Angelique BABY

45 en zwanger van de 6e: “Dit is echt de laatste” Denk ik….

14 oktober 2017

Het is zaterdag 1 april en nog vroeg in de morgen, 08.15 uur, als ik mezelf heb opgesloten in de badkamer. Mijn hart voel ik kloppen. Als een DejaVu volg ik dezelfde handelingen die ik al zo vaak heb gedaan. Een zwangerschapstest doen. Met de zenuwen in mijn lijf zie ik binnen enkele seconden al het plusje tevoorschijn komen, ik ben zwanger!!!

Het gebeurt dagelijks bij veel vrouwen dat ze een positieve test hebben, maar ik ben toch verrast omdat ik geen 25 meer ben en toch, zo hup, weer zwanger. Het is namelijk niet mijn eerste zwangerschap: we hebben al 5 kinderen. Drie knappe en intelligente dochters en 2 knappe jongens vind ik zelf 😊 Jawel, 5 kinderen in de leeftijd van 21, 19, 16, 7 en 5. Iedereen gezond gelukkig waar we erg dankbaar voor zijn.

Na nummer 5 hebben we alles verkocht want het was echt goed zo. Hmmm dat hebben we vaker gehoord. Het begon gewoon weer te kriebelen, de oudste net uit huis, de ander is de wereld aan het rondreizen. Tja,  het werd toch echt wel wat stiller in huis. Nog 1 keer zwanger zijn? Nog 1 x zo’n klein lief baby’tje? Maar ook de twijfels, onze vrijheid en wereld werd veel groter. Geen babyzorgen meer, je kent dat vast wel. Mijn man en ik hebben allebei een goedlopend eigen bedrijf, ik ben veel in het buitenland voor zaken, en dat loopt allemaal als een geoliede machine. En toch hebben we het verlangen om weer opnieuw te beginnen om voor een klein wonder te gaan zorgen. Verklaar ons voor gek, maar ons leven is altijd turbulent en vol verrassingen. We zijn zeer flexibel en zijn avontuurlijk aangelegd.Welkom in mijn leven!

45 zwanger

 

ÉÉN APRIL GRAP:

Zwanger, ik ben echt zwanger! Een nieuw avontuur is weer begonnen.

Graag wil ik me voorstellen; Miranda, getrouwd, moeder van 5, Business Mom en altijd vol ideeën en, o ja, iedereen vraagt altijd hoe oud ik ben nu ik zwanger ben ☹. Nou, ik ben dus 45. Mijn moeder was op deze leeftijd net oma geworden van mijn eerste dochter. Ja, je leest het goed, en jullie zullen je ideeën hebben maar wij zijn dolgelukkig met dit wonder. Mijn man heet Joost en we zijn beide zelfstandig ondernemer. Hij in het vastgoed en ik werk in het luxe jachtleven, een wereldje vol glitter en glamour. Leuk om mee te maken, maar mijn Hollandse nuchterheid brengt mij altijd weer thuis.

De babywens is na de 5e toch altijd wel gebleven, stiekem dan, want we hebben alles verkocht en struinen nu Marktplaats af omdat je bij de 6e echt niet alles meer nieuw hoeft te hebben omdat je denkt dat alleen daarvan je baby gelukkig wordt. Uiteindelijk ben ik dus nog steeds vruchtbaar op mijn leeftijd. En ja het is ook deze keer weer een verrassing, maar een blije verrassing. Heerlijk om er nog een te knuffelen, voor te zorgen, liefde te geven en te ontvangen of ze nou 21 zijn of 5. Het moeilijkste zal zijn om tijd voor onszelf te creëren, maar overal is een oplossing voor. Door mijn werk geniet ik ook van het MIJ zijn en heb ik geen schuldgevoelens of voel ik me er niet slecht bij. Als ik thuis ben dan ben ik ook echt thuis. Ik sport veel en geniet van hot yoga bij 40 graden om te ontspannen en mijn IK een boost te geven. Heerlijk is dat.

Goed, het is 1 april en zojuist de test gedaan die positief bleek te zijn. Manlief en zonen waren naar de voetbal om 08.00 uur. “Wow, hoe gaat hij reageren, hoe gaat iedereen reageren?” Ik kon het zelf nog niet geloven. De laatste 2 weken had ik last van hartkloppingen en dacht aan teveel stress, nu blijkt dat mijn lichaam al hard aan het werk is om het nieuwe leven te ontwikkelen. Mijn lichaam gebruikt al mijn energie hiervoor, ik ben natuurlijk geen jong blaadje meer.

Als de mannen thuis komen, vol van de wedstrijd, wat volledig langs me heen gaat bedenk ik hoe ik het hem zal vertellen. Het idee is nu een feit. Hoe gaat hij reageren? Het nare is dat we direct door moeten naar een begrafenis van een dierbare van ons. Ik besluit toch om het hem nu al te vertellen. “Lieverd, wil je even meekomen, ik wil graag nog iets met je delen”. Als we in onze slaapkamer zijn overhandig ik hem de test. Hij kijkt me aan of ik gek ben. “Is dit een 1 april grap?” We zijn beide perplex. De wens was er zeker, maar die is nu werkelijk geworden. Wow, stilte, dan knuffelt hij me fijn. Zo het is er uit! We zijn zwanger!

Voorlopig houden we “het 1 April grapje” voor ons…

Liefs,

Miranda

Meer lezen over Miranda’s zwangerschap? Klik dan even hier.

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Sokken: ben jij ze ook altijd kwijt - ShopaholiekMama 13 augustus 2021 at 13:22

    […] heb dus zo’n groot gezin. Mijn jongste dochter heeft op dit moment gewoon gekleurde sokken – o.a. bij H&M en Zara, […]

  • Leave a Reply