Geen categorie

Kraamkado tips: wat je geef je wel en wat juist niet.

15 april 2017

DIT GEEF JE ALS JE OP KRAAMBEZOEK GAAT

De brievenbus rammelt en dat kan maar één ding betekenen: post. Er belandt een zachtroze kaartje op de mat en vanaf een afstandje zie je het al: een geboortekaartje! Je vriendin is bevallen van een nieuw, klein wondertje. Daar ga jij natuurlijk zo snel mogelijk een bezoekje brengen. Het enige wat daar nog voor nodig is, is een leuk cadeautje. Maar ja… Dat is zo gemakkelijk nog niet. Eerlijk gezegd heb je geen idee waar je moet zoeken. Wat is nu een geschikt cadeau om mee te brengen op kraambezoek?

Handigheidjes

Aangezien het hebben van een baby een behoorlijke kostenpost is, is er niets mis mee om praktische cadeautjes aan te schaffen voor de ouders. Hier maak je ze juist erg gelukkig mee en je kunt het zo leuk vormgeven als je zelf wilt. Maak bijvoorbeeld een baby fashion pakket met kleertjes (setjes), schoentjes en speelgoed voor verschillende leeftijden en seizoenen, zodat de ouders even vooruit kunnen. Met een Olvarit pakket of een mooie mand vol luiers maak je de ouders vast en zeker ook blij.

Mooie herinneringen

Wat is het toch genieten altijd, die kleine handjes, voetjes, teentjes en vingertjes van een pasgeboren baby! Het is soms bijna jammer dat een kind zo hard groeit, voor je het weet hebben ze alweer schoenmaat 42 aan. Hoe leuk is het daarom om een gipsafdruk te maken van de handjes en/of voetjes van nu de baby nog klein is? Zo hebben de papa en mama altijd nog een leuk aandenken aan hoe klein hun kindje ooit is geweest. Ook voor het kind zelf is dit een leuke herinnering, oftewel twee vliegen in één klap!

Mand vol verrassingen

De baby krijgt na de geboorte natuurlijk allerlei cadeautjes, maar papa en mama mogen ook best verwend worden. Een verrassingsmand is hiervoor ideaal, de vulling van de mand bepaal je namelijk helemaal zelf. Stop er een rustgevende olie in voor de moeder, leuke telefoon accessoires voor de vader en een schattige rammelaar voor de baby. Daarnaast kun je er ook nog wat leuke kleinigheidjes instoppen, zoals kneedbare balletjes, een schattige knuffel of een leuk setje bestek voor de eerste babyhapjes.

Mijlpalen

De eerste hapjes, de eerste kruipafstandjes, de eerste stapjes, voor je het doorhebt heeft de baby alweer heel wat mijlpaaltjes behaald. Als cadeau is het daarom erg leuk om mijlpaalkaartjes te geven. Zo kunnen de papa en mama opschrijven wanneer hun kleintje voor het eerst de mijlpaal heeft bereikt en eventueel nog een leuke, schattige foto eraan toevoegen. Uiteindelijk hebben ze een heel boekwerk aan leuke herinneringen, een soort fotoboek maar dan extra origineel. Een perfect cadeau!

Mobiel

Nee, hier bedoelen we geen mobiel waar je een Samsung Galaxy S8 Plus hoesje om doet, maar een baby mobiel. Dit is ideaal gezelschap voor de baby tijdens zijn of haar uurtjes in de wieg of de box. De baby mobiel speelt leuke muziekjes af en bevordert de hand-oog coördinatie van de baby. Daarnaast zijn de kleine figuurtjes die eraan bungelen ook gewoon te schattig voor woorden. Zij mogen zonder twijfel waken over de baby in de tijd die hij of zij doorbrengt in bed of de box. Zo kan de baby daar gerust een paar uurtjes blijven liggen of spelen.

Time to relax

Voor de moeder is het een zware strijd geweest om het kindje op de wereld te zetten. Daarom is het altijd leuk om een verwenpakket te geven. Geef haar bijvoorbeeld een massage aan huis cadeau of een box vol met rustgevende producten (maskertjes, lotions, oliën en noem maar op). Heeft ze ook een bad in huis? Dan komt een bubbelbad machine in combinatie met een setje bruisballen vast en zeker als geroepen. Maak een hoesje voor haar waar een standaard op zit en een mooie foto van het gezin en geef deze er gelijk bij, zodat ze in bad kan genieten van haar favoriete series.

Wat zijn cadeautjes die volgens jou niet mogen ontbreken bij een kraambezoek?

 

Afbeelding: Shutterstock

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply