Angelique TIPS

Vrolijke raamdecoratie voor in de kinderkamer

25 oktober 2018

Als er een baby in de buik popelt om naar buiten te komen, of wanneer de kinderen letterlijk en figuurlijk uit hun babykamer gegroeid zijn, wordt het tijd om het interieur onder handen te nemen. Met vrolijke raamdecoratie voor in de kinderkamer kun je iedere ruimte transformeren tot een plekje waar ieder kind zich helemaal thuis zal voelen. Voordat je een keuze maakt geven we op deze pagina alvast een aantal praktische tips om de kinderkamer in te richten zodat 1. de kinderen helemaal gelukkig zijn, en 2. de ouders met een gerust gevoel hun kroost kunnen laten ravotten, studeren en slapen.

Gordijnen met vrolijke prints

De meest eenvoudige manier om de kinderkamer op te fleuren is met nieuwe gordijnen. Er zijn volop gordijnstoffen met vrolijke prints verkrijgbaar, uiteraard ook met alle populaire figuren uit tekenfilms en televisieseries. Voor gezichten van bekende karakters op een stofje zul je wel meer wat moeten betalen dan voor standaard figuurtjes. Houd er ook rekening mee dat de interesses van kinderen snel kunnen veranderen; Sesamstraat is behoorlijk leeftijdsgebonden, Disney figuren gaan doorgaans wat langer mee. Je kunt uiteraard ook voor een meer neutrale maar toch heel leuke gordijnstof kiezen en met vervangbare muurstickers de kamer aankleden.

Voordelen van rolgordijnen

Rolgordijnen zijn welkom aan ieder venster, maar zeker in de kinderkamer is deze vorm van raamdecoratie zeer geschikt. Je kunt verduisterende rolgordijnen kopen of lichtdoorlatend, de bediening kan met een koordje of automatisch via PoweredBlinds. Ze zijn vaak eenvoudig af te nemen met een vochtige doek, of eventueel los te koppelen en te reinigen onder de douche. De keuze uit prints en motieven is wel een stuk meer beperkt dan bij schuifgordijnen, hoewel er toch behoorlijk wat kleuren en materialen verkrijgbaar zijn. Omdat kinderkamers vaak niet zo heel groot zijn adviseren we om een lichte kleur raamdecoratie te kiezen. Daarmee lijkt de ruimte groter.

Het voordeel van verduisterende raamdecoratie

Het kan zeker in de kinderkamer erg praktisch zijn om te kiezen voor verduisterende (rol)gordijnen. Bij een middagdutje of in de lange zomerdagen kun je de ruimte toch helemaal donker maken. Afhankelijk van de ophanging en bijvoorbeeld de plooien in de stof kan er aan de randen wat licht van buiten doorheen komen. Dat hoeft niet direct een bezwaar te zijn, met name rolgordijnen zijn heel strak op het raam te hangen. Daarvoor is soms wel een gordijn op maat vereist. Zeker voor kinderen die moeite hebben een goed dag/nacht ritme te vinden hebben vaak baat bij verduisterende raamdecoratie.

Kinderen groeien snel, groeit de kinderkamer mee?

Je hebt een prachtige set K3 gordijnen opgehangen, het kost een paar centen maar dan heb je ook wat! Dan komt jouw partner met de heugelijke boodschap dat jouw kleine meid nu helemaal wild is van Justin Bieber. K3 is zóóóóó voor kleuters! Hoewel je uiteraard jouw kind de ruimte wilt geven om de kinderkamer te personaliseren, is een fotobehang of speciaal soort gordijnen niet altijd de beste manier. Vaak is de meest eenvoudige methode om de keuze voor “trends” en “tijdloos” te maken jouw eigen portemonnee. Hoe groter de investering, hoe langer het gebruikt wordt. Als jouw zoon echt niets anders wil dan fluwelen Bob de Bouwer gordijnen aan het raam zal hij daar ook tot in de brugklas van mogen genieten!

Praktische gordijnen voor mamma en pappa

Natuurlijk wil je alleen het beste voor je kind, maar je moet ook aan jezelf denken. De mooiste raamdecoratie ter wereld heeft weinig zin als het haast onbruikbaar is. Nou denk je wellicht dat functionele producten zoals gordijnen altijd gemaakt zijn voor gebruiksgemak, maar dan heb je het flink mis! Naast de grillen van designers moet je ook rekening houden met de mogelijkheden in de woning. Zo heb je niet veel aan hangende gordijnen als je een kantelraam hebt in de kinderkamer, dan zijn rolgordijnen meer geschikt. Maar dit type raamdecoratie heeft weer die vervelende koordjes waar kinderen (en huisdieren) in verstrikt kunnen raken. Dit is weer op te lossen met elektrisch bedienbare raamdecoratie.

Raamdecoratie op afstand bedienen

Er zijn verschillende manieren om raamdecoratie automatisch te openen of te sluiten. Met een knop bijvoorbeeld, zo ben je van die gevaarlijke touwtjes af. Het kan ook heel handig zijn om voor een systeem als PoweredBlinds te kiezen, daarmee kun je zelfs met een smartphone de raamdecoratie bedienen. Open de gordijnen in de kinderkamer(s) wanneer je wakker wordt in de ochtend zonder je warme bed te verlaten, stel een timer in om jouw kinderen aan te geven dat het bedtijd wordt, koppel de elektrische gordijnen aan een lichtsensor zodat de gordijnen vanzelf sluiten wanneer het donker wordt… Teveel mogelijkheden om op te noemen!

Met vrolijke raamdecoratie tover je iedere kinderkamer om tot een persoonlijk paleis, en wordt het ook voor de ouders een stuk
aangenamer!

Wil je meer blogs van mij lezen? Klik dan even hier. Ook op Instagram kun je mij volgen.

Headerpic: Shutterstock

 

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply