GIRL HAIR

Kapsel ideeën voor meisjes

25 november 2016

DE HAREN HALF VAST

Jullie hebben het vast gezien in vorige blogs, Seina draagt haar Rapunzel haren graag vast. Maar soms wil ze haar haar ook wel eens los dragen. Even dan, want aan het eind van de dag zit het toch weer in een staart of knot. Aan de bovenkant zet ik het wel altijd vast, want helemaal los daar houden wij allebei niet van. Seina vindt het vervelend als het steeds in haar gezicht zit en ik vind het juist leuk om er altijd iets mee te doen. Ze heeft best lang en stijl haar en persoonlijk vind ik het dan zo slordig zitten als ze alles los heeft hangen. Nu kan je snel een halve staart doen en is het klaar, maar ik heb het net even wat anders gedaan.

Wat heb je nodig

  • Borstel
  • Puntkam
  • Kleine elastiekjes
  • Schuifspeldjes
  • Klem

Style 1

Ik maak aan de bovenkant een brede baan op het midden van het hoofd tot net voor de kruin. Ik zet het overige haar even vast met een klem. Ik begin met een outside vlecht aan de bovenkant, je pakt een dunne strook aan het begin van de haargrens en verdeelt die in drie plukken en elke keer als je een plukje erbij pakt gaat die onderlangs naar de middelste pluk. Zo pak je om en om van links en rechts een plukje erbij en vlecht je door tot je geen plukjes meer kan oppakken. Dan vlecht je een heel klein stukje door zodat je het goed kan vast zetten met een elastiekje tegen het hoofd. Trek de vlecht wat losser om een wat bredere vlecht te creëren. Ik pak een plukje haar van het staartje van de vlecht en draai het plukje om het elastiekje heen en zet het aan de onderkant vast met een schuifspeldje, zo zie je het saaie elastiekje niet meer. Nu pak ik een schuifspeldje en zet het in de lengte vast in het haar dat om het elastiekje zit gedraaid. Zo blijft de staart wat hoger staan en zakt het niet naar beneden.

Style 2

Bij de volgende style pak ik het haar op met een scheiding van oor tot oor. Zorg dat je boven op het hoofd de scheiding pakt in plaats van naar achter te gaan. Nu zet ik dit gelijk vast met een elastiekje tegen het hoofd, het staartje draai ik in de rondte zodat je een klein knotje krijgt en zet het vast met wat schuifspeldjes, ik trek het knotje hier en daar wat losser.

Zo heb je al heel snel een gemakkelijke en super hip kapsel wat niet al te lang duurt, en wat je al vrij snel bij elke haarlengte kan toepassen.

Samen met Seina maak ik de vlogs die je via ons Youtube kanaal (vergeet je niet te abonneren) kunt zien. Wil je al mijn blogs en hairtutorials eens rustig teruglezen? Klik dan even hier: Hair tutorials Shopaholiek.

~X~ Denise

20161020_134656 20161020_134528

20161020_140937

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply