Angelique BLOGGEN

Wordt Cindy onze Kidsfashion blogger?

20 juni 2017
Untitled design (13)

Hi! Even voorstellen. Ik ben Cindy, moeder van twee meiden (Floortje en Willemijn, 7 en bijna 5) en kleine Otis (18 maanden). Én bonusmoeder van Twan (11). Ik ben dol op (kinder)mode en interieur. Social media is voor mij een perfecte uitlaatklep; zo leef ik me op mijn instagramaccount helemaal uit.

Mijn hart ligt bij urban kindermode en onze stijl is te omschrijven als monochroom met een vleugje kleur. Maar het lijkt me een geweldige uitdaging om ook de meer mainstream kindermode op onze wijze neer te zetten. Het is geen onbekend terrein: voor mijn oudste (echt een ‘meisje-meisje’ en dol op kleur) heb ik leuke mainstream merken in de kast liggen. Ik vind het heerlijk om die kleding zo te stylen dat ze goed tot haar recht komt en toch weer in ons straatje past.

Voor dit blog heb ik een setje gekozen voor Willemijn. Een combinatie van een onbekend en een wat bekender merk. In de stijl waar wij zo van houden: een monochroom basisitem aangevuld met een vleugje kleur, in dit geval poederroze.

Om met dat laatste te beginnen: de kniesokken en het shirtje. Ze zijn van CarlijnQ, een tof oer-Hollands merk met een handmade achtergrond. Ik ben gek op het kleurtje en de ijsjesprint maakt de items natuurlijk perfect voor dit seizoen! De kleur poederroze is heel girly maar door de print wordt het geheel toch niet te zoet.

De unisex broek met bretels is van OMHO kids. Dit is een gaaf, relatief nieuw, Spaans merk. Ik vind het broekje heel tof en onderscheidend door het model, het zachte comfortabele materiaal en de mooie details. Het valt goed op maat, hoewel de pijpjes van het broekje een tikje aan de korte kant zijn. Zelf vind ik dit juist wel leuk, omdat de – opgerolde – kniesokken zo te zien zijn en de ijsjesprint van het shirtje leuk terug komt. Maar voor een jongen zou ik persoonlijk voor een maatje groter gaan, in verband met die korte pijpen. En omdat ik zo’n broek een beetje baggy net wat leuker vind bij een jongen.

FACTS

  • Willemijn is 114 cm lang. Ze draagt het shirtje en de broek in maat 110/116 en de kniesokken in maat 4-6 jaar. Alles valt goed op maat, maar zoals aangegeven zou ik voor een jongen de broek een maatje groter nemen.
  • Ik heb het setje afgestyled met een eenvoudig naamarmbandje (via flyingdutchmom.nl) en simpele grijze hoge All Stars, altijd goed!

SHOPPEN

  • CarlijnQ shop je hier. En… nu in de sale!
  • OMHO Kids wordt nog niet in Nederland verkocht, maar ik verwacht dat dat niet zo lang meer zal duren. Tot dat moment kun je hier terecht.
  • Tip: als je gaat kijken bij OMHO, kijk dan ook even bij de korte variant van dit broekje: de short met bretels. Deze heb ik voor Otis en ohhh wat staat ‘ie leuk bij een baby-/dreumesjongetje.

IMG_7460 IMG_7459 IMG_7458 IMG_7457 IMG_7456

 


Facebook Comments


Angelique

Owner/Founder Shopaholiek en ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
47, 4 kids en getrouwd. Gek op Kidsfashion, reizen, eten en "leuke dingen doen". Niet te serieus, maar altijd in voor een goed gesprek met een lekker wijntje.

Latest posts by Angelique (see all)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply