FOOD Jolanda MAMA-INSPIRATIE PERSONAL

Reset your body & mind!

10 november 2019

Let’s detox!

De heerlijke zomermaanden zijn alweer even voorbij. Maanden waarin ik altijd extra energie krijg van de zon, de fijne wandelingen en natuurlijk de 6-weekse schoolvakantie. Even geen druk van schooltassen, lunchpakketten, sportclubs etc. Na de relaxte herfstvakantie, is nu ook het weer definitief omgeslagen. Het is al regelmatig koud en nat buiten, je wordt weer opgeslokt door de drukte van de dag (en de avondprogramma’s) en daardoor maken de verse tomaten regelmatig plaats voor kant-en-klaar lasagna en diverse soorten bewerkt voedsel. Vooral voor mij dan. Ik zorg ervoor dat de rest van het gezin gezond eet maar ik zorg regelmatig uit tijdgebrek slecht voor mezelf. Gelukkig eten we wel allemaal veel vers fruit.

Vijf weken geleden heb ik mijn zesde injectie gehad om de zenuwpijn in mijn arm tegen te gaan, veroorzaakt door vijf versleten nekwervels. Hiervoor neem ik ook al 4,5 jaar dagelijks pijnstillers (amitriptyline). De combinatie van de pijnbehandeling en de pijnstillers maakt het redelijk draagbaar. Het innemen van de pijnstilling staat me echter steeds meer tegen, maar ik heb nog geen goed alternatief. Dus de komende jaren zal dit niet veranderen. Dan blijft de vraag staan: wat kan ik wel doen voor mijn lichaam?

De afgelopen maanden kwam ik steeds vaker in aanraking met het woord “detoxen“. Het is een beetje een modewoord geworden. Ik zag het bij vrienden op Instagram, ik las erover in een tijdschrift, zag een advertentie in een krant… en wat de aanbieders claimen komt redelijk met elkaar overeen. Om van de toxische stoffen in je lichaam af te komen kun je namelijk een detox doen, zodat de vetcellen waarin de stoffen zitten verborgen kunnen worden afgebroken en de giftige stoffen worden afgevoerd. Een detox kuur helpt je lichaam en geest op een verantwoorde manier te reinigen en te ontgiften. Je voelt je weer als herboren. Je huid straalt, je voelt je sterk, energiek, fris en scherper dan ooit. Dat laatste sprak me ook enorm aan. Ik weet niet of het de leeftijd is, de vermoeidheid of de medicatie maar ik ben echt een stukje scherpte verloren de afgelopen jaren. Hoe mooi zou het zijn als bovenstaande allemaal in een week of twee ging gebeuren… bijna te mooi om waar te zijn toch? Reden te meer om het echt uit te proberen!

En oh ja, die fijne zomermaanden hebben er ook voor gezorgd dat ik qua gewicht een kilo of 3 boven mijn normale gewicht zit. Nou moet ik wel eerlijk zijn… het was niet enkel de vakantie. Vanaf september liggen er namelijk al lekkere pepernoten met chocoladelaagje in de winkels… en het kan ook zijn dat er regelmatig gevulde kikkers en muizen in mijn karretje sprongen bij mijn supermarktbezoek… Die 3 kilo is geen wereldramp natuurlijk maar als dat er ook nog af ging, dan ga ik helemaal happy de kerst tegemoet. Want dat leuke, zwarte jurkje met ceintuur in de taille hangt al klaar. Gewichtsverlies is ook zeker een reden waarom mensen gaan detoxenNatuurlijk bestaan de meeste kilo’s die je verliest uit vocht maar het motiveert je om gezonder te eten en je leefgewoonten te veranderen. Die switch hoop ik ook te maken als ik de 17-daagse kuur gedaan heb. Dat is mijn ultieme doel!

Na het inlezen raak ik echt enthousiast! Wanneer kan ik starten? Iemand vroeg me al; ‘kun je niet beter starten na de kerst”? Ik denk dat de periode niet uitmaakt. Ik ben een enorme snoepkont dus als ik nu start, dan krijg ik die suiker van het Sinterklaas snoepgoed in ieder geval niet meer binnen door de detox kuur. In januari starten de nieuwjaarsetentjes met vrienden en de zakelijke recepties. In februari zijn het de schnitzels en braadworsten op de wintersport…  en zo is er altijd wat. De verleidingen liggen altijd op de loer, elke dag. Ik denk dus dat elk moment goed is om je lichaam een reset te geven. Het ligt vooral aan je eigen gevoel. Wanneer ben je voldoende gemotiveerd om het tot een goed en succesvol einde te brengen. En gemotiveerd.. dat ben ik nu!

Natuurlijk heb ik nog heel veel vragen maar daarvoor is het intake gesprek gepland. In heb alvast een vragenlijstje gemaakt zodat ik niks vergeet. Wat een fijn gevoel dat de eerste stap is gezet!

Gaan jullie me volgen de komende weken?

Liefs, Jolanda

 

Meer blogs lezen van Jolanda, klik dan hier. Jolanda volgen op instagram, klik dan hier.

 

Facebook Comments
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply