Geen categorie

Uitverkoop! Tips tijdens de sale!

24 december 2015
Headerkopie

Ga jij ook voor korting?

De sale is in volle gang. Het lijkt elk jaar wel vroeger te beginnen.. Terwijl veel zomerkleertjes nog met de kaartjes er aan in de kast hangen, vliegen de nieuwsbrieven je om de oren met 20 tot 40% korting op de leukste items!

Elk jaar neem ik me voor om minder aan te schaffen bij het uitkomen van de collecties (januari/februari) en te wachten op de sale maar toch ben ik bang dat de juiste maat dan weg is. Half maart heb ik de zomercollectie compleet en werp ik regelmatig tevreden een blik in de kast die sprankelt van de vrolijke zomerkleurtjes. Vervolgens kom ik er in mei achter dat mijn echte favoriet nog ongedragen in de kast hangt en nu aangeboden wordt met 40% korting…pijnlijk! Herkenbaar?

Een paar ‘bespaar’ tips (en ik ga echt mijn best doen volgend jaar…):

  • Koop in februari enkel die items die je absoluut niet mag mislopen (je echte ‘must-haves’). Paaseieren zoeken doen we natuurlijk op z’n paasbest!
  • Zorg ervoor dat het een mix van kort/lang is om de weersschommelingen van de wispelturige maanden (maart/april) op te vangen. Veel wintercollectie kun je overigens prima doordragen tot mei en heb je het grootste deel van de zomercollectie nog niet nodig.
  • Kijk waar je items van je wishlist te koop zijn, abonneer je op de nieuwsbrief van de betreffende shop en houdt deze goed in de gaten (vanaf midden mei).
  • Start sale.. Sla je slag! Kijk goed in je kast wat je mist en vul je collectie aan met de hipste items met flinke korting!

Ben je tijdens je sale-jacht op slag verliefd op dat ene item maar heb je het eigenlijk niet nodig, dan kan je het misschien alvast aanschaffen voor volgend jaar. Soms is de maat wat lastig in te schatten maar het is een gokje waard. Mocht het onverhoopt niet passen dan kun je het nieuwe artikel (met kaartje) ook weer makkelijk verkopen in de bekende merkgroepjes op Facebook of marktplaats. Je hebt het item immers met 40-60% korting aangeschaft, dus je loopt vrijwel geen risico. Koop niet teveel voor volgend jaar want in mei 2017 is er ook weer sale…

Natuurlijk ben ik dol op nieuwe collectie maar voor school vind ik het minder erg als het niet de meest recente collectie is. Zeker niet voor basic items als een jeans, een jas etc. Als ik zie hoe ze elke dag uit school komt, dan is het haast jammer om direct alle nieuwe collectie te dragen. Met een ‘vorige collectie item’ zien ze er toch goed uit, je geniet van de fijne stofjes, leuke details en prima kwaliteit maar dan voor een mooi prijsje! Zo schaf ik bijvoorbeeld in december een winterjas aan (meestal een Bellaire jack van 90 euro met 50% korting) voor de volgende winter. Qua maat is dat nog nooit mis gegaan!

Mijn sale aankopen: ik ben deze week gezwicht voor de stoere Paka jeans van Dutch Dream Denim (nu met 35% korting). We dragen eigenlijk enkel jurkes hier maar je moet toch minimaal 1 goede jeans in de kast hebben vind ik. Altijd handig voor specifieke uitjes/activiteiten maar ik betaal daar liever niet de volle prijs voor. Ik ben helemaal fan van het nieuwe B.Nosy; mooie kleuren en hippe prints! Gelukkig hebben we op vakantie de nieuwe zomercollectie al volop kunnen dragen. In de sale heb ik een extra B.Nosy jurkje gekocht (voor 22 euro in huis) in een ‘schutkleur’. Wat minder besmettelijk en dus heerlijk draagbaar. Blijft het hierbij…  ik ben bang van niet… ik heb nog een mooie maxi-dress gespot..  maar ik probeer te wachten tot de 50% ronde..

En nu ben ik benieuwd, voor welk sale item(s) ga jij of heb je al in de sale gescoord?

 

B.Nosy jurk overall print ananas

Dutch Dream Denim, jeans Paka

 


Facebook Comments
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply