MAMA-INSPIRATIE Marieke H.

Pasta met mosselen!

13 maart 2020

Pasta, dat lust bijna iedereen!

Mosselen door de pasta! Ja ik snap het, mosselen: je houdt er wel of niet van. Toch voor diegenen die er wel van houden wilde ik dit super lekkere en snelle gerecht niet achter houden. Het enige waar wel even tijd in zit, is het schoonmaken van de mosselen. Overigens, als je niet van mosselen houdt, zijn deze ook te vervangen door garnalen!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 400 gram pasta (eventueel vers)
  • 2 kg verse mosselen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 1 groene chilipeper, in dunne ringetjes
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • snufje zout
  • 2 eetlepels gehakte peterselie voor de decoratie

Zoals gezegd controleer de mosselen was ze goed. Schelpen die kapot zijn of niet open of dicht gaan als je erop tikt, niet gebruiken. Ik ben er één keer zo ziek van geweest, ik zal jullie de details besparen. Maar liever eentje meer dan minder!

Verhit de olie in een grote koekenpan en voeg de knoflook en chilipeper toe. Voeg erna de mosselen toe en laat ze open gaan. Voeg erna de gezeefde tomaten toe en laat zo’n 3 tot 4 minuten pruttelen. Als de pasta gekookt is, kun je de saus over de pasta gieten en decoreren met de peterselie.

Sommigen hebben een hekel aan de schelpen. Je kunt voor je de tomaten toevoegt, ook eerst de mosselen uit de schelp halen.

Eet smakelijk!

Foto Emma Lee, Boek Pasta Grannies via Karakter Uitgevers!

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply