EVENT

Feestelijke première van Fien & Teun – Feest op de boerderij!

17 oktober 2017

Afgelopen zondag is in Theater Gooiland in Hilversum de nieuwe familievoorstelling ‘Fien & Teun – Feest op de boerderij!’ in première gegaan. Zowel ouders als kinderen genoten van deze theatervoorstelling. Fien & Teun zijn samen met hun dierenvriendjes dagelijks te zien op tv bij RTL Telekids en vanaf nu dus ook in het theater. Shopaholiek ontving een uitnodiging voor dit ware kinderfeest en het was aan mij de eer om hier heen te gaan!

In deze oer-Hollandse voorstelling beleven Fien & Teun samen met hun vriendjes Sebastiaan het varken, Rosa de koe en Pim de hond avonturen op de boerderij. Samen met Sita vermeulen , die bekend is van tv en diverse musicals op haar naam heeft staan. Onze kinderen, maar ook wij als ouders leren tijdens deze familievoorstelling van alles over dieren, de natuur en het boerderijleven.

Ik wil Benja heel graag opvoeden met muziek, theater, musea etc. en dit werd voor ons de eerste keer dat we naar een echte theatervoorstelling gingen. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar en zit vol interactie, humor en vrolijke muziek. Nu is Benja nog maar 20 maanden en was ik best een beetje nerveus of hij überhaupt het geduld had om minstens een uur stil te zitten in de zaal. Stel je voor dat hij de voorstelling zou verstoren! Of dat ik in het midden van de rij zou zitten en over allerlei mensen heen moest klimmen om de zaal te verlaten! Het ging gelukkig goed. Maar wat wil je ook als je vriendjes van tv ineens levensecht voor je staan. Het was meteen een feest zodra het rode doek openging. Tijdens de voorstelling werden de blonde haren van de mevrouw voor ons even beetgepakt!! En haar man werd gekriebeld in zijn nek!! Hun dochtertje die in het midden zat, kreeg liefkozend een kneepje in haar hand (toen ze omgedraaid naar Benja zat te kijken) en ookal was het allemaal lief bedoeld van Benja, het zweet brak me hierdoor lichtelijk een klein beetje uit. Maar ja, dat hoort allemaal bij theater toch? De concentratieboog van mijn kind was best om trots op te zijn, maar een uur was nog net te lang voor hem. Volgende keer gaat het vast nog beter.

‘Er was echter nog 1 ding….na de voorstelling moest ik plat op mijn buik tussen de theaterstoelen om zijn tuitbeker te zoeken, want die gooide hij tijdens het dansen spontaan aan de kant. Hier had ik ook een foto van! Maar dat zag er heel gek uit (je kunt je er waarschijnlijk wel iets bij voorstellen).’

Fien & Teun – Feest op de boerderij! is tot en met 6 mei te zien in theaters door heel Nederland. Meer informatie vind je hier

Ik besef wel dat wij ontzettend verwend zijn door naar deze première te mogen gaan, want speciaal voor deze bijzondere gelegenheid was er een kinderboerderij, met de liefste dieren om te aaien en te knuffelen. Er waren overal ballonnen en in de foyer konden de kinderen puzzelen, kleuren en konden ze zelfs een Fien & Teun schmink tattoo laten maken. Er liep overal personeel rond om het iedereen naar de zin te maken en dit waren stuk voor stuk ontzettende aardige mensen. En in een verlaten theaterzaal, zat er nog 1 klein jongetje op de voorste rij, die zijn middagdutje had overgeslagen. Hij zat erbij alsof hij dacht ’the show must go on’. Enig idee wie dat kindje was?

Hou jij eigenlijk ook van theater? En kennen jullie Fien & Teun van tv? Laat gerust je reactie achter op de Shopaholiek Facebookpagina.

Als je hier klikt kun je mij ook volgen op Instagram ik plaats dagelijks leuke foto’s met vaak een kort verhaaltje over onze dagelijkse belevenissen.

 

Fien, Teun en Sita

 

 

Fien & Teun

 

 

Fien en Teun winkeltje

 

 

Benja theaterstoel

 

Benja en Sita

 

Benja met schaap

 

Boerderijdieren

 

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply