PERSONAL

Gastblog Sia: een nieuw zusje

8 oktober 2018
sponsorkindje

“Mam…? Mirna heeft een kindje en dat wil ik ook!”

“Een kindje?” vraag ik.  “Ja, een kindje waar ze brieven mee schrijven en iedere maand geld aan geven omdat ze zo ontzettend arm zijn daar.”

Ik kijk naar mijn zoon Levi en denk ‘wat wordt hij toch snel groot’. Ik heb het vaak niet in de gaten, maar vind het stiekem ook wel erg bijzonder dat Levi deze dingen gaat begrijpen. Zijn wereld wordt groter, er zijn helaas heel veel kinderen op de wereld die weinig kleding en voedsel hebben, laat staan een bed. En als het leven echt nog wat oneerlijker wordt, ook geen ouders meer!

Al jarenlang geven we aan dezelfde goede doelen, maar hier ben ik gelijk enthousiast over, een sponsorkindje!
Mijn kinderen meegeven dat zij het goed hebben en ze voorzichtig kennis laten maken met helaas de gebroken wereld. Bij mijn ouders thuis hadden we vroeger een sponsormeisje uit Roemenië en ik wil ook graag aan mijn eigen kinderen meegeven dat je anderen moet helpen als je dat kunt.

Ik open de site van Compassion.nl voor meer informatie en besluit dat ik me wil opgeven voor een sponsorkindje. De week verstrijkt en eigenlijk ben ik het alweer een beetje vergeten. Tot ik op een avond bij een concert zit en de hoofdsponsor is Compassion. Toeval? Ik denk het niet ;-). Ik geef me op en krijg een schattig meisje op een infoblad: Laure 5 jaar uit Togo, houdt van tekenen, liedjes zingen en naar Zondagsschool gaan. Haar taken zijn: water dragen, koken en kleding wassen.

Dit meisje is even oud als mijn jongste zoon Vigo, ongelooflijk… Ik doe thuis werkelijk nog alles voor mijn jongens!

De volgende morgen tijdens het ontbijt zeg ik de jongens dat ik wat voor ze heb; “Dit is Laure, ons sponsorkindje.”

“Aahhh wat een schatje!” “Oh, wat zielig” zegt Levi; “Ze heeft een huisje van modder.” “Dan wil ik dat ze hier komt wonen!” zeggen de jongens in koor.
Nee dat gaat niet, maar we kunnen haar wel iedere maand geld sturen en misschien kunnen we haar een keer wat spulletjes sturen en een knuffeltje van jullie…? Het is even stil… “Nou een knuffel van mezelf weet ik nog niet hoor, die hou ik liever zelf…”
Ik denk dat het sponsoren van Laure een mooie gelegenheid is om ze te laten beseffen hoe goed we het hier met z’n allen hebben!

De headerfoto komt van shutterstock.

sponsorkindje


Facebook Comments
Anouk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply