EVENT TIPS TRAVEL

Madurodam, Nederland op z’n grootst!

2 november 2017
madurodam

Ook al is hij pas 8 jaar, Thije heeft al een heuse ‘bucketlist’. Op deze lijst staan vooral dingen waar hij graag nog eens naartoe wil; musea, attractieparken, dierentuinen en noem maar op. Madurodam prijkt al een tijdje bovenaan en dus kwam het perfect uit dat we als Shopaholiek uitgenodigd werden om met eigen ogen te zien en te beleven hoe het park er anno 2017 uitziet.

Themapark Madurodam

Dat het park tegenwoordig veel groter is dan dat ik me herinnerde van vroeger, is gelijk duidelijk. Via de Family Fun Route ontdek je de grote verhalen van Nederland. Wist je bijvoorbeeld dat Madurodam is opgericht als levende herinnering aan oorlogsheld George Maduro? In de indrukwekkende indoor-attractie “Het verhaal van George” hoor en zie je er alles over.

We activeren onze toegangspas en vervolgen de Family Fun Route langs diverse doe-dingen, miniaturen en meer indoor-attracties. De kinderen kijken hun ogen uit bij alle miniaturen en natuurlijk zijn vooral degenen die ze in het echt hebben gezien, extra speciaal! Zo wil Thije wel 3x terug naar de miniatuur van het Friese Woudagemaal waar we van de zomer zijn geweest. “Het lijkt echt precies mama, zo knap!”.

Naast de bekende miniaturen is er nog zoveel meer te doen in het park. De diverse doe-dingen worden allemaal uitgeprobeerd. Zo redt Thije Nederland door de Oosterscheldekering op tijd te sluiten en weten we nu dat Benthe maar 1 kaas weegt. Ook blussen de kids nog een brandje in de haven van Rotterdam. Tijdens ons bezoek was het ook nog eens volop Halloween en konden we griezelen in het groot en het klein in Spookstad Madurodam, dat tot in de details was doorgevoerd.

Nieuw Amsterdam

De nieuwste indoor-attractie in Madurodam is Nieuw Amsterdam. Wat een belevenis! Kleine Norah vindt het soms zelfs een beetje eng, zo levensecht is het. In het schip van Peter Stuyvesant maak je de oversteek naar Nieuw Amsterdam en eenmaal daar aangekomen leer je alles over de Nederlandse roots van het tegenwoordige New York. De attractie zit prachtig in elkaar en je voelt de spanning van het begin tot het einde. Thije en Benthe luisteren ademloos naar het verhaal en helpen samen met de andere kinderen met het vuren van de kanonnen.

Conclusie

Wij hebben een topdag gehad in Madurodam. Het was nóg leuker dan we vooraf gedacht hadden. Anno 2017 is Madurodam zoveel meer dan alleen de (overigens prachtige!) miniaturen. De doe-dingen en indoor-attracties maken het themapark tot een geweldig dagvullend familie-uitje waarbij je alles leert over Nederland, haar geschiedenis en haar helden. Meer weten? Ga dan naar de website www.madurodam.nl.

Wil je mij, mijn zoon en mijn dochters ook volgen op Instagram? Dat vinden we erg leuk, je vindt ons via @anouk_klaassen. Mijn andere blogs lees je hier.

madurodam

De vele doe-activiteiten maken het park heel interactief. Ook is er een speeltuin, helemaal in Nijntje thema!

madurodam

De prachtige miniaturen waar Madurodam bekend om staat.

madurodam

Thije bij zijn grote (kleine) favoriet: Het Woudagemaal in Lemmer.

madurodam

Norah wil ook alles doen, zien en beleven.

madurodam

Ook deze gebouwen zijn voor ons zeer bekend en maakten veel indruk op de kinderen. En zoals je ziet, zijn er ook in Madurodam winkels te vinden!

madurodam

Gelukkig, ook in Madurodam komt onze grote vriend de pakketbezorger gewoon langs!

madurodam

Bij deze zuil kunnen we luisteren naar het verhaal over de Elfstedentocht. We activeren de zuil door onze toegangspas te scannen.

madurodam

Thije zijn conclusie van de dag 😉

Facebook Comments Box
Anouk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply