MAMA-INSPIRATIE Marieke H.

Erop uit tijdens de ‘schoolpauze’

18 april 2020
schoolpauze

Hoe maken we een feestje van de schoolpauze?

Er is al zoveel waar we rekening mee moeten houden, maar toch wil je af en toe even met de kinderen naar buiten. Maar alles is dicht! Pretparken, zwembaden, restaurantjes, alles zit nog op slot. Waar gaan we dan heen met de kinderen om even stoom af te blazen of om ze iets in het vooruitzicht te stellen?

De waardering voor het onderwijs is de afgelopen weken enorm toegenomen. Hoe bijzonder is het als je leiding kunt geven aan een klas met 30 leerlingen, terwijl wij er maar voor twee hoeven te zorgen! Wel twee leeftijden, dus twee lespakketten, maar pfff, het is iedere dag opnieuw een opgave.

Toch zit er ook wel wat mee, gelukkig is het mooi weer en kunnen we iedere dag even naar buiten of in de tuin. De kinderen houden van fietsen, skeeleren, even voetballen met papa of verstoppertje spelen in het park. Het liefst ga ik zelf even naar het park en tijdens doordeweekse dagen valt de drukte bij ons enorm mee. Je ziet wel mensen, maar je loopt zeker niet over de hoofden. Om er een extra feestje van te maken, neem ik een picknickmand mee met wat lekkers en iets te drinken. Zonder drinken kunnen we echt niet van huis, van al dat rennen krijgen ze sowieso dorst.

Natuurlijk zijn we niet heel ver van huis, maar het is net even anders dan strak aan de keukentafel, dezelfde tafel waar de kinderen straks ook weer verder aan school moeten. Om aan de extra vitamientjes te werken, zorg ik voor een gezonde smoothie. Deze maak ik wel de avond ervoor al klaar en zet ik koel weg. De kinderen zijn er dol op en op deze manier hoop ik de weerstand goed op peil te houden. Bovendien is het voor mezelf ook goed! Alles gaat mee in gezellige bekers van Primus. Overigens kun je daar ook warme drankjes in mee nemen, dus straks misschien ook lekker om chocomelk erin mee te nemen. Ook de vacuum borden houden snacks en eventuele sandwiches lekker vers. In het bord zit ook een vakje om het fruit of groente te scheiden van de rest. Bij het bord zit ook een bestekje mocht je het mogelijk hebben.

Hoe gaan jullie om met de ‘schoolpauze’? Gaan jullie er even op uit of vinden jullie het wel prima en laat je ze liever achter de schermpjes zitten? Het hoef natuurlijk ook niet iedere dag, het kan een leuke afwisseling zijn;)…

Overigens zijn de bekers natuurlijk multi inzetbaar. Straks als er weer een tijd aanbreekt dat we mogen gaan reizen of dagjes/weekendjes weg mogen, zijn deze spullen van Primus multi-inzetbaar. Ik ga hem zeker meenemen en ervoor zorgen dat ik altijd een warme koffie bij de hand heb! Want zonder koffie ga ik echt de deur niet uit!

Sterkte allemaal!

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply