Geen categorie

Een punt zetten maakt ruimte voor een nieuw begin

2 december 2018

Een jaar geleden overdacht ik het jaar 2017 en nam mezelf voor om in 2018 meer te gaan lachen. Om mezelf te helpen mij aan dit voornemen te houden, deelde ik dit met meerdere mensen in mijn omgeving. Een voornemen dat simpel klinkt, maar het ging me om meer dan lachen alleen. Het ging om geluk en controle over mijn leven. Niet dat ik dat niet was of had, maar het kon beter. Getrouwd, kinderen, werk en een uit de hand gelopen hobby, de verplichtingen nemen makkelijk de regie over je leven van je over.

Het eerste half jaar verliep heerlijk, ik voelde me echt gelukkiger en vrijer en lachte meer. Maar hoe meer ik over mijn interne motivatie, waar in energie uit haal en waar niet, ging nadenken, hoe moeilijker het werd. Je komt dan tot stukjes van jezelf die je verdriet doen of die moeilijk te doorgronden zijn. Voeg daar wat externe tegenslagen en moeilijke situaties aan toe en je bevindt je opeens in een diep dal. Ik bleef gelukkig de uitweg zien en inmiddels klauter ik alweer wat op uit het dal. Makkelijk is het niet, maar ik weet zeker dat ik er sterker en gelukkiger uit zal komen.

Eén van die dingen die ik heb besloten dit jaar is om te stoppen met bloggen. Dit is dan ook mijn laatste blog. Fotograferen, stylen, onze leuke en lieve volgers en klanten geven mij altijd veel energie. Maar die wegen niet op tegen de kanten die mij energie kosten. Elk seizoen ging ik in overleg met Linde door met de blog. Zij moet immers steeds op de foto, ook al deden we dit in overleg, het kwam zeker voor dat ze op de foto moest terwijl ze geen zin had. De opdracht moet af en alleen in het weekend hebben wij tijd om foto’s te maken. Ik wil dit niet meer steeds van haar vragen en ook niet dat elk weekend in het teken van foto’s maken staat.

Ook vind ik het voor de privacy van mijn kinderen belangrijk dat hun klasgenootjes niet van alles over ze kunnen lezen op internet. Ik ben me altijd bewust geweest van wat ik schreef over ze, maar naarmate ze ouder werden werd hun privacy steeds belangrijker voor mij en voor hun. Iets dat me ook tegen staat is het aansporen tot kopen, wat je doet met bloggen. Mooi gekleed gaan vind ik heel leuk, maar ik vind het ook belangrijk om niet te veel bezit te hebben. Door de blog zat Lindes kast altijd te vol en spoor je anderen aan ook maar meer en meer te kopen.

Tot slot wil ik niet meer verplicht op social media zitten en dat moet wel als je je posts wilt promoten. Ook de nepheid van Instagram staat mij erg tegen. Om tussen alle gebruikers op te vallen maken vele Instagrammers gebruik van gekochte volgers en likes of manipuleren ze deze door in grote groepen (denk aan 1.000 personen) via telegram op elkaars foto’s te reageren.

Kortom, dat wat mij energie kost bij het bloggen weegt niet op tegen dat wat mij energie geeft. Daarnaast merk ik ook dat het focussen op drie dingen; gezin, werk en blog mijn creatieve denken blokkeert. Door te stoppen met bloggen krijg ik daarvoor in mijn hoofd weer genoeg ruimte. Het is geen gemakkelijke beslissing geweest. Ik heb er toch vier jaar lang heel veel tijd en energie in gestopt en we hebben als Shopaholiek en ik ook persoonlijk op Instagram echt wat staan. Toch voelt dit besluit nu goed.

Mijn Instagram account blijf ik wel aanhouden en als we iets plaatsen zal dat ook altijd fotografie of modegerelateerd zijn. Maar alleen nog op ons eigen initiatief, dus als we zelf zin en tijd hebben om iets te laten zien. En al jullie leuke plaatjes en berichtjes blijf ik ook bekijken.

Rest me nog maar één ding en dat is iedereen bedanken. Misschien las je wel trouw mijn berichten, heb je regelmatig een enthousiaste reactie geplaatst of mij een keer een lieve PB gestuurd. Misschien ben je een enthousiaste klant waarmee de samenwerking super fijn verliep. Wie je ook bent, heel erg bedankt voor de steun en support. Zonder jou was dit avontuur zeker minder mooi geweest.

Ook mijn Shopaholiek collega’s wil ik graag bedanken. Angelique voor de kansen die ze me heeft gegeven en haar onvoorwaardelijke steun en enthousiasme. Mariette voor het verder opzetten van de blog met zijn drieën en je down to earth gedachten. En Barbara, Anouk, Mandy, Jolanda en Hanneke voor al hun toffe blogs, de extra steun en energie en alle gezellige, mooie en leuke momenten als team.

En wat ga ik nu doen? Dat kan ik nog niet vertellen. Zelf weet ik het wel, maar ik sta op een kruispunt. Wil het liefst de ene route volgen, maar als die reis niet naar mijn wens verloopt, dan zal ik een andere route kiezen.

Facebook Comments Box
Annemarie
Laatste berichten van Annemarie (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply