HAIR

Tutorial: hoe maak je een strik van je eigen haar?

19 december 2016

Een strik van je eigen haar maken

Vorige keer heb ik jullie laten zien hoe je snel een donut (klik hier voor de blog)  in kan doen. Maar wisten jullie ook dat als je het haar netjes om de donut heen draait je daar krullen van krijgt. Ik zal het nog even in het kort uitleggen. Het beste is om een iets kleinere donut te gebruiken. Voordat je de donut in draait maak je de staart een klein beetje vochtig. Zorg dat als je de donut in draait dat de punten van het haar netjes om de donut heen zitten zo krijg je geen rare knikken in de punten. Ik draai het bij Seina ’s avonds in en laat haar er mee slapen, maar als je ’s avond pas weg moet kan je het ook ’s morgens in draaien en de hele dag met de donut rond lopen. Als je de donut en staart er uithaalt kan je het haar met je handen een beetje uit elkaar halen en in de krul draaien met je hand.

De strik 

Wat heb je nodig?

  • Borstel
  • Klein elastiekje
  • Haarlus
  • Twee schuifspeldjes
  • Evt haarlak

Deze strik is echt heel makkelijk te maken en ook nog eens zo gebeurd. Ik heb eerst een halve staart gemaakt, daarna deel je de staart in tweeën. Dan pak je de haarlus die steek je net onder het elastiekje door “zorg wel dat de haarlus in het midden van de staart uitkomt onder het elastiekje”. Pak een helft van de staart en doe het haar helemaal door de haarlus heen, dan trek je de haarlus naar beneden, je krijgt dan aan de bovenkant een lus van het haar, hou het haar daar even vast en trek de haarlus verder door. Dit doe je ook aan de andere kant. Nu heb je twee lussen van haar. Zet ze in de lengte vast met een schuifspeldje en verdeel het haar zodat de strik wat breder wordt. Dit doe je aan beide kanten. Daarna breng je het overige haar netjes in model. Ik heb in dit geval bij Seina nog even waar nodig was de krullen met me handen in model gebracht.

Samen met Seina maak ik de vlogs die je via ons Youtube kanaal (vergeet je niet te abonneren) kunt zien. Wil je al mijn blogs en hairtutorials eens rustig teruglezen? Klik dan even hier: Hair tutorials Shopaholiek.

~X~ Denise


strik van je eigen haar

strik eigen haarstrik eigen haar

strik eigen haar

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply