Jolanda MAMA-INSPIRATIE TIPS TRAVEL

Zinderende Zomeravond in Avonturenpark Hellendoorn

29 juli 2022

Een fantastisch, betaalbaar dagje uit voor het hele gezin!

Elk jaar ga ik met een vriendin en haar twee dochters een dagje naar een pretpark in de vakantie. Inmiddels zijn de drie dametjes 8, 11 en 11 en hebben we al heel wat parken bezocht. Deze keer viel de keuze op Avonturenpark Hellendoorn want de laatste keer dat we er waren, is alweer 6 jaar geleden. Kijk en lees je mee?

Vanuit onze woonplaats is het een hele rit naar Hellendoorn (zo’n 120 km) maar dat hebben we er graag voor over! We weten namelijk van de vorige keer dat het park zeer de moeite waard is. We zijn benieuwd of het park nog steeds goed aansluit bij de leeftijd van onze dochters.

Het is half 11 als we het park binnengaan. Mooi op tijd voor een volle dag attracties. En vandaag (woensdag 27 juli) kunnen we extra lang genieten want het is de eerste dag van de ‘Zinderende Zomeravonden’. Dan is Avonturenpark Hellendoorn tot 22.00 uur open. De volgende drie ‘Zinderende Zomeravonden‘ zijn op 3, 10 en 17 augustus. Je hoeft dus niet te kiezen welke attracties je gaat doen, je hebt tijd genoeg om het hele park te verkennen! Dat geeft al direct een relaxed vakantiegevoel.

Genieten in familie achtbaan ‘Donderstenen’
Zeker 5 keer gleden de dames naar beneden over de superglijbaan!

Wat al direct opvalt is dat het park heel compact en goed georganiseerd is. Je hoeft geen kilometers te lopen van attractie naar attractie. Ook de rijen vallen reuze mee. Hierdoor hadden we binnen een uur al 4 attracties gedaan! We begonnen in de familie achtbaan genaamd ‘Donderstenen’. Na een kwartiertje wachten, zaten we er al in. Wat een leuke rit! ‘Hier gaan we vandaag zeker terug’, zeiden we al. Via de superglijbaan en de Dombomolen liepen we richting het Aquaventura Slidepark. Dit is een outdoor waterpark van 5000m2 met 11 spectaculaire waterglijbanen, de één nog spannender dan de ander! De glijbanen zijn voorzien van ruime uitglijdbakken. Gelukkig is het vandaag 21 graden want vanaf 20 graden gaat het Slidepark van 13.00 tot 17.00 uur open. Na een lekkere lunch op een van de terrassen, gingen we stipt om 13.00 uur het Slidepark binnen. De dames waren niet meer te houden! Hup de omkleedruimtes in, de bikini aan en naar boven! Twee uur lang hebben ze alle glijbanen geprobeerd! Wat een enthousiasme en lol! We hoorden ze gillen vanaf het terras! Ben je met kleine kinderen: gelukkig is er een kinderwagenstalling zodat je deze niet mee hoeft te slepen in een attractie.

Glij met of zonder band naar beneden!

Maar er viel nog veel meer te ontdekken dus om 15.00 uur hebben we de dames weer om laten kleden. Gelukkig hadden we nog voldoende tijd. Als je weet dat het park tot 22.00 uur open is, geeft dat zo’n ontspannen gevoel. De route in het park hadden we inmiddels al goed in ons hoofd dus op naar de andere kant want daar waren een aantal attracties die we zeker wilden ontdekken. Onderweg kwamen we langs Dreumesland. Dreumesland is een kleurrijk stukje park met maar liefst 9 attracties voor kinderen tot 120 cm. We zagen de allerkleinsten genieten van attracties als De Berenboom, De Zwanenmolen, Het Carrousel, Bella’s Swingpaleis, Baba’s Ruimtereis, het Avonturenrad, de Postkoets en het Convoy!

Wij liepen natuurlijk Dreumesland voorbij want we waren onderweg naar Balagos, de meedogenloze draak! Ook hier zaten we binnen 20 minuten in de achtbaan voor een fantastische rit!

Het drakennest! Durf jij het aan?

Nu we toch nat waren geworden in de Sungai Kalimantan (raftingboot), deden we er maar direct de Wild Waterval achteraan! Gelukkig brak de zon weer goed door en waren we in een mum van tijd weer droog! Het ritje in de grote zweefmolen heeft daar ook zeker aan bij bijgedragen!

Onderweg naar het volgende avontuur!

Wil je even lekker zitten tussendoor en genieten van een spannende show? Ga dan zeker naar De Sky Pirates Stuntshow. Deze is dagelijks te bewonderen om 13.00, 15.00 en 17.00 uur. Check vooraf even de showtijden van die dag. Mis het zeker niet!

Wat je ook niet mag missen is de Rioolrat! Een supersnelle achtbaan in het donker! Na de frietjes stond deze attractie als eerste op ons lijstje! Alleen de gangen er naar toe vormen al een heel avontuur… Al snel voelde ik dat dochterlief mijn hand vastpakte. Natuurlijk was ze niet bang. Ze vond me gewoon lief… precies!

Ook al is het park tot 22.00 uur open, de tijd vliegt voorbij als je het leuk hebt. En dat hadden we! Ik heb niet alle 30 attracties genoemd maar we hebben alles gedaan wat we wilden! Wat is Avonturenpark Hellendoorn een ontzettend leuk park. Natuurlijk voor kleine kinderen maar zeker ook voor onze dames van 8 en 11 jaar. Het was voor ons de perfecte start van de vakantie!

Hier nog even de voordelen op een rij:

  • Betaalbaar! Er zijn al kaarten vanaf 17,50 euro per persoon. Klik online op de gewenste datum en zie wat de dagprijs is.
  • Geen grote afstanden lopen. Het park is compact en goed georganiseerd.
  • Geen enorm lange wachtrijen. We waren er op een drukke dag en gemiddeld moesten we een 15/20 minuten wachten.
  • Gave stuntshow op diverse tijden (nog t/m 29 augustus).
  • Meer dan 30 attracties voor alle leeftijden, een echt familiepark!
  • De aanwezigheid van het Slidepark met fantastische waterglijbanen (open vanaf 20 graden).
  • Tijdens de Zinderende Zomeravonden tot 22.00 uur geopend (3, 10 en 17 augustus 2022).

Meer weten, klik hier!

Alle attracties bekijken, klik hier.

Plan je dagje Avonturenpark Hellendoorn hier.

www.avonturenpark.nl

Heel veel plezier! Liefs, Jolanda

Facebook Comments Box
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply