Hanneke

10 facts about Hanneke

23 juli 2017

Tijdens deze zomervakantie vertellen alle Shopaholieks wat meer over zichzelf door middel van tien grappige, eerlijke en soms zelfs ontroerende weetjes.  Vandaag is Hanneke aan de beurt.

Dat is nog niet gemakkelijk, een top tien maken van weetjes over jezelf. Mede daarom heb ik het ook aan mijn man en kinderen gevraagd. Uiteindelijk zijn daar de volgende 10 weetjes uit gekomen:

Je moet weten dat ik…

  1. …liefde en passie voor fotografie heb gekregen nadat Mats geboren werd (9 jaar geleden) en ik mijn eerste spiegelreflex kocht. Sindsdien maak ik élke dag, echt élke dag foto’s. Ik ben wat dat betreft ook een echte autodidact. Ik heb mezelf alles aangeleerd. Ik heb zelfs een tijdje een eigen studio gehad! En weet je dat ik foto’s bewerken eigenlijk nóg leuker vind dan de foto’s maken?
  2. …beter worden in fotograferen 1 groot nadeel vind hebben. Ik denk dat een aantal van jullie dit misschien ook echt wel herkent. Namelijk dat je niet meer ‘normaal’ naar een foto kunt kijken. Als vriendinnen trots hun vakantiefoto’s laten zien dan zie ik vooral dat de zee scheef staat. Als ik mijn eigen trouwfoto’s bekijk dan zie ik dingen die écht niet goed zijn, zoals dat de scherpte dan niet op de ogen ligt bij een portretfoto. Toen nooit gezien, nu stoort het me.
  3. …vroeger jarenlang gevoetbald heb. Als klein meisje begonnen en pas gestopt toen ik in Nijmegen ging samenwonen. Ik was daar altijd behoorlijk fanatiek in. Naast het zelf uitoefenen van de sport, volgde ik het toenmalige team van Ajax (je weet wel, met Overmars, Litmanen, de broertjes De Boer, etc) ook op de voet. Mijn kamer was ook een tijdje een en al posters van voetballers. Die liefde voor de sport hebben mijn kinderen overigens niet van mij overgenomen. Die doen weer heel andere sporten!
  4. …heel fanatiek ben met spelletjes! Ik zeg het maar gewoon: ik ben ook een slechte verliezer. De zin ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ gaat er bij mij dan ook niet in!
  5. …niet van chocolade houd. Nee écht niet! Ik ben waarschijnlijk een van de weinige vrouwen op aarde maar ik vind er niks aan. Het is niet dat ik het niet lust hoor. En een magnum ofzo eet ik best wel eens. Maar losse chocolaatjes, bonbons, of wat dan ook zul je mij niet zien eten. Mijn dochter daarentegen is er gek op!
  6. …soms best wel veel bezig ben met mijn telefoon. Die moet ik regelmatig echt bewust eens een dag in de kast leggen. Mijn kinderen ‘klagen’ er nog niet over maar ze vragen zelf ook wel veel om de ‘schermpjes’. Ik zou dan echt een beter voorbeeld moeten geven. Vooral social media vind ik leuk om regelmatig mee bezig te zijn. Instagram is nog redelijk nieuw voor me. Als je het leuk vindt om mij te volgen: @Hanneke
  7. …gek ben op kamperen. Echt, ik vind dat dé perfecte vakantie. Moet het natuurlijk wel een beetje lekker weer zijn, zo ben ik dan ook wel weer. Sinds een aantal jaar hebben we een heerlijke caravan waarmee het prima vertoeven is. Als de kinderen zich goed vermaken op een van de vele leuke campings, dan geniet ik ook!
  8. …een aantal rare fobiën heb. Maar dan ook écht rare, dat realiseer ik mij wel. Zo kan ik absoluut niet tegen mensen, en dan vooral kinderen, die bananen eten. Dat geluid, die vlekken… nou ja, je kunt er binnenkort een blog over lezen. Verder vind ik lieveheersbeestjes smerig. Ze stinken. En ik heb ze graag uit mijn buurt. Inmiddels weten mijn kinderen dat maar vroeger kwamen ze regelmatig met zo’n beest aanlopen. “Kijk mama, lievehisbeessie!” Dat waren nog eens zware tijden. Ook hier realiseer ik mij dat ik hier vast alleen in sta hoor.
  9. …ik zo’n taal-addict ben, zo’n type ‘taalnazi’ waarover je vast wel eens gehoord hebt en die je misschien wel heel irritant vindt. Dat mensen fouten maken kan ik hebben hoor. Iedereen heeft weer andere kwaliteiten. En ik maak zeker ook wel eens (type)fouten. Maar als je in de Albert Heijn staat en je ziet een poster hangen waarvan er waarschijnlijk 100.000 gedrukt zijn met een stomme spelfout (dt in plaats van d) dan vind ik dat echt heel stom. Ik snap dat gewoon niet. Bovendien heb ik serieus een allergie voor zinnen als “Lekker uit eten met me man” of “Ik ga na school”. Dan krijg ik de kriebels. Sorry…
  10. …vroeger heel veel getekend heb en stiekem hele boeken schreef. Nooit wat mee gedaan trouwens maar mensen die inmiddels weten dat ik wel een beetje leuk kan tekenen, zetten mij daar steeds vaker voor in. Het zijn vooral prenten, een beetje strip-achtig. Vroeger leek het mij dan ook geweldig om later (spot)prenten voor bijvoorbeeld de krant te gaan maken.

Zo. Dan weten jullie dat ook weer. Fijne vakantie!

Groetjes Hanneke

 

Facebook Comments
Hanneke Farber
Laatste berichten van Hanneke Farber (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply