Geen categorie

PERSOONLIJK BLOG: Fashion No’s van Annemarie Top 5

18 april 2015
# P E R S O O N L I J K   B L O G #
FASHION NO’S van Annemarie

Een tijdje terug blogde Angelique al haar mode No Go’s Top-5: Dit komt er bij ons echt niet in…. (klik hier als je de blog terug wilt lezen)
Vandaag ben ik aan de beurt voor mijn Top-5.

Ik heb even verder gedacht dan de geijkte Disney-figuren op kleding. Volgens mij zijn we het er redelijk over eens dat we die alleen door de vingers zien op pyjama’s.

Voordat jullie mijn Top-5 gaan lezen wil ik nog wel even zeggen dat iedereen vooral zijn eigen hart moet volgen. Vind je iets prachtig wat ik een no go vind, blijf het dan vooral met veel plezier dragen.

  1. Waar ik echt niet van houd is een witte legging. Wit lijkt zo’n mooie neutrale kleur die overal bij staat. Maar niets is minder waar, een witte legging trekt alle aandacht naar zich toe en zorgt er voor dat een outfit niet in balans is. Daarnaast is een witte legging heel snel vies. En nog erger dan een witte legging is een witte, vieze legging.
  2. Wat ik ook helemaal niet mooi vind, is een longsleeve onder een T-shirt of jurkje. Omdat het eigenlijk nog te koud is voor korte mouwen. Een T-shirt onder een jurkje met spaghettibandjes geeft me helemaal de rillingen. Is het nog fris trek dan kleding aan die daar bij past en laat dat zomerjurkje nog even in de kast hangen tot de temperaturen stijgen.
  3. Ondergoed en rompers mogen van mij ook niet onder kleding vandaan komen. Wat ben ik streng hè?! Rompers heb je in allerlei modellen van lange mouw tot spaghettibandje, dus kies gewoon het juiste model bij de kleding. Zelfde verhaal voor ondergoed, je kunt een hemdje ook uit laten als het onder de kleding uitkomt. En onder een rokje draag je netjes een undershort, zelfs Zeeman verkoopt ze.
  4. Ben je helemaal verliefd op een echt zomerjurkje, tropisch printje, luchtig katoentje, dan kun je de neiging hebben zo’n jurkje in de winter door te dragen met een vestje en maillot. Wat mij betreft een vette No, zo’n jurk en printje horen bij het gevoel en de sfeer van de zomer. Net als furgiletjes en jassen met bontrandje, die passen niet bij een frisse dag in juni. Doe dan gewoon een zomers vest onder de zomerjas of het spijkerjack van je kind.
  5. En de laatste voor vandaag, want ik geloof dat ik ook wel een top 10 kan maken. Kniekousen over een legging en dan de kous helemaal strak opgetrokken gecombineerd met lage schoentjes. We hopen natuurlijk allemaal op blote benen met kniekousen weer, maar tot die tijd, als je ze over een legging draagt, niet te hoog optrekken. Combineer je ze met lage schoentjes rimpel de kous dan, niet helemaal op gelijke hoogte voor een extra eigenwijs effect. Of combineer ze met een laarsje en zorg dan dat de kous daar net een stukje bovenuit komt.

Ben benieuwd, hebben jullie nog Fashion No’s? Laat het ons weten, zijn altijd leuke discussies.

Annemarie

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Cindy Sanders 18 april 2015 at 20:22

    Crocs!

  • Leave a Reply