TRAVEL

De favoriete vakantiebestemming van Anouk: Lanzarote

20 juli 2016
LANZAROTE (2)

We hebben zo allemaal onze favoriete bestemmingen als we op vakantie gaan. De één vliegt of rijdt naar het mondaine St.Tropez, de ander gaat voor een Griekse Salade op Zakynthos , en de volgende eet friet bij Bruintje Beer in Salou. Voor iedereen is er wel iets leuk te vinden als het om vakanties gaat.

Wat zijn nou onze favoriete vakantiebestemmingen? Alle Shopaholieks laten jullie weten waar zij het liefst vakantie vieren en waarom, en wat de highlights zijn.

Vakantie vieren, net als iedereen ben ik er gek op! Ik heb al aardig wat plekjes gezien en heb veel favorieten. Onze huwelijksreis naar St. Barths, het jetseteiland, was er echt eentje om in te lijsten, een once in a lifetime experience! Ook de reizen met het gezin naar de Algarve in Portugal hebben een plekje in mijn hart gevonden, wat een mooi fijn land, met prachtige plaatsjes en aardige mensen. En ’s winters heerlijk wintersporten in Oostenrijk, ik hou er van!

Dichter bij huis zijn wij heel vaak te vinden in Friesland, wat mij betreft de Nederlandse vakantieprovincie nummer 1 (later dit seizoen kom ik hier nog op terug ;)). Heerlijk varen, wind door je haren, leuke stadjes als Sneek, Joure, Lemmer en Bolsward. We komen er regelmatig.

Maar mijn favoriete verdere vakantiebestemming is toch wel Lanzarote. Dit prachtige Canarische eiland in de Atlantische Oceaan heeft mijn hart gestolen. Het ligt op zo’n 4,5 uur vliegen van Nederland en is enorm zonzeker. Heerlijk om naartoe te gaan als het in Nederland alweer wat minder weer is geworden (herfst) om daar nog lekker wat zon mee pakken. In die periode is het zee- en zwembadwater ook goed opgewarmd, dus zelfs ik kan zonder problemen het water in ;).

Lanzarote is het meest noordelijke van de Canarische Eilanden en ligt zo’n  115 kilometer voor de kust van Marokko. De eilanden zijn onderdeel van Spanje.

Wij verbleven daar twee keer in de badplaats Playa Blanca in de gemeente Yaiza, in het zuidelijke puntje van Lanzarote. Het heeft een heerlijk zandstrand. Je kunt er lekker eten (en shoppen ;)) in de sfeervolle jachthaven Marina Rubicón met diverse restaurantjes met voor ieder wat wils. Twee keer per week is daar een grote markt, echt een aanrader!

Met kinderen is het ook echt een top-eiland, ze kunnen er zwemmen naar hartelust en in Yaiza is ook Kikoland, een grote speelplaats voor kinderen met animatie en een zwembad.

Lanzarote is een vulkanisch eiland, dat is goed te zien als je er doorheen rijdt, het lijkt wel een maanlandschap. Timanfaya Nationaal Park is de grootste bezienswaardigheid van het eiland, maar ik moet eerlijk bekennen dat we daar nog niet zijn geweest. We vonden de kinderen daar de afgelopen jaren nog te klein voor. Wanneer we het eiland weer bezoeken, is dit een van de eerste dingen die we zullen gaan doen.

1

Beachboy Thije

IMG_0529

Alweer bijna twee jaar geleden, wat was ze nog klein!

2

3


Facebook Comments


Anouk

Anouk

Lieve volgers, ik ben Anouk (36), woon in een prachtig stadje in het midden van het land samen met mijn man en onze kinderen Thije, Benthe en Norah. Ik ben gek op kindermode en fotografie en heb een veelzijdige smaak, van girly en stoer tot sportief en classy. Dit deel ik graag met de volgers van Shopaholiek.
Volg ons ook op Instagram via @anouk_klaassen
Anouk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply