Geen categorie

Een minimalistische Shopaholiek

15 april 2016
IMG_20160401_161040 (1)

MINIMALISME EN SHOPAHOLIEK, GAAT DAT SAMEN?

Toen ik pas aan Angelique vertelde dat ik een minimalist ben (of probeer te zijn), schoot ze in de lach en dat kan ik mij best voorstellen. Ik ben gek op shoppen en mooie spullen, maar ik hou absoluut niet van een vol huis. Minimalisme is een trend op het moment waarbij de Japanse opruimgoeroes als inspiratie dienen. Een trend waaraan iedereen die er aan meedoet weer een andere invulling geeft. Sommige zijn ook erg zuinig met geld, ik niet. Andere letten heel goed op hun ecologische voetafdruk, daar wil en kan ik absoluut nog beter mijn best voor doen. Voor mij is de basis van minimalisme je omringen met spullen die je echt gebruikt en waar je blij van wordt.

Ik zal er vandaag wat dieper op ingaan naar aanleiding van de kledingkasten hier in huis en gelijk wat vragen beantwoorden die wij per mail ontvingen. Kleding is echt een passie van me, dus de hoeveelheid beperk ik echt niet tot het absolute minimum. Maar van een te volle kast – waarbij ik niet meer weet wat erin hangt – word ik niet blij. Daarnaast ben ik gek op kleding van mooie, zachte stoffen met een goede pasvorm. Meestal is dat merkkleding en de budget setjes laat ik dan ook links liggen. Hoe leuk, goedkoop en niets mis mee die ook zijn. Ik weet uit ervaring dat dat blijft liggen hier, dus is het beter ze niet te kopen.

Koop je alles in één keer voor het seizoen?

Als ik aan het einde van de zomer de winterkleding in de kast hang, kijk ik welke zomerkleding echt te klein is en wat misschien nog past. Dit ruim ik op in twee kratten. In februari pas ik de ene krat even door en alles wat niet meer past verkoop ik dan of geef ik weg. Wat nog past is het begin van de inhoud van de zomerkast. De collecties komen uit in januari, februari en maart. Ik probeer altijd te wachten tot de meeste collecties uit zijn en dan te kiezen wat ik graag wil kopen. Het meeste koop ik dus wel aan het begin van het seizoen. Daarnaast houd ik wat wensen over voor de sale. Altijd leuk om dan nog iets te scoren wat al op je wensenlijst staat. Ook koop ik dan wel eens wat voor het jaar erop. Maar ik koop wel alleen dingen die op mijn wishlist staan en niet omdat ze nu zo lekker afgeprijsd zijn. Ook koop ik af en toe wel eens wat tweedehands. Voor mij is het belangrijk dat ik iets echt graag wil en dat ik er een combinatie mee weet. Een mooi rokje wat nergens bij past zul je niet gebruiken. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je te weinig koopt. Heb je bijvoorbeeld echt te weinig t-shirts, dan merk je dat vanzelf en zeker met de online mogelijkheden heb je ze zo geshopt.

Hoe maak je combinaties?

De volger die deze vraag stelt is zelf van de veilige combinaties. Roze shirt, blauw rokje, dan een roze legging. Zelf vind ik dat een beetje saai. Bij een effen jurkje draag ik graag een printlegging. Of kies een legging in een kleur die terugkomt in de details van de kleding. Neem een middag de tijd om eens lekker de kast in te duiken. Leg een rokje met een shirtje op de grond, pak het shirtje weg en leg een ander shirtje neer en kijk wat je leuker vindt. Vind je combineren echt heel moeilijk, kijk dan op onze website, in een tijdschrift of op de collectie foto’s van de merken naar combinaties die je leuk vindt. En dan hoef je niet precies die items te kopen, maar zo zie je wel welke kleuren en modellen jij leuk bij elkaar vindt.

Hoeveel items hangen er in de kast?

Oooh, moeilijke vraag. Zal ik echt even gaan tellen of is dat te confronterend? Linde heeft 9 jurken, 8 vestjes/jasjes, 6 rokjes, 16 (!) shirtjes en 7 broeken. Thijs heeft 3 blouses, 5 longsleeves, 8 t-shirts, 9 broeken, 5 korte broeken en 8 truien en vesten. Klinkt mij nog best redelijk in de oren, maar het is al meer dan genoeg.

Gaan de Bergstein laarsjes aan naar school?

Dan moet het echt heel slecht weer zijn, want in de klas mogen ze ze niet aan. Ze moeten dan steeds wisselen tussen de laarsjes en de schoenen als ze naar binnen en buiten gaan. We dragen ze om het huis of als we lekker naar buiten gaan.

En dan de kastfoto’s, ik hou van kleur en printjes en niet van minimalistisch wit (wel in huis trouwens). Dus hier de bont gekleurde kasten.

20160401_153401 20160401_160756 20160404_183723

 

 


Facebook Comments


Annemarie

Annemarie

Lieve volgers, mijn naam is Annemarie en ik ben gek op kindermode en hou jullie graag op de hoogte van alle leuke dingen die ik tegen kom in deze wereld. Ik heb een zoon, Thijs, en een dochter, Linde, en zij helpen mij vaak mee om de leukste setjes aan jullie te laten zien. Wil je niets missen volg ons dan op Instagram @annemarie_thijs_linde.
Annemarie

Latest posts by Annemarie (see all)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply