Jolanda

Terugblik Jolanda

26 december 2016
header-def

2016 is bijna voorbij…  dus tijd om terug te blikken op een jaar Shopaholiek. Eerder deze week zagen jullie de terugblik van Anouk en van Barbara. Lezen jullie mee hoe Jolanda haar eerste jaar ervaren heeft?

Het begon allemaal als een wild avontuur toen Angelique me in februari vroeg om bij Shopaholiek te bloggen… Ik volgde Shopaholiek al een hele tijd vanwege mijn liefde voor kidsfashion. Ik reageerde regelmatig op een blog want veel van de merken die voorbij kwamen sloten perfect aan bij mijn eigen voorkeur. Ook deelde ik wel eens een budgettip in één van de facebook groepjes en stelde ik leuke combinaties voor. Ik hou ervan mensen te informeren en inspireren. Dat had Angelique opgemerkt en vroeg me om deel te nemen aan het team van Shopaholiek. Wat? Ik bloggen dacht ik? Ik vertelde het tegen een paar vriendinnen en die reageerden: “Echt iets voor jou, doen!!”.  Fotografie en reizen zijn twee andere hobby’s van mij en die kon ik perfect combineren in deze nieuwe uitdaging. Dus ik besloot ervoor te gaan. Eigenlijk totaal niet wetend wat me te wachten stond…

Het schrijven van een leuke tekst is één ding, maar het vervolgens verwerken in de website, foto’s maken en bewerken, een aantrekkelijke header maken en dat allemaal onder tijdsdruk naast een andere, echte baan… dat is wel even wat anders. In een week of 3 moest ik me een paar programma’s eigen maken en bij elke blog weer nieuwe dingen leren. Maar gelukkig stonden Angelique en de andere dames altijd klaar om antwoord te geven op alle vragen die voorbij kwamen. Het was echt ‘learning on the job’. Maar zo ontzettend leuk! Ik krijg er echt energie van!

Ik ben nu zo’n 60 blogs verder en geen enkel blog is hetzelfde. Vaak word je verrast door outfits die veel leuker blijken te zijn dan je in eerste instantie dacht. Je komt met merken en stijlen in aanraking die je eerder links liet liggen maar voor de camera erg gaaf zijn. Trots ben ik op onze dochter Bente! Alsof ze nooit anders gedaan heeft, verzint ze zelf elke keer weer een leuke pose of komt zelf met ideetjes om het net even anders te doen. Inmiddels is een leegstaande slaapkamer omgetoverd tot ‘fotostudio’, zodat ik niet wekelijks onze woonkamer hoef te verbouwen om een lege witte spanwand te hebben…

Maar het is niet alleen kidsfashion. Om de lezers te attenderen op leuke uitjes, heb ik het afgelopen jaar (met het hele gezin) een aantal leuke shows voor Shopaholiek bezocht. Zo ging ik bij de start van de zomervakantie naar de onderwater musical Deep Ocean Monsters in Burgers’ Zoo. Na afloop, bij het persmoment, stond ik met mijn camera tussen de fotografen met links van mij RTL 4 en rechts SBS 6. Allemaal zeer ervaren,  professionele mensen en ik… een paar maanden bloggend voor Shopaholiek..  Maar het is een leuke blog geworden! En als je later ziet dat je blog gedeeld wordt en je veel mensen kunt attenderen op een leuk uitje, dan ben je toch heel blij!  Ook als ik op reis ben, dan loop ik met een blocnote rond om leuke tips voor vakanties met kids te noteren en te verwerken in een travelblog… Kortom, het is een heel afwisselende job!

Het jaar is voorbij gevlogen…  en nu komen de eerste zomercollecties alweer binnen…  We zien er naar uit om jullie al dat moois te laten zien!

Voor nu wens ik jullie een hele fijne jaarwisseling en een goed 2017!

x-Jolanda

Meer blogs van Jolanda lezen, klik dan hier.

 

Een foto uit een van de travelblogs…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Facebook Comments
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply