Geen categorie

Kinderkamer inspiratie, welk thema kies jij?

12 april 2017
kinderkamer inspiratie

Kinderkamer inspiratie voor diverse leeftijden

Enige tijd geleden zijn wij verhuisd. Naast dat dat voor onszelf al aardig wat voeten in aarde had, was het ook voor de kids een hele happening. Niet in de laatste plaats om hun kamers, want hoe moesten die worden, welke kleuren zouden we gebruiken en wat voor thema kozen we. Op Pinterest vond ik gelukkig veel kinderkamer inspiratie. Voor Thije was het eigenlijk al direct duidelijk, een junglekamer moest het worden voor onze grote Freek Vonk-fan. Dat thema kun je zo uitgebreid invullen als je het zelf wilt. Wij kozen voor een robuust steigerhouten bed en muren waardoor je je in de jungle waant. Een oude autoband met bungelende ringstaartmaki en nog meer knuffeldieren ter decoratie erbij en meneer was helemaal gelukkig.

Voor de beide meiden was het wat lastiger. Norah was op het moment van verhuizing 2,5 jaar oud en daarom kozen wij ervoor haar kamer wat liefjes te houden. Denk aan pasteltinten in combinatie met zwart en wit en een tipitentje om in te spelen.

Benthe is inmiddels 6 jaar oud en helemaal into de kleur blauw. Haar kamer heeft als thema ‘beach’, wat onder andere resulteerde in een ‘strandmuur’ en bijpassend beddengoed. Haar kamer willen we binnenkort nog verder oppimpen met oude surfplanken en andere stranditems.

Op een kinderkamer wordt vaak gekozen voor rolgordijnen, dit is lekker praktisch en ze zijn verkrijgbaar in diverse prints en kleuren, dus er is altijd iets naar je smaak. Ook de ramen van onze kinderen zijn voorzien van een rolgordijn in een bijpassende kleur. Rolgordijnen koop je onder andere bij Rolgordijnwinkel.nl.

De kamer van Thije zie je onder andere terug in deze blog.

Meer kinderkamer inspiratie vind je op Pinterest.

Anouk

kinderkamer inspiratie

Een detail van Thije zijn junglekamer

kinderkamer inspiratie

Heerlijk toch zulke pasteltinten?

kinderkamer inspiratie

In haar tipitentje kan Norah lekker spelen.

kinderkamer inspiratie

Een stukje van Benthe haar ‘beachmuur’.

 

Facebook Comments Box
Anouk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply