Angelique SPEELGOED

Uit die Ipads. Het is tijd op te spelen

5 juni 2019

Ik word er af en toe niet goed van. Die iPads. Heel de dag, als het aan de kinderen ligt – kijk ik tegen een kruin aan. Totaal gefocust op vlogs en Netflix. Mijn zoon kijkt het liefst naar Enzo Knol  en … , mijn dochter kijkt vooral de familie-vlogs met moeders die met te hoge kinderstemmetjes praten alsof ze zelf ook nog 3 zijn. En nee.. ik noem geen namen want dat zou niet aardig zijn. Eef is er gek op en ik: ik kan er niet tegen! Vreselijk. Ik denk gewoon dat ik er te oud voor ben geworden inmiddels.

Heel eerlijk, soms is een iPad  verrekte makkelijk.

Maar overal waar te voor staat is verkeerd. En ze zitten te veel op de iPad. Wij hebben sinds kort iPadvrije dagen   – geldt ook voor telefoons, playstation en de switch – op maandag, woensdag en vrijdag. Tijdslimieten etc dat werkte hier niet fijn en met die dagen is het maar meteen duidelijk. Gewoon niet!  En wat blijkt dan ineens: ze gaan lezen, knutselen en….. heerlijk naar buiten!  Tijd om het buitenspeelgoed weer uit de schuur te halen. We hebben een klein voetbalveldje in de tuin, een klimrek – schommel – , en sinds kort ook een basket. Basketballen is sinds kort ook erg favoriet bij onze kinderen. Is het weer wat slechter dan is Gravitrax leuk om eens te proberen. Dat is een soort kogelbaan. Wel voor wat grotere kinderen hoor. Het gaat over magnetisme en zwaartekracht, dus wel uitdagend. Zeker als je kindjes wat meer motorisch uitgedaagd kan worden is dit wel speelgoed om eens naar te kijken mocht je een kado zoeken.

De vrijdag heb ik overigens als iPadvrije dag genomen omdat we de laatste tijd gezellig met het hele gezin The Voice keken. Lekker met een pizza erbij. Dat schoot er de laatste tijd teveel bij in. Iedereen leefde in zijn eigen wereld op zijn eigen telefoon op iPad. Zo hoort het toch niet te zijn toch? We moeten weer terug naar wat meer gezelligheid in huis.  Nu The Voice is afgelopen stelde mijn zoon voor: laten we voortaan spelletjes gaan doen.

…. ik haat spelletjes. Maar goed: alles voor de kids.

Pic: Shutterstock

img_8822

Hier hebben ze uren mee buiten gespeeld!

 

 

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply