FOOD Jolanda MAMA-INSPIRATIE TIPS

Tip! Kookboek van een eter

29 juni 2022

Reken snel af met die vakantiekilo’s en stap over op een gezonde leefstijl!

Vorig jaar hebben jullie regelmatig lekkere en verantwoorde gerechten en tussendoortjes in de blog voorbij zien komen, die bovendien leuk zijn om samen met je kids te maken. De heerlijke recepten hiervoor waren afkomstig van gastblogger MaschaFoodLifestyle. Na het succes van haar eerste boek, Dagboek van een eter, heeft Mascha recent een tweede boek uitgegeven! De blog over het eerste boek, lees je hier nog even terug.

Als fan van al deze heerlijke en vooral gezonde gerechten, zijn we blij dat er een tweede boek is verschenen. Zeker na een heerlijke vakantie, is het fijn om die paar extra kilo te verliezen. En dat gaat heel makkelijk met alle weekmenu’s in het boek. En daarbij hoef je zeker geen honger te lijden!

In het tweede boek, Kookboek van een eter, vind je naast een heel aantal weekmenu’s, meer dan 90 lekkere en verantwoorde recepten en een onderdeel coaching. De coaching die Mascha ook hanteert bij haar cliënten in haar praktijk, als leefstijlcoach en voedingsconsulente. Het boek is qua recepten heel overzichtelijk ingedeeld. Zo zijn er de hoofdstukken ontbijt, lunch, soep, diner, verantwoord snoepen en (borrel) hapjes. Wekelijks komt bij ons het boek op tafel en kiezen we een gerecht. Dochter Bente vindt het heerlijk om mee te kiezen en te koken. We wonen alweer een jaar in een Tiny house op de bouwkavel. Veel ruimte in de keuken is er dus niet. De gerechten in het boek zijn echter niet moeilijk en je hebt er geen gigantische keuken voor nodig! Perfect voor ons dus. Het zijn heerlijke (veelal bekende) gerechten die door een andere ingrediëntkeuze passen in een gezonde leefstijl. En dus ook goed voor je lijf en je gewicht zijn. Het geeft je ook inspiratie want regelmatig sta ik in de supermarkt met de vraag: ‘wat gaan we vandaag weer eten’? Tegenwoordig blader ik vooraf even in een van de twee boeken en maak ik een foto van de kolom ‘wat heb je nodig?’ Gelukkig is die kolom nooit lang want dan haak ik veelal af. Helemaal voorbereid loop ik dan de supermarkt binnen. Hoe handig is dat!

Wil jij ook de stap maken naar een gezonde leefstijl of gewoon een paar kilo afvallen? Kijk dan op www.dagboekvaneeneter.nl. Beide boeken (boek 1 en boek 2) zijn ook te bestellen bij Bol. Lees zeker even de reviews bij Bol.com. Bij boek 1 (wat al langer uit is) hebben al ruim 70 boek kopers hun ervaring gedeeld. Zo zie je snel of het boek ook bij jou past.

Over Mascha:
 
Als eeuwige lijner én jojo-er weet ze als geen ander hoe lastig het kan zijn om af te vallen maar vooral ook om op gewicht te blijven. Mascha wist haar onevenwichtige relatie met eten en diëten om te zetten naar een gezonde leefstijl. En dat gunt ze iedereen. Dat is ook de reden dat ze kookboeken uitbrengt. Met deze boeken wil ze je namelijk laten zien én ervaren dat afvallen, op gewicht blijven én een gezonde leefstijl niets te maken heeft met uithongeren of een streng dieet maar dat je lekker kán en mag eten. 

Dagelijks lekkere recepten ontvangen? Like Mascha dan op insta of facebook.

Voor meer informatie ga naar: www.dagboekvaneeneter.nl

Meer blogs lezen van Jolanda, klik dan hier. Jolanda volgen op instagram, klik dan hier.

Even bladeren in het boek en hop, naar de supermarkt!
Mascha aan het werk in haar keuken!
Het succesvolle eerste boek; “Dagboek van een eter”
En het tweede boek: “Kookboek van een eter”

Facebook Comments Box
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Linda 29 juni 2022 at 19:40

    Prachtig vervolg op het eerste boek (dagboek van een eter). Leuk met extra / andere hoofdstukken. Inspiratie voor lekkere recepten. Super fijn. En weer een mooi stuk geschreven door Mascha op het gebied van coaching. Heerlijk zoals ze is. Love it!

  • Leave a Reply