Angelique MAMA-INSPIRATIE

Versier jezelf of je moeder met een mooi sieraad

18 maart 2021

Het is weer tijd om een beetje na te gaan denken over moederdag. 9 mei klinkt natuurlijk nog heel ver weg. Maar voor je het weet is het zover en ben je weer te laat met het kopen van je kado en eindigt je moeder met een bosje bloemen van de pomp. Zo.Fout. Niet doen. Iedere moeder vindt het nou eenmaal leuk om een beetje verwend te worden met aandacht. Het idee dat haar zoon of dochter enige moeite heeft gedaan om een kadootje te kopen is vaak al genoeg. Het gaat bij de meeste moeders namelijk echt niet om de prijs van het kado maar om de aandacht die er aan besteed is.

Toen mijn kinderen nog zo klein waren kon je me niet gelukkiger maken dan met een in elkaar gefrutseld knutselwerk met van die mierzoete teksten. Tranen met tuiten heb ik gehuild in mijn bed. Want…. nog zo’n voordeel van moederdag is dat je natuurlijk lekker lang in bed mag blijven liggen en met een beetje geluk krijg je ook nog een ontbijtje in je bed. Lekker! Mijn man koopt dan meestal wel een kadootje voor mij wat de kinderen aan mij kunnen geven. Bij IXXXI vindt je bijvoorbeeld hele mooie sieraden voor een goede prijs.  Iedere moeder vindt het leuk om een beetje versierd te worden. Letterlijk en figuurlijk. Of dat nou met IXXXI ringen is of met een ketting. Als het een beetje bling bling heeft vind ik het al leuk!

Bloemen vind ik overigens wel heel leuk om te geven of te krijgen. Maar dan wel graag een mooi veldboeket. En vergeet het kaartje niet. Een mooie persoonlijke tekst is vaak de finishing touch en zo voelt de ontvanger zich “speciaal”. En dat is toch juist de bedoeling van moederdag lijkt me. Een dag waarop je je moeder laat merken dat je blij bent met haar.

Wat op dit moment natuurlijk ook helemaal hip is om te geven is een dinerbox van bijvoorbeeld Thuis uit eten. Koop een box van je favoriete restaurant en zet in 5 a 10 minuten een mooi diner op tafel. Vergeet dan natuurlijk niet de tafel ook mooi te dekken. Maak er gewoon iets speciaals van. Het leven is al zo saai op dit moment. En….. niet vergeten: mama hoeft natuurlijk niks te doen he?! Alleen eten en nippen aan een lekker wijntje.

Een parfum is ook altijd goed. Maar de trend op dit moment van thuis cocoonen – door corona – is toch echt wel sfeer in huis creëren. Dus doe eens gek en doe het allemaal. Dit is uiteraard een hint naar mijn eigen man en kinderen.

Mama wil graag uitslapen, ontbijt op bed. Lief briefje erbij. Daarna wil ik lekker in bad met een heerlijke bruisbal  (graag van Lush, ook een goed tip trouwens). Eind van de middag gezellig een goed glas wijn drinken met een hapje en  s’avonds graag een mooi gedekte tafel met heel erg lekker eten. Koffie met wat lekker na en daarna helemaal niks meer.

Wat zou jij graag voor moederdag krijgen of wat zou jij graag doen 9 mei?

Liefs, Angelique

P.S. De foto is van jaren geleden, maar ik word nog steeds vrolijk als ik aan deze moederdag terugdenk 🙂

 

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply