hoesje.

Beachwagon lite

En daar zitten ze dan! Met zijn tweetjes. Even een onderonsje over de mooie nieuwe strandwagen.

 

Beachwagon Lite

Tot slot. Dit is dus het totale pakketje als de wagen netjes opgeklapt is in de achterbak van de auto. De wielen klik je er met gemak af en berg je op in de daarvoor bestemde wielenzak.

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply