HAIR

Hoofdluis

15 juni 2017
THE NEW YOU (10)

Luizen en Neten

Niemand hoopt ze te krijgen. Maar we kunnen er nou eenmaal niet heel veel tegen doen. Als ik Seina haar haar ’s morgens uitborstel kijk ik het ook vaak na op luizen. Met een puntkam pak ik dunne plukjes haar op om zo goed te kunnen kijken op haar hoofdhuid. En ja hoor daar zag ik er één. Ik trek snel met me nagel de luis eruit en stop de luis in mijn beker thee, tja ik moest de luis ergens laten en wist zo snel niet waar anders, de luis kan in iedergeval nergens meer heen. Ik ga verder met zoeken of er nog meer luizen zijn. En ja hoor, nu eentje boven op haar hoofd. Ik zoek verder maar ik zie niks meer. Voor de zekerheid kijk ik het nog een keer goed na. Gelukkig heb ik niks meer gevonden. Ik behandel Seina haar haar gelijk met een luizen shampoo. Plukje voor plukje breng ik de shampoo aan op de hoofdhuid en later naar de lengte en punten. 30 min later spoel ik het goed uit met alleen water. Dan komt het ergste voor Seina, het kammen met de netenkam. Ik gebruik een netenkam met metalen tanden. Seina heeft best lang haar dus fijn is dit niet, toch doen we dit twee keer per dag, het is super belangrijk!. Ik wil dit echt niet nog een keer meemaken.

Wist je dat:

 • Een luis een parasiet is en alleen op mensen haar leeft
 • Een baby luis een nimf heet
 • Een nimf na 7/ 10 dagen uit de neet komt
 • Een luis alleen over kan klimmen van haar naar haar
 • Een luis niet kan springen
 • Luizen nooit één haar loslaten
 • Een luis constant warmte en vocht van de hoofdhuid nodig heeft
 • Een luis 5 keer per dag bloed moet kunnen drinken
 • Zonder deze twee bovenstaande punten een luis niet langer dan 48 uur leeft
 • Je geen luizen kan krijgen van naast elkaar hangende jassen
 • Je thuis niks meer hoeft te wassen en stofzuigen
 • Ik de bovenstaande regel wel zeker heb gedaan
 • Ze vaker voorkomen bij mensen met lang en of dik haar ivm de warmte op de hoofdhuid
 • Door samen te knuffelen, selfie of op je telefoon kijken een luis al kan overlopen in je haar

Gelukkig is Seina er weer vanaf, maar we blijven voorlopig nog wel goed kammen, kammen en kammen.

De onderstaande producten heb ik gebruikt op advies van de apotheker.

~ X~ Denise

 

20170614_192229

Screenshot_20170614-215419

 

Screenshot_20170614-215736

Screenshot_20170614-220312

 


Facebook Comments
Laatste berichten van Angelique (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply