Hanneke TIPS TRAVEL

Wat te doen in de omgeving van Camping Iris Parc Le Grand Dague?

21 mei 2018

SURPRISE VAKANTIE: VACANSOLEIL CAMPING HOLIDAYS

Zoals je vorige week hebt kunnen lezen, gingen wij op surprise vakantie met Vacansoleil. Het was van tevoren een grote verrassing waar we naartoe zouden gaan. We kwamen terecht op camping Iris Parc Le Grand Dague in de Dordogne. Het blog van vorige keer kun je hier nog eens teruglezen. En dan nu deel 2 van onze topvakantie!

2 mei: de tweede verrassing

Na een goede nacht, we waren dan ook wel erg moe én de bedden liggen echt prima, mochten we dan de tweede envelop openmaken. Ook dit zie je terug in het filmpje. We mochten de volgende dag gaan kanoën! Er lagen twee kano’s op ons te wachten voor een tocht van 10 km op de rivier Le Vézère. In de middag kwam er echter een medewerkster van Vacansoleil doorgeven dat door eerdere regenval het water momenteel te hoog stond en vroeg of wij ervaren kanoërs waren. Nou nee, dat zijn we niet en dus werd de acticiviteit een aantal dagen opgeschoven. Niet erg.. het weer zou alleen maar beter worden de komende week!

De rivier werd weer wat rustiger, het water was iets gedaald dus op 5 mei gingen we dan eindelijk kanoën. We moesten ons ’s ochtends om 10.00 melden bij de start. Met een bus werden we naar onze beginplek, 10 kilometer verderop gebracht. We kregen de nodige instructies (ze praten daar perfect Engels) en materialen en werden nog reuze aardig het ‘bootje’ in geholpen waardoor dit er nog best elegant uitgezien moet hebben. Daar gingen we dan! Het was nog wat fris maar helder weer en het gebied was adembenemend mooi. Sommige stukken was de rivier heel rustig en moesten we nog flink peddelen om vooruit te komen maar op andere stukken konden we heerlijk achterover leunen en genieten van al het moois om ons heen. Als je af en toe maar een beetje bijstuurde. Prima te doen dus, ook met jonge kinderen! Het duurde ongeveer twee uurtjes voor we weer bij de auto waren. Aanleggen bij een sterke stroming was even een uitdaging maar mijn man deed dat zonder problemen (mannen hè) en ik zorgde dat ik onze kano gewoon subtiel tegen die van hem klemde zodat ook wij veilig aan de kant kwamen. Zo doe je dat! Ga je naar de Dordogne op vakantie? Zeker gaan kanoën! De foto’s maakten we met onze telefoons. Ik durfde mijn camera niet mee te nemen.

Vacansoleil

In de Dordogne is van alles te doen en te bekijken. Het is echt een prachtige streek en wie een beetje van geschiedenis houdt kan hier zijn hart ophalen. Er zijn veel mooie kastelen en halverwege tussen Montignac en Les Eyzies hangt een enorme rots genaamd La Roque Saint-Christophe boven de rivier Vézère. Deze hebben wij bezocht en we vonden dit toch wel echt heel indrukwekkend. Er zijn daar veel bewijzen van leven, zelfs al van in de prehistorie. Je ziet resten van oude grotwoningen en gebruikte wapens en andere materialen. Een echte aanrader als je in de buurt bent!

VacansoleilVacansoleil

6 mei: de derde verrassing

Zoals je in het filmpje ook kunt zien, bleken in de derde envelop tickets te zitten voor een bezoek aan kasteel ‘Castelnaud’. Een aantal jaar geleden zijn we hier ook al eens geweest maar toen waren de kinderen nog heel klein. Dit keer was het nog veel interessanter en leuker voor ze. Castelnaud is een prachtig kasteel uit de XIIde eeuw. De hele geschiedenis kun je hier lezen. Je beleeft er de geschiedenis echt opnieuw. Het is nog in zeer mooie staat en er is een Middeleeuws oorlogsmuseum. Heel interessant! De kinderen vonden vooral de enorme katapulten fantastisch om te zien maar natuurlijk ook de zwaarden en kanonnen. Zelf mochten ze even een echte ridder zijn en leerden ze hoe je moet zwaardvechten. Dit kasteel raad ik iedereen aan om eens te gaan bekijken!

VacansoleilVacansoleilVacansoleil

Een laatste tip die ik jullie nog wil geven, mocht je eens op vakantie zijn in de Dordogne en op zoek zijn naar een leuke en uitdagende activiteit, is het klimpark ‘L’Appel de la Forêt’ in de Périgord Noir. Een fantastische manier om je klimkwaliteiten te testen en adrenaline gegarandeerd! Je betaalt voor 3,5 uur klimplezier en na een korte, maar duidelijke instructie mag je klimmen waar je wilt. Voor kleine kinderen is er een lager en makkelijker parcours. Sepp wil heel graag terug als hij wat groter is en ook alle moeilijkste hindernissen kan en mag nemen. Ze vonden het echt geweldig!

VacansoleilVacansoleil

Mocht je nog twijfelen waar je dit jaar naartoe wilt gaan met vakantie, dan raad ik je de Dordogne en met name camping Iris Parc Le Grand Dague echt aan! Boek je reis nu tegen een aantrekkelijke prijs via de website van Vacansoleil en je hebt gegarandeerd een topvakantie. Iedereen de tijd van z’n leven!

En dan nu het filmpje van het openen van de twee enveloppen met de activiteiten!

Facebook Comments Box
Hanneke Farber
Laatste berichten van Hanneke Farber (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply