EVENT Family Jolanda TIPS

Dagje uit: Ervaar de magie in Toverland

24 juli 2018

Een magistrale dag!

Elk jaar ga ik met dochter Bente (7 jaar) en een vriendin en haar twee dochters (Lieke 4 en Fleur 7 jaar) een dagje naar een pretpark in de grote vakantie! Zelf moeten we nog een week werken maar woensdag is onze vrije dag. Dit jaar had Fleur haar oog laten vallen op Toverland! Een perfecte keuze wat mij betreft! Natuurlijk had ik al gehoord dat Toverland recent flink is uitgebreid en dat willen we natuurlijk graag zelf zien en beleven. Dus in de auto en op naar Sevenum (Limburg)!

 

Toverland

Wat een ontvangst! We hebben er zin in!

 

We hadden een perfecte dag uitgekozen! Het was stralend weer en deze woensdag was het park open tot 23.00 uur. Nog tot en met 22 augustus 2018 is Toverland elke woensdag tot 23.00 uur open, de zogenaamde Midzomeravonden! Wij zullen waarschijnlijk niet tot 23.00 uur blijven gezien de leeftijd van de kids maar het is al een heerlijk gevoel dat je een uitloop hebt. Voldoende tijd dus voor alle attracties!

Wat ons direct opvalt, is dat de entree is verplaatst naar het nieuwe deel. We komen binnen bij Port Laguna, één van de 6 magische werelden. Het is een idyllisch en kleurrijk havenstadje met een strandje. Je vindt hier o.a. het Magiezijn, een interactieve tovershow. We spreken af dat we hier in de middag teruggaan. Het strandje en de diverse waterspellen lokken ons op deze warme dag. Gelukkig hebben we de bikini’s in de tas!

We lopen over een prachtig pad naar een eveneens nieuw deel van het park. Bij aankomst horen we een driestemmig ‘wauwwww’ klinken. De kinderen zijn zichtbaar onder de indruk! Vanaf een rots bekijken ze de mysterieuze wereld van Avalon waar de Keltische legendes tot leven komen. Terwijl ze de boten van Merlin’s Quest voorbij zien varen, raast rollercoaster Fēnix over hun hoofd voorbij!

Toverland

 

Fēnix is een mythische vuurvogel. Deze wing coaster is 40 meter hoog en vliegt met 95 km/u door Avalon. Onze 3 kids zijn nog geen 140 cm maar de mama’s wel… We kijken elkaar aan…  zullen we? De kinderen vinden het nog spannender dan wijzelf maar we lopen richting de ingang. We horen dat de wachttijd 10 minuten is. Geen excuus dus om terug te krabbelen. Eenmaal in de rij gieren de zenuwen door ons lijf… Met een vriendelijke parkmedewerker spreken we af dat de kids even bij hem mogen staan achter het poortje. We zijn ook maar 2 minuten weg. Daar schiet de fel oranje vogel al de hal binnen…  nu is het onze beurt. Halverwege de rit probeer ik wat te zeggen maar ik kan mijn lippen niet bewegen en er komt geen geluid uit mijn keel. Wat een snelheid en sensatie… on-ge-lo-fe-lijk! Wat is dit gaaf! Met trillende benen stappen we uit.. maar wat zijn we trots en de kids ook!

 

Toverland

Hoe cool is dit? Durf jij ook?

 

Om even bij te komen van dit avontuur stappen we in de familieboot Merlin’s Quest en varen we over de prachtige wateren van Avalon en door de donkere, magische grotten waar ik direct een stevige hand krijg van dochter Bente. Toch een beetje spannend. Na deze heerlijke tocht is het tijd om te spelen! We gaan hiervoor naar de naastgelegen Magische Vallei. De dametjes rennen als eerste naar de boom (Coco bolo) waar ze zichzelf omhoog kunnen trekken. Vervolgens jumpen ze op het enorme springkussen en laten zich rondvaren op de magische waterpaarden (Tolly Molly)! Wat een heerlijke plek is dit! En er zijn nog veel meer attracties in de Magische Vallei zoals de motor achtbaan (Booster Bike) en de Dwervelwind. Wij kiezen voor een wilde rit over de Djengu Rivier! De waterspatters zijn heerlijk koel. Op de leuke zitjes bij een kiosk genieten we vervolgens uit de zon van een lekkere lunch!

 

Toverland

Wat waren ze snel boven! Sterke dametjes zonder hoogtevrees!

 

Toverland

Dobberen in de magische waterpaarden!

 

Toverland

We varen over de wilde Djengu Rivier!

 

Natuurlijk zijn we blij met deze fantastische zomer! Maar ook vandaag is het weer erg warm. Om even op adem te komen gaan we naar het overdekte deel van Toverland, ‘Het land van Toos’ vol attracties en speeltoestellen. Dat is wat mij betreft ook één van de grote voordelen van dit fantastische park. Bij elk weertype is je dag geslaagd! Helemaal in de ban van de magie, snellen de kinderen zich als eerste naar het toverhuis! Als echte tovenaars gaan ze door het huis en brengen ze alles tot leven met hun magische staf. We zwieren vervolgens in de theekopjes, vliegen in de zweefmolen, denderen hoog door de hal met de Toos-Express, krijgen kriebels in de buik van het vliegend tapijt en klimmen op de klimhoed tot het tijd is voor een ijsje…  Wat een vermaak voor jong en oud!

 

Toverland

 

Toverland

Onderweg naar het Land van Toos zoeken we verkoeling onder de waterval…

 

Toverland

Ook binnen kun je je goed vermaken!

 

15.30 uur… de grootste hitte is voorbij en we wagen ons weer buiten. Voor een heerlijk Italiaans ijsje gaan we terug naar Port Laguna. Ondanks dat het park heel ruim is opgezet, is alles goed te belopen. De paden en tuinen zijn bovendien prachtig aangelegd en voor de kids zijn er overal alternatieve ‘klimroutes’ om het wandelen nog aantrekkelijker te maken. De kids trekken hun bikini aan en rennen naar het strand waar de resten liggen van een aangespoeld schip. Direct staan ze oog in oog met twee strandjutters! Ze hangen aan hun lippen als ze verhalen vertellen over goede en slechte magie en over de fluisterschelp die verborgen zit in het kistje… Anderhalf uur lang spelen ze met andere kinderen hun eigen magische verhaal, ze klimmen op de toestellen en spetteren volop met water. Onder een parasol genieten wij van dit leuke schouwspel.

 

Toverland

Zo wordt wandelen door het park wel heel erg leuk!

 

Toverland

Lekker klimmen, spetteren en spatteren in Port Laguna!

 

Toverland

Wist je dat in dit kistje een fluisterschelp verborgen zit….?

 

18.00 uur… We laten ons door de prachtig gekostumeerde figuren, die we overal in het park tegenkomen, adviseren waar we het beste kunnen eten. We besluiten naar de Waldstube te gaan. In dit restaurant is voor ieder wat wils! Onder het genot van een live orkest genieten we van verse pizza’s en frietjes in een toverbox. Dit restaurant bevindt zich midden in Wunderwald. Na onze maaltijd kunnen we dus direct op avontuur in dit magische woud. Zo vind je hier o.a. een slee die lijkt op een schommelschip maar die alle kanten op glijdt, een boomstamrit over een wildwaterbaan (Fleur’s favoriete attractie) en een supersnelle bobsleebaan. We gaan met z’n allen Villa Fiasko binnen! Het valt voor de mama’s niet mee om staande te blijven tussen al die hindernissen. Al wiebelend komen we weer buiten en nemen we plaats in de verticale draaimolen. Vanaf 13 meter kijken we over heel het Magisch Woud.

 

Toverland

Je gaat niet enkel vooruit maar ook achteruit een helling af!!

 

20.00 uur… Buiten is de temperatuur uiterst aangenaam nu. Er is nog één wereld te ontdekken; Ithaka! In Ithaka staan de Griekse helden centraal. We verbazen ons over het enorme paard van Troje welke de ingang siert. Gezien de tijd moeten we keuzes maken..  de kinderen kiezen ervoor om te galopperen door het woeste landschap. De imposante houten achtbaan Troy en het schommelschip Scorpios bewaren we voor een volgend bezoek!

 

Toverland

 

Het is inmiddels 21.30 uur. We zeggen de grote Griekse helden gedag en lopen richting de uitgang. Wat was het een fantastische dag! De kinderen weten nu al waar we volgend jaar naar toe gaan, wederom naar Toverland! We hebben veel gedaan vandaag, maar nog lang niet alles! Hoe moe de kids ook zijn, vanaf de achterbank komt nog één brandende vraag: “Mama, vertel je nu het verhaal over het paard van Troje?”

 

Toverland

 

Toverland

Nog één handje… Tot de volgende keer….

 

Goed om te weten:

  • Midzomeravonden: De komende vier woensdagen is Toverland tot 23:00 uur geopend. Het gaat om woensdag 1, 8, 15 en 22 augustus. Overal in het park kun je genieten van live entertainment en extra shows!
  • Online zijn de entreekaartjes voordeliger. Klik hier om kaartjes te bestellen.
  • Informatie omtrent de openingstijden, vind je hier.
  • Het adres voor je navigatie is: Attractiepark Toverland, Toverlaan 2, 5975 MR Sevenum

Wij wensen je een magistrale dag in Toverland! Voor meer informatie: www.toverland.com.

 

Meer blogs lezen van Jolanda, klik dan hier. Jolanda volgen op instagram, klik dan hier.

 

 

Facebook Comments Box
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply