MAMA-INSPIRATIE Marieke H.

Replacelens: Zeg maar dag tegen je bril!

4 maart 2023

We zijn halverwege de vijftig en je merkt op verschillende manieren dat de aftakeling is begonnen. Ja, ik zie jullie glimlach op het gezicht, maar helaas voelt het wel een beetje zo! Met mijn ogen kan ik nog heel goed in de verte kijken, maar dichtbij wordt steeds meer een irritatiepunt. Zelfs mijn eten zie ik nu niet meer scherp en dat vind ik echt zwaar irritant. 

Thuis een bril dragen vind ik nog niet eens zo vervelend, ik erger me vooral aan de dingen die je niet goed kunt lezen buitenshuis. Zodra ik de supermarkt in loop, heb ik al een bril nodig. Prijzen en gebruiksaanwijzingen kan ik niet meer scherp lezen, vooral als er van die kleine lettertjes worden gebruikt. Hoe hebben ze het überhaupt uit kunnen vinden, voor een normaal mens is dat al niet te lezen! En dan bij het gezellig shoppen: is het nu 33 of 88 euro? Uit eten gaan kan ook niet zonder bril! Ten eerste wil ik het eten goed kunnen zien, maar de menukaart is een ramp. Vooral als er ook nog eens gedimd licht is, dan houdt het helemaal op. 

Ik ging op onderzoek uit, want laseren werd er tegen mij gezegd. Dat pakte heel anders uit! Ik kwam uit bij FYEO kun je nog iets zeggen waarom je bij FYEO uitkwam? met al meer dan 8 vestigingen door het hele land. Afhankelijk van jouw ogen en leeftijd zijn er meerdere opties mogelijk om weer te kunnen gaan lezen zonder bril! Een afspraak werd gemaakt in Eersel, omdat ik wel nieuwsgierig was geworden. De volledige, zeer uitgebreide intake waarbij de ogen letterlijk binnenstebuiten worden gekeerd, met een aansluitend gesprek met een gediplomeerd oogarts, is geheel vrijblijvend. Dus wijzer worden kan altijd! 

De uitslag was bij mij duidelijk. Ik heb geen bijzondere oogafwijkingen en ik kom op mijn leeftijd in aanmerking voor een replacelens. In eerste instantie in één oog, mijn niet sterke oog. Later, waarschijnlijk over een jaar of 5 zal het andere oog ook aan de beurt zijn. Ik zal een multifocale lens krijgen die zowel mijn dichtbij als veraf corrigeert. Deze replacelens is voor de rest van mijn leven. Het is een éénmalige ingreep, waarbij de ReplaceLens zou de schrijfwijze altijd ‘replacelens’ houden, FYEO schrijft het als ReplaceLens maar dat zou jij als client in principe niet schrijven mijn natuurlijke ooglens vervangt. De sterkte verandert daarna nooit meer. Ideaal dus wanneer je ouder bent dan 45 jaar en je af wilt van bril of contactlenzen. Een totaaloplossing, omdat ReplaceLenzen bijziendheid, verziendheid, ouderdomsverziendheid, cilinder en staar definitief oplossen. 

Wat staat mij te wachten?

Mijn eigen lens gaat eruit, de vervangende implantlens erin. Zo simpel is de ReplaceLens-behandeling. Ik heb gekozen voor de lasergestuurde behandeling. Deze hightech behandeling is uiterst precies. Het verpulveren van mijn eigen ooglens wordt bij deze manier door de laser uitgevoerd. Een andere optie is volledig handmatig uitgevoerd door je oogarts. Aan jou blijft altijd de keus.

Het is een dagbehandeling!

De ReplaceLens-implantatie is snel en vrijwel pijnloos. ’s Morgens naar de oogkliniek, direct na de behandeling weer naar huis. De ingreep duurt 10 tot 15 minuten per oog. Na een gewenningsperiode van ongeveer 3 tot 6 maanden zal ik weer de vrijheid ervaren om zonder bril door het leven te gaan.

Natuurlijk vind ik het super spannend en ben ik van binnen er best zenuwachtig voor. Maar als ik bedenk dat er inmiddels honderden duizenden mensen mij voor gegaan zijn, de behandeling bijna als aan de lopende band wordt uitgevoerd, ga ik me er niet al te druk om maken. Het vooruitzicht dat ik voor de rest van mijn leven geen (lees)bril meer nodig zal hebben, geeft mij vlinders in mijn buik. Ik kan niet wachten!

Nog even de voordelen van de ReplaceLenzen op een rij:

  • – Nooit meer een (lees)bril nodig
  • – Kleine ingreep, snel herstel
  • – De implantlens gaat levenslang mee (dus niet tussentijds nog een behandeling)
  • – Staar is uitgesloten, ook op latere leeftijd dus geen staat staar!
Facebook Comments Box

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply