Angelique

What about the SALE? Gaat het te ver?

26 mei 2016

WHAT ABOUT THE SALE?

Kortingscodes, Veilingen, Sale, Gratis verzenden en retourneren, een kadootje bij je bestelling…… what’s next?

Ik val maar gelijk met de deur in huis: Ik word tegenwoordig een beetje zenuwachtig van de al die sale die over me heen komt. Ik weet het soms gewoon niet meer. Wat is er toch aan de hand? De laatste maanden loopt het naar mijn idee de spuigaten uit. Aan alle kanten begint de sale al. Zo erg is het toch nog nooit geweest?

De kortingen vliegen om mijn oren: in april (!!!!!!) zag ik al kortingen voorbij komen van 20% en zelfs nu ben ik al 30% tegen gekomen. De zomer moet nog beginnen…..
En ja.. tuurlijk is een korting leuk, maar eigenlijk kan het natuurlijk niet. Zo hoort het ook niet, maar zo gaat het nu wel.

Als ik een leuk item zie wat ik wil hebben ben ik eerst een half uur aan het zoeken waar de beste korting is, of er een actie is, of het toevallig niet al ergens te koop aangeboden wordt in een facebookgroepje, waar het verzenden en retourneren gratis is…. Want ja: met een beetje goed zoeken betaal je eigenlijk nooit de hoofdprijs meer tegenwoordig. Vraag in een willekeurig facebookgroepje waar er korting is en je hebt vrijwel direct een antwoord met daarin de codes of een link naar een winkel waar al korting is. Makkelijk en logsich…toch?!

Zoals jullie misschien gemerkt hebben plaatsen wij een stuk minder tips over kortingsacties, veilingen, sales en al dat soort acties. Waarom? We zien door de bomen het bos niet meer….. en heel eerlijk gezegd vind ik het ook niet zo leuk. Ik wil niet die ene winkel voor het hoofd stoten die niet mee kan gaan omdat de huur van het pand moet worden betaald, of die andere winkel die gewoon pertinent tegen de sale is voor een bepaalde periode. Want ja…. zij hebben daar last van. Helemaal bannen doen wij het niet natuurlijk, want soms is een actie gewoon te goed of te leuk om niet de delen, maar we gaan er wel wat spaarzamer mee om.

Heel eerlijk: ik hou van korting, en ook ik shop natuurlijk gewoon het goedkoopst mogelijk. Maar volgens mij kan dit nooit de bedoeling zijn. Waarom niet net als in België gewoon de uitverkoop landelijk starten vanaf 1 juni of 1 juli. Zodat iedereen dezelfde prijs betaalt en het gewoon niet uitmaakt waar je het koopt? Dat je gewoon naar de winkel gaat waar je het leukst geholpen wordt i.p.v. waar je het goedkoopst shopt. Dat maakt winkelen toch ook een heel stuk leuker.
Of is dit juist de nieuwe manier van kopen en verkopen? Vraag en aanbod die op deze manier samenkomen? Ik weet het eigenlijk niet.

Wat mij betreft mag het bij ons zoals in België. En jullie? Ik ben heel benieuwd naar jullie mening hierover. Gaat het te ver, of zijn jullie er gewoon alleen maar blij mee?

Liefs,
Shopaholiek

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply