LEZERSBLOG TIPS

Een high tea feest voor Nikki

27 juni 2016

EEN ECHT MEIDENFEESTJE

Aan het begin van dit schooljaar vertelden onze volgers Cyriël en haar dochter Nikki al over Nikki’s kleurrijke eerste keer op kamp. Dit blog lees je hier na. Inmiddels is Nikki jarig geweest en daar hoorde natuurlijk een tot in de puntjes verzorgd feestje bij. Wat ze hebben gedaan lees je in het verslag van Cyriël.

Half Mei is het altijd weer tijd voor Nikki haar kinderfeestje. Ik hou van feestjes, organiseren, plannen, dus ik zie er altijd wel naar uit. Het enige nadeel is dat ik ook van perfectie hou en dat laatste zorgt er vaak wel voor dat we het nooit simpel kunnen houden. Misschien herinneren jullie het gezoek en geregel voor kamp nog, hihi, zo gaat dat hier met alles. Ik hoor vaak dat ik doorsla of dat dingen over the top zijn, nou dit jaar doen we gewoon simpel! Ja simple it is!

2016-05-18 22.09.24

Mijn dochter leeft in haar hoofd een soort van American dream geloof ik, van wie ze het heeft? Geen idee. Het is dat ze nog nooit “My super sweet 16” heeft gezien, want dat zou je toch echt denken als ze haar ideeën uit over haar jaarlijkse feestje. Er wordt van alles voorgedragen: een roze limo, fotoshoot, waarvoor ze dan opgemaakt worden, kapster die de haren doet, styliste die komt en ze aankleedt, een feestzaal, dj, suikerspinnen, enzovoorts. Als ik zeg: noem eens één ding wat je wilt DOEN!, dan volgt er een lange stilte en dan een opsomming van alles wat we al hebben gedaan. Stel je voor dat we twee keer hetzelfde doen, dat kan natuurlijk niet. Maar toen kwam daar: ik wil een high tea, een echte high tea! High tea! Oké, dat is leuk, nou dat doen we! Mooi, dit jaar, niet al te gek, gewoon een high tea!

fotobewerkt

Al snel denk ik; oh nee, waar gaan we dat doen dan? Ik, die absoluut niet van kinderfeestjes (lees: rommel) in huis houd, daarom gaan we elk jaar weg!  High tea, ik zie veel koekkruimels, bekers drinken die om kunnen vallen, hele woonkamer in de verbouwing, chaos! Pfff…een high tea? Echt?
Waar kan je met kinderen een high tea houden? Google! Oké, er was in heel Nederland slechts één locatie waar je het perfecte feestje kan houden wat dochterlief dit jaar in gedachte heeft, maar dat is in Brabant en wij wonen in de Noordoostpolder. Tja, je snapt het al, toen ik dat eenmaal had gezien en had laten zien, was er natuurlijk niks meer zo leuk, werk aan de winkel, dit moeten wij zelf zien te creëren!
Na wat rondbellen, kwamen we tot de conclusie dat het nog niet zo makkelijk was, laatste optie was Hotel van der Valk in Emmeloord, ik belde met mijn allerliefste stem en ja hoor, die meneer aan de lijn vond het een leuk en origineel idee. En hij houdt van uitdagingen (yes!). Hij zou overleggen met de souschef om een high tea voor kinderen samen te stellen! Perfect! Daar wordt alles geregeld, mooi, lekker makkelijk dit jaar!!

Locatie: het restaurant…hmm niet heel erg gezellig, de week erna kreeg ik hun idee doorgemaild, ik bel dat het helemaal perfect is en noem voorzichtig dat dochterlief het restaurant niet zo gezellig vindt en kinderen maken lawaai dus is er misschien nog een andere optie? We krijgen de hele hotelbar tot onze beschikking en deze is vooral roze, perfecter kan niet!

Oké, misschien toch nog zelf een beetje aankleden in stijl, het is feest… nee, niet nodig…nou vooruit, toch maar even kijken wat er allemaal is…oh dat zijn wel hele leuke dingen allemaal! Er worden roze vlaggetjes uitgekozen, roze ballonnen, honeycomb muffins besteld ter decoratie, oké we hebben zat! Nou, gefixt dat feest! Ja, simple it is!

2016-06-19 21.19.42

De uitnodiging, oh ja dat moet ook,…oké, ik rommel wat achter de laptop, neeeeh dat is het allemaal niet, we moeten mooie kaarten hebben, ja dat is leuk! Waar zijn er leuke kaarten, Google! (1 van mijn beste vrienden!) We vinden een leuke kaart, perfect voor een high tea, eigenlijk is er nog één die leuker is, maar daar moet een foto in. Nikki wil wel heel graag dat iedereen lekker opgedoft en in stijl komt, oké, misschien kunnen we de stijl dan neerzetten met een foto, toch maar die kaart dan, die is echt perfect! We gaan op zoek naar een perfecte styling voor de kaart, juiste tinten, juiste stijl, beetje tuttig moet het… ehm, simpel, wat was er ook alweer met simpel?

img1461264897495
Ach vergeet simpel, dat past gewoon niet bij ons en we moeten nog wat doen, want een high tea is zo klaar, dat is geen feest. Als iedereen dat toch mooi komt, laten we een fotoshoot doen! Mijn lieve vriendin Evelien, die afgestudeerd is aan de fotovakschool wilde wel een shoot doen, leuk!
Maar…toch ook wel leuk als hun haren dan leuk zitten en beetje make-up is ook wel heel mooi…hmm…ach we regelen een kapster die ook visagiste is, is leuk voor die meiden!

Op echte feestjes, horen ook bedankjes, ja leuk, bedankjes! Laten we die dan ook maar doen, dan is het echt af toch?

2016-05-18 00.48.41

De feestoutfit, dat was gelukkig eenvoudig, dé tulerok die eigenlijk maar in de kast ligt, omdat ie onwijs onhandig en groot is, die wordt naar het idee van mijn dochter vééééél te weinig gedragen, dus die gaat aan, geen discussie mogelijk! Een spijkerblousje die ook nog in de kast hing maakt het geheel wat stoerder, alleen een paar accessoires zoeken en het plaatje klopte helemaal, oké dat ging makkelijk!

received_749724678503486

En dan had ik me nog voorgenomen om de traktaties simpel te houden, TOT ik deze geweldige traktatie zag! Jaaaa, ach laten we die dan ook maar maken, dan is alles in stijl en ja hoor daar zaten we weer (manlief en ik) tot twee uur in de nacht aan de freubel met de traktaties, maarrrr…ze zijn om op te vreten!
Zo, dat zit er weer op…volgend jaar maar wat simpeler.

2016-05-18 00.47.18

Facebook Comments
Annemarie
Laatste berichten van Annemarie (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply