BLOGGEN

Ben jij als moeder Hip genoeg?

27 september 2017
Urban Mama

Hoe hip kun je zijn? Hoe urban wil je zijn? Als 43 jarige wil ik toch een beetje bij de tijd blijven en zeker omdat ik nog een kleintje heb. Ik heb mij de afgelopen tijd dus flink verdiept in de Fashion & lifestyle voor kinderen, maar ook voor mezelf. Welke merken zijn HOT of juist NOT? Welke knuffels zijn hip, wat zijn in hemelsnaam swaddle doeken en swaddle clips en waarom fotografeert iedere moeder zijn kinderen om te laten zien welke kleding zij dragen? Voor mij interessante materie omdat social media mijn werk is. En inmiddels ben ik zelf ook verslaafd geraakt aan het fotograferen en posten op Instagram! In de ogen van mijn oudste zoons ben ik helemaal niet hip! Zij vinden het maar niets dat ik deze winter een okergele jas en tas draag. Voorheen investeerde ik nauwelijks in mezelf. Ik kocht bijna alleen maar voor de kinderen. Dit seizoen heb ik besloten om ook goed in mezelf te investeren, ik ga dus nog veel meer gekke uitspattingen maken!

Het begon allemaal 19 maanden geleden met het uitzoeken van een ‘hippe’ kinderwagen. Ééntje die ik 17 jaar geleden absoluut niet wilde hebben, maar nu persé wel! De verkopers van die dingen zijn zo gelikt, die krijgen de wagen d.m.v. schudden en subtiele schopjes ‘eenvoudig’ tot een klein pakketje. Het kleinste kinderwagenpakketje dat je maar wensen kunt. Kijk goed naar de foto bij dit blog! Zwenkwieltjes voor, grote wielen achter. Klikkerdeklik de bak erop en….rijden maar.

Ik zal je vertellen dat tijdens mijn eerste uitstapje onlangs er nog nooit zo hard tegen de wagen aan geschopt is, de zwenkwielen achter zaten, het duwgedeelte aan de andere kant zat en de kinderwagenbak op de straat stond in een plas. Ik hield Benja in mijn armen en met mijn andere hand belde ik vol ongeduld naar huis voor technische instructies. Uiteraard was ik iedere uitleg van te voren uit de weg gegaan, want het zou mij heus wel lukken. Maar ja, wie hip wilt zijn moet……op de blaren zitten ofzo?

Swaddle doeken lieve lezers, zijn hydrofiele luiers die je vroeger bij de Hema kocht. Ze zijn alleen 10x zo groot en van een hipperdepip merk. Je kunt er de moderne inbaker techniek mee toepassen. Alleen de doek is zo ontzettend groot, dat ik vorig jaar geprobeerd heb om al mijn kinderen tegelijk in te bakeren. Wel zo makkelijk toch? O ja, hiermee verraad ik dus dat ik ook meedeed met de swaddle rage. Lekker hip toch? Ook maar meteen de clips erbij gekocht. Dan kun je namelijk je urban stads kinderwagen ombouwen tot een soort rijdende tent. En met de clips bevestig je dus de doek aan je wagen.

Inmiddels heeft het kinderfashion & lifestyle virus mij volledig in zijn greep en ga ik vandaag voor Shopaholiek op pad naar het ‘Grote Bol.com Kinderboekenweekfeest‘ op een hele hippe lokatie. Namelijk de Snorfabriek. Uiteraard ga ik daar mooie foto’s maken en zal ik later deze week verslag uitbrengen naar jullie toe. Het thema staat in het teken van ‘Griezelen‘ en ze doen er alles aan om lezen zo leuk mogelijk voor kinderen te maken. Zoals ik al eerder in een ander blog schreef, ben ik dol op kinderboeken en gelukkig zijn die daar ook te koop. Op het Kinderboekenweekfeest kunnen mijn kinderen en ik gaan genieten van Meet & Greets, theater, bekende schrijvers, tekenworkshops, hapjes, drankjes en nog veel meer leuke dingen….dat de kinderen sowieso tot het allerlaatst willen blijven!

Best zwaar eigenlijk, dat hippe mama zijn. Maar wat moet dat moet! Wat voor een type ben jij eigenlijk? Hip of praktisch?

Wanneer je het leuk vindt om mijn dagelijkse gebeurtenissen te volgen kan dit op Instagram en ik vind het natuurlijk hartstikke leuk als je jouw ervaringen deelt en een reactie geeft onder mijn blog op de Shopaholiek Facebook-pagina.

 


Facebook Comments
Laatste berichten van Angelique (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply