Angelique PERSONAL

Ik zie door de bomen het telefoonabonnement niet meer

16 oktober 2019

Kijk….. zoals iedere ouder – of tenminste bijna iedere ouder – vind ik het zwaar overdreven om kinderen van 8 a 10 jaar al met een telefoon te laten lopen. Maar goed: ook ik kwam er niet onderuit. Een telefoon met telefoonabonnement. Hoe dat begon?

“mam….. ik wil Pokemon zoeken, mag ik jouw telefoon?”

Euh, nou…. Liever niet, want mijn telefoon is mijn alles. Ik ben er inderdaad zo eentje die veel te veel op haar telefoon zit. Ik hou ervan. Mijn schermtijd lees ik dan ook expres niet, want ik weet nu al dat het niet helemaal gezond is. Bij de gedachte dat mijn kind met mijn telefoon op straat van die Pokemons aan het zoeken is krijg ik spontaan rode vlekken in mijn nek. Stel je voor dat hij hem laat vallen, dat hij stuk gaat. Of dat hij hem even ergens neerlegt om lekker te voetballen met zijn vriendjes en vervolgens mijn telefoon vergeet. Nachtmerries krijg ik ervan. Nou ja.. niet echt natuurlijk, maar spreekwoordelijk. En laten we eerlijk zijn: het zijn toch dure dingen! Je koopt niet zomaar een nieuwe telefoon.

Maar goed: tijdens de zomervakantie liepen al die ventjes met telefoontjes om die beesten te vangen.  De mijne liep er wat chagrijnig bij want hij wilde ook Pokemons vangen. En aangezien ik ook zo’n moeder ben die van tijd tot tijd zwakke momenten heeft en  die zijn kind graag ziet lachen had ik bedacht om hem mijn oude telefoon te geven. Ik vergat alleen dat dat niet genoeg was want er moest natuurlijk internet bij. Want zonder internet geen Pokemon. Maar als je internet wilt buitenshuis heb je een eigen telefoonnummer nodig. Dus een telefoonnummer geregeld en me beetje verdiept in hoe ik er nou het goedkoopst vanaf kwam, want er zit nogal wat verschil in die abonnementen. Bellen hoeft niet, want daar heeft hij WhatsApp voor, smsen doet deze generatie niet, Het gaat dus echt alleen om internet. Die moet goed zijn, snel en niet haperen. Want niks is zo irritant als je internet de hele tijd weg valt.  De eerste keer heb ik hem zo’n bundel gegeven met 1GB internet maar al snel was er geen houden meer aan en ben ik gezwicht. Ik. Die altijd riep dat ze bij mij geen telefoon kregen voorlopig. Maar goed. De tijden veranderen… En ik verander blijkbaar mee.Voor nu heeft hij dus met internet incl een klein internetabonnement. En blij dat hij is.

Hij vindt het inmiddels fantastisch om te appen in de familie-app en met een paar vriendjes kletsten ze met elkaar via WhatsApp. De Pokemonfase is inmiddels alweer voorbij, maar die telefoon blijft nog wel even ben ik bang.

Dan ben ik nu nog even benieuwd vanaf welke leeftijd jullie je kids een telefoon hebben gegeven en of jullie gekozen hebben voor een abonnement met internet. Laat het ons weten in de comments.

Headerpic:shutterstock

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply