Angelique PERSONAL

Foto’s met een iPhone 11 of gewone camera

28 oktober 2019

Shopaholiek bestaat dit jaar al ruim 7 jaar. Best lang. Als je terugblikt denk ik toch dat we één van de eerste waren die gingen “bloggen”. Niet de allereerste maar we zaten wel in de beginfase. Ik heb wat uit moeten leggen wat bloggen was.

Naarmate kledingmerken en shops door kregen wat wij aan het doen waren begon iedereen toch wel enthousiast te worden en binnen no time was mijn hobby mijn werk geworden. In mijn eentje lukte het al snel niet meer dus de gastbloggers deden hun intrede. Stuk voor stuk toppers.

Van simpele foto’s was op dat moment al geen sprake meer. Het moest mooier, strakker en vooral scherper. Zoals in een echt tijdschrift. Het was de tijd van perfectie. Onze woonkamers werden compleet omgebouwd met witte schermen en lampen. Dure camera’s met lenzen werden aangeschaft en ik durf wel te zeggen dat sommige van onze bloggers inmiddels professionele fotografen zijn geworden. Ik kan er zelf in ieder geval niet meer aan tippen. Dat wil zeggen: dat wil ik ook helemaal niet, want iedereen heeft natuurlijk een eigen stijl qua foto’s en de mijne is wel meer van doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Ik zie de dingen graag zoals ze zijn.  Zo’n 2 jaar terug ging ik een iPhone 8 kopen. Daarmee kon ik, vind ik dan zelf, al zulke prachtige foto’s maken dat mijn camera steeds vaker in de kast bleef liggen. Zo makkelijk: foto’s maken, die enorm scherp zijn, en ze direct uploaden via mijn telefoon op ons blog. Soms een  beetje bewerken: maar weer: doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg 🙂

Vorige week besloot ik ineens dat ik wel toe was aan een nieuwe telefoon. Ik zag de nieuwe iPhone 11 Pro Max bij KPN. En wat blijkt: was ik al enorm tevreden over mijn foto’s met mijn oude iPhone, deze overtreft werkelijk waar alles. Mijn camera staat inmiddels stof te vangen in de kast, want die is compleet overbodig geworden.

Ik kan trouwens nog wel enorm genieten van de perfectie van mijn collegabloggers. Check bijvoorbeeld onze oud-collega en professioneel photoshopper Hanneke maar eens. Wat zij kan is echt toveren met foto’s. Zo mooi.

Inmiddels ben ik er een beetje van overtuigd geraakt dat we weer terug gaan naar het “normale”. De fake-wereld van Instagram en Facebook begint bij iedereen te irriteren. Het hoeft gelukkig niet perfect. Alledaags is het nieuwe toverwoord wat mij betreft.

Iemand nog interesse in een camera? 🙂 Ik zal hem t.z.t. eens op marktplaats zetten!

Dit is een samenwerking

Coverpic: shutterstock

Facebook Comments
Laatste berichten van Angelique (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply