MAMA-INSPIRATIE Marieke H.

Mosli Mama – Yasmine Berrag

9 maart 2020
Mosli Mama

Een boek over het moederschap als Islamitische vrouw

Afgelopen week geleden mocht ik aanwezig zijn bij de lancering van het boek Mosli Mama van Yasmine Berrag. Ik voelde het als een eer dat ik hierbij mocht zijn. De presentatie van Yasmine verliep persoonlijk, mooi en krachtig. Het is al met al mooi om de verschillen in culturen mee te mogen maken.

In het verleden heb ik vaker feestjes mogen meemaken die zich afspeelden binnen deze cultuur. Het is bijzonder, zo anders dan bij ons ‘droge’ Nederlanders;). De dames kleden zich echt op de gelegenheid, zijn zo prachtig en vrouwelijk. Een feestje wordt bij hun ook gul gevierd, er is altijd een overdaad aan eten en drinken. Het voelt als een warm bad om hierbij te mogen zijn. Daarnaast zijn de dames ook heel inspirerend. Waar ze ook vandaan komen, vergeet niet dat een aantal hebben gevochten om te overleven. Dat vind je ook terug in wie ze zijn: krachtig en gedreven. Ik heb er echt heel veel respect voor.

Zo ook Yasmine, wat een krachtige vrouw en wat een lef om haar verhalen met ons te delen. Het boek Mosli Mama staat vol met persoonlijke verhalen, inspirerende interviews, heerlijke recepten (zoals Marokkaanse Parelcouscous met vlees of een lekkere ijskoffie) en heel veel praktische tips waar wij ook wat aan hebben (overgedragen van oma op moeder en dochter). Je krijgt een kijkje in hun wereld, hoe gaan zij met bepaalde situaties om zoals borstvoeding geven in het openbaar, zwanger zijn tijdens de Ramadan of feesten op school die wij wel vieren en zij niet?

Jasmine schreef het boek Mosli Mama in vier maanden tijd. Dat is snel, maar als je overloopt met inspiratie en je bent super gemotiveerd, dan vloeien de woorden zo op het papier. Dat herken ik namelijk zelf ook wel. En dit alles ook nog eens combineren met een gezin, zonder dat je jezelf wegcijfert, is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als je nog kleine kinderen hebt rondlopen.

Het boek is misschien in eerste instantie vooral geschreven voor Moslim-mama’s, maar het is zeker interessant voor de nuchtere Nederlander om eens de moeite te nemen om het beter te begrijpen. Als je het leuk vindt om documentaires te kijken op televisie, dan is dit echt meer dan de moeite waard. Het boek leest overigens erg gemakkelijk, ik had het in 1,5 dag uit;).

Mosli Mama

High Tea

Mosli Mama

Yasmine Berrag herself

Mosli Mama

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply