Family Jolanda TIPS

VAKANTIE TIP! MIND MYSTERY

19 juli 2019
Header def 1

Niet is wat het lijkt…

Een tijd geleden vertelde een mama dat ze hun kinderfeestje vierden bij Mind Mystery. Ik had er nog nooit van gehoord maar na haar enthousiaste verhaal heb ik natuurlijk op de website gekeken. Ik dacht, dit onthouden we even! 

In het zuiden van het land zit de tweede kindervakantieweek er bijna op. Op mijn vrije woensdag doen Bente (8 jaar) en ik altijd wat leuks. Afgelopen woensdag stond Mind Mystery op de planning. Online kocht ik kaartjes voor een bepaald tijdsblok. Op zich een fijn systeem. Je weet zeker dat je binnen kunt, dat het niet te druk is en het is online wat goedkoper (volwassenen €13,95, kinderen 5-11 jaar €9,95). Maar let op, op dinsdag is het park dicht.

Eenmaal binnen wordt het verhaal van Siebrandt verteld… hier even de korte versie… 

Er was ooit, lang geleden, een man met een miljoen ideeën. Hij hield ervan om eigenzinnige objecten te creëren en te bouwen. Hij had een passie voor uitvindingen en was áltijd op zoek naar oplossingen die net een beetje anders waren. Hij was een tikkeltje eigenaardig en leefde een teruggetrokken bestaan aan de rand van het bos. Zijn naam was Siebrandt Jacob van Moelberen.  Na jaren van onderzoek was hij op een herfstige dag met zijn zoveelste experiment in de weer. Maar ineens hoorde men een immense knal. Sinds die dag hebben we nooit meer iets van Siebrandt vernomen. Sinds de explosie zijn er in het bos allerlei uitvindingen van Siebrandt’s verzameling teruggevonden. Optische illusies die door hem bedacht zijn, maar ook de rariteiten die hij meenam vanuit de verre landen die hij bezocht. En Siebrandt’s huis… tja, dat is na het ontplofte experiment op zijn kop beland!

Nieuwsgierig lopen we de gordijnen door en komen we bij de eerste optische illusie. Een vriendelijke dame legt ons uit hoe we een hilarische foto kunnen maken. Dat mag met je eigen toestel of telefoon maar het kan ook door de aanwezige camera van Mind Mystery. Handig als je bijvoorbeeld met z’n tweetjes bent. Door het scannen van je QR-code activeer je de camera. Bij de uitgang kun je de foto’s zien en eventueel kopen (voor slechts €3,00 per stuk of 3 stuks voor €7,50).

De volgende drie uur wandelen we door het park. We starten bij de Kaleidoscoop. Bente staat met open mond te kijken naar de prachtige kleuren die snel en vloeiend veranderen. Vervolgens gaan we naar het museum vol optische illusies en prachtige 3D hologrammen en wanden vol schilderijen en spellen waar je lang naar blijft staren en telkens weer wat anders ziet. Via het museumplein met o.a. lachspiegels lopen we het spiegeldoolhof binnen. Bente is hier wel 6 keer binnen geweest, ze kreeg er geen genoeg van! En het blijft lastig om de juiste uitgang te vinden…

En dan is het zover, via het Vortex (waar het lijkt alsof je zelf draait in plaats van de omgeving), lopen we naar het huis van Siebrandt wat compleet op kop staat. Met verbazing kijken we rond in alle kamers; wat is hier gebeurd? Al snel krijgen we allerlei ideeën en maken we de leukste foto’s. Het lijkt alsof we flink met photoshop in de weer geweest zijn maar nee, je maakt ze simpel zelf met bijvoorbeeld je telefoon. We zijn zeker een uur in het huis geweest en hadden samen de grootste lol.

Na deze fantastische ervaring, eten en drinken we wat in het Mind Mystery café. We brengen nog een bezoek aan het Maasdal mysterie (waar we ballen omhoog zien rollen) en gaan met een tevreden glimlach op ons gezicht naar huis. Natuurlijk kijken we bij de uitgang eerst nog even naar de foto’s die we gemaakt hebben en kopen er 3 (je ontvangt ze digitaal). Wat een super leuk uitje! Ik heb natuurlijk niet alles beschreven wat er te doen is, want dat mag je zelf gaan ontdekken.

Het park Mind Mystery ligt in Horst (Tienrayseweg 10C), Limburg. Je kunt er gratis parkeren. Misschien ben je deze vakantie wel in de buurt, ga dan zeker een keertje langs! Veel is binnen te doen dus het is ook prima voor een regenachtige dag. Het park is geschikt vanaf ongeveer 8 jaar. Voor jongere kinderen is het natuurlijk ook leuk maar ze zullen niet alle illusies en spellen begrijpen.

Nog meer leuke foto’s zien, klik dan hier voor mijn instagram pagina. 

Voor meer info over het park, klik dan hier.

Veel plezier!

Bente duikt in bad…

 

Deze truc mag je zelf ontdekken

 

Opgezogen door de afzuigkap…

 

Pas op dat je niet in de put valt…

 

 

Hier hebben we ook hele leuke filmpjes gemaakt!

 

Even bijkomen van al die illussies…

 

Op het museumplein is ook van alles te doen!

 

Siebrandt, wat heb je toch gedaan?

 


Facebook Comments
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply